Bookish posts

Hoe vaak lees jij echt recensies?

Hoi lieverds allemaal,
ben ik weer met een blogpost. Vandaag met de vraag hoe vaak je eigenlijk recensies leest op een andere blog?
Het weekend had ik eindelijk weer eens tijd en zin om het bloggen een beetje op te pakken en ging ook weer een kijkje nemen op andere blog pagina’s. Toen kwam ik toch heel wat recensies tegen en merkte dat ik hier eigenlijk niet vaak naar keek maar waarom dan niet?

Door de uitgevers hebben wij bloggers de mogelijkheid om recensie exemplaren aan te vragen die we dan lezen en de mensen ervan moeten overtuigen dat het boek echt goed is.
Dit kan nog eens lastig uitpakken want ja je mag eigenlijk niks verklappen wat in het verhaal gebeurd maar wel erop ingaan want anders wordt het  geen goeie recensie.
Voor mij is dat soms nog wel heel lastig want juist het verhaal en de gebeurtenissen zijn de hoogtepunten in een boek. Hier moet ik mezelf vaak inhouden om niet zomaar dingen te spoileren voor diegene die het boek nog niet hebben gelezen.
Ook hangt een recensie af van je persoonlijke smaak. Hou je meer van liefdeverhalen zal je niet zo snel een goeie recensie schrijven over een fantasy verhaal zonder liefde erin. Hou je meer van actie zou je niet zo snel weg zijn van een feelgood roman waar bijna geen spanning in voor komt. Ik zeg altijd je moet boeken lezen en recenseren die bij je passen want anders wordt de beoordeling niet zoals je zelf graag wilt.
Nu weer terug naar hoe vaak ik eigenlijk recensies lees. Hier moet ik eerlijk bekennen dat ik het bijna nooit doe. Ik weet niet wat het is maar meest wil ik een eigen mening creëren en ben bang dat de recensie van iemand anders me al een soort van mening opdrukt.
Bij mij is het zo dat ik me graag zelf een mening beeld over een boek wat interessant is want ja zoals ik al zei is het allemaal persoonlijke smaak. Staat er bijvoorbeeld een recensie bij een mede-blogger online maar zij vind het boek 3 keer niks hoeft het nog niet zo te zijn dat ik hem ook slecht vind maar hierdoor krijg ik wel een bepaald beeld van het boek wat achteraf gezien misschien niet eens klopt. Snap je wat ik bedoel?Misschien vind ik hem juist helemaal geweldig. Dus wat zegt zo een recensie dan eigenlijk?
Ik persoonlijk vind recensie’s best handig want er zijn genoeg mensen die vaak twijfelen over of ze het boek nou moeten gaan kopen of niet, voor mij is dit minder belangrijk want ik ga gewoon 9/10 op mijn gevoel af.
Uiteindelijk is het iedereen zijn eigen keuze of recensies wel worden gelezen of niet. Ik doe het vrij weinig maar er zullen wel mensen bij zijn die het graag lezen.
Hoe zit het bij jou? Lees jij veel recensies op blog pagina’s?
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

3 gedachten over “Hoe vaak lees jij echt recensies?

  1. Hmm ik heb dat ook eingelijk wel, lees ze bijna nooit. Tenzij k echt heel lang twijfel over een boek en dan maar wat ga zoeken. Maar ik sla die blogs eigenlijk altijd over. Ik vind persoonlijke verhalen of over uitjes of ideeën of over leuke spulletjes (kaarsen, thee, weet ik het…) veel leuker!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s