Bookish posts

Wat doen bij een blogger blokkade?

Goedemorgen lieverds allemaal,
wie een blogger is kent het waarschijnlijk heel erg goed: de Blogger blokkade. Iedereen heeft er wel eens last van en ook ik had het in de zomer maanden heel erg te pakken. Ik wou het bloggen weer zo graag oppakken en dan zit je voor je pc en kijk je naar het beeldscherm en er komt gewoon niks “op papier”.
Mijn hersenen waren compleet blank. 1 uur lang keek ik op het scherm en er gebeurde totaal niks. Dat, kan ik je zeggen is heel erg frustrerend. Het is dus niet de eerste keer dat me dit overkomt dus heb ik hieronder een paar handige tips op ‘papier’ gezet:

Wees niet te streng voor jezelf

Het belangrijkste om over je blokkade heen te komen is het accepteren ervan. Het is gewoon niet anders. Geen ideeën? Niet erg.Je mag als blogger best eens je dag niet hebben. Hoewel je je misschien hebt voorgenomen om elke dag een nieuw artikel te schrijven, je bezoekers zullen je niet afschieten als je een keer een dag gemist hebt. Weet je, en anders maar niet. Bloggen is en blijft een hobby.

Gebruik je creatieve momenten

Als je vaker blogt zul je merken dat je op sommige momenten barst van de creativiteit. Ik weet nog goed het moment dat ik begon met bloggen. Ik was totaal geen schrijver en moet eerlijk zeggen dat ik dat nog steeds niet ben. Ik vond het lastig want als Duitse is het nog erg moeilijk om te verworden wat ik denk en nog lastiger om het zo over te brengen hoe ik het bedoel.

Wanneer ik iets interessants lees, hoor of zie dan denk ik meteen van …”hé dat is mooi voor ons blog”.

Gebruik je creatieve momenten. Als je iets ter binnen schiet, schrijf het in je agenda of op een stuk papier. Maak aantekeningen en ga op internet op zoek naar leuke plaatjes.Je kan ook even naar buiten gaan, frisse lucht happen. Misschien komen dan een paar nieuwe ideeën voor een artikel.

Blog  vooruit

Soms heb ik  dagen  dat ik geen woord op papier krijg en soms heb ik gelukkig ook dagen waarin ik barst van de ideeën en zo in een paar uur 6 nieuw artikelen klaar heb staan. Geniet van deze dagen. Barst je van de inspiratie en merk je dat het schrijven je gemakkelijk afgaat? Schrijf dan vooruit want dat geeft je weer heel veel rust op dagen dat je een blokkade hebt. Je hebt dan minder stress want er staan genoeg artikelen in je opslag om deze te gaan inplannen of vooruit te plannen.

Post minder berichten in de week

Iedereen is wel druk en ik kan het alleen nog een keer herhalen. Bloggen is een hobby en niet je werk. Als je druk bent met privé of gewoon niet weet wat je moet schrijven dan is dit gewoon zo. Je hoeft niet elke dag een post online te zetten want uit onderzoek bleek dat er maar weinig mensen elke dag op je blog kijken. Ga van 5 post in de week naar 3 of zelf 2. Plan niet in het weekend maar alleen door de weeks. Schrijf een bericht voor al je volgers dat ze in de komenden weken minder artikelen te lezen krijgen. Hiermee zijn de volgers op de hoogte en geeft dit voor jou ook weer een soort rust.

Zoek een gastblogger

Gastblogger kom je tegenwoordig vaker tegen. Dit zijn mensen die ook boekenliefhebbers zijn maar geen tijd of zin hebben in een eigen blog. Wel willen hun vaak iets schrijven en hun mening op iets geven. “Be my guest” want dit geeft jou weer meer tijd om uit je blokkade te komen. Laat verschillende gastbloggers eens aan de slag. Dit kan ook heel verfrissend zijn voor je volgers.


Het maakt dus helemaal niks uit als je een blokkade hebt of niet. Zet jezelf niet onder druk want daar schiet je niks mee op. Bloggen is nog steeds een hobby en niet je werk (tenminste als je er niet voor betaald krijgt) dus laat de blokkade lekker zo als ze is en doe andere leuke dingen. Morgen is weer een nieuwe dag.
Heb jij een blog en zat je ooit ook met een blokkade? Wat deed jij om eruit te komen?
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Een gedachte over “Wat doen bij een blogger blokkade?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s