Bookish posts

5 redenen waarom de herfst perfect is om te lezen!

Gister was het dan eindelijk zo veer, de zomer is officieel voorbij en het is de eerste dag van herfst.Naarmate de avonden langer worden en de dagen kouder en korter , beginnen de meeste mensen om de zomer te  rouwen – behalve de boekliefhebbers. Omdat boekliefhebbers iets weten wat de rest van de wereld niet weet: Herfst is het beste seizoen om boeken te lezen.

Dus in plaats van zich verdrietig te voelen dat het warme weer voorbij is, ga dan naar een boekenwinkel bij jou in de buurt en bereidt je voor op avonden op de bank met een lekker warm drankje- en  een huis vol boeken. Maak je geen zorgen over je torenhoge TBR die nog op je zit te wachten want in de herfst heb je veel tijd om te lezen. Nu de dagelijkse planning niet vol staat  met barbecues en strandtochten en zwemmen gaan, heb je tijd  om je door je boekenplanken heen te werken.

In de herfst zal niemand je kwalijk nemen om een ​​uitnodiging af te slaan om thuis te blijven en te lezen; In feite zijn ze allemaal stiekem hetzelfde aan het doen. Het is een feit: lezen in de herfst is gewoon te goed om op te geven. En ja, wij boekliefhebbers zijn altijd tevreden  met een goed boek op elk moment , elke plaats en elk seizoen. Zeker, het lezen op het strand is een traktatie, of onder een kerstboom. Maar het lezen in de herfst is nog beter dan alles andere.

1. Het wordt kouder

De temperaturen beginnen te dalen dus je kan lekker het licht dimmen en een paar kaarsen aansteken. De avonden worden kouder dus je kan lekker met een kopje thee op de bank ploffen onder een warm dekentje met een goed boek.

 2. De Temperatuur is nog steeds aangenaam

Buiten lezen heeft iets magisch, vind je niet?In de herfst is het nog steeds warm genoeg om lekker buiten te gaan lezen. In het park onder een boom waar de bladeren kleuren is het mooiste wat er is. Wat kan er meer Rory Gilmore zijn dan buiten lezen, omgeven door herfstbladeren?

 3. Het is het mooiste seizoen

Herfst, met al zijn prachtige kleuren. Het lijkt net als een scène uit een boek of film. Als je in een prachtig herfstlandschap wandelt of zit, voelt het net alsof je recht in de pagina’s van je boek bent gevallen.

4. Nieuwe  boeken van uitgevers

Heel veel nieuwe boeken worden in de herfst uitgebracht. Het is natuurlijk vrij logisch want de avonden worden langer een veel mensen grijpen dan naar een goed boek.

5. meer tijd om te lezen

De zomer was zo’n actieve seizoen, en de kerststress staat alweer voor de deur. Herfst is drie maanden lang geen stress en heel veel tijd voor jezelf en je boeken – dus ga ervan genieten.


Ik kijk er heel erg naar uit want niet alleen het lezen is geweldig maar ook de natuur buiten. Dus ik hoop dat we een prachtige herfst krijgen met heel wat nieuwe boeken in onze kast.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

 

Een gedachte over “5 redenen waarom de herfst perfect is om te lezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s