Recensies

RoomService- Maren Stoffels (recensie exemplaar)

Goedemorgen Lieverds allemaal, ben ik weer & deze keer met een boekenrecensie want van uitgeverij Leopold kreeg ik RoomService van Maren Stoffels toegestuurd. Omdat ik haar 2 andere boeken EscapeRoom en FrightNight ook al had gelezen mocht deze niet missen natuurlijk. Wil je weten of ik dit boek net zo geweldig vond dan haar andere? Of viel deze heel erg tegen? Je leest het in deze post:


Het is bijna zover.
De datum die ik nooit meer zal vergeten.
Het is de dag waarop ze haar hebben vermoord.
En het wordt de dag waarop ik één van hen zal vermoorden.

Vier vrienden vieren een verjaardag in een luxe hotel. Maar wat begint als een leuk weekend slaat al snel om in een regelrechte nachtmerrie. Ze ontvangen berichten aan de deur van hun kamer, die steeds meer onthullen over wat er een jaar geleden precies is gebeurd.

Wat de boodschapper wil is duidelijk: wraak. Eén van de vier zal zich moeten opofferen. En als dat niet gebeurt, zal hij zelf iemand kiezen…

4 Bibi Hearts

Bookcover:

0f1f192babc771b7fe56d18d3b620855_cache_Ik weet nog dat Maren begin maart op haar Facebook dit schitterende boeken cover ging onthullen. Toen was het nog zonder titel en we mochten raden hoe haar nieuwe boek ging heten. Dit was echt mega gaaf en ik dacht al dat het iets met een verjaardag te maken moet hebben aangezien die persoon op het foto een ballon vast heeft en een jurk draagt maar dat het de titel ,,RoomService” kreeg had ik dan weer net niet gedacht.

Maakt ook eigenlijk niks uit want ik moet eerlijk bekennen dat dit cover mijn favoriete is geworden van al haar boeken tot nu toe. Ik hou van de kleuren combinatie en hoe er is gespeeld met schaduwen en die rook. Helemaal niks over te klagen en alleen al voor het cover krijgt dit boek al een ster extra.

Verhaal:

Als eerste moet ik iets opbiechten. Ik heb het boek aangevraagd zonder de flaptekst te lezen en weet je ook waarom? Omdat ik al wist dat dit boek me zeker niet gaat teleurstellen.

36.-Room-Service.jpg

In dit boek volg je het verhaal van 4 vrienden (Fender, Linne, Lucas en Kate) die een weekend in een luxe hotel Kate haar verjaardag willen vieren. Wie de boeken van Maren kent weet dat het verhaal snel uit de hand gaat lopen en zo ook in Room Service. De vier vrienden willen dit weekend alleen maar feesten, drinken en plezier maken maar snel wordt er roet in het eten gegooid als ze vreemde en dreigende brieven krijgen die via de Room Service worden afgeleverd bij hun kamers. Wat wil diegene en meent hij het allemaal serieus dat het om leven en dood gaat? Waarom heeft Linne het gevoel dat zij achtervolgd wordt en kunnen Lucas, Fender en Kate hun geheim van afgelopen jaar verborgen houden?

Een van jullie is het offer.

Het boek heb ik binnen 1 avond uitgelezen en het ligt niet alleen aan de eenvoudige schrijfstijl van Maren maar ook aan het verhaal zelf. Spanning, geheimen en heel wat vraagtekens die allemaal naar boven komen tijdens het lezen. Ik dacht eigenlijk dat ik zo een beetje wist hoe dit boek ging eindigen maar ook hier heeft Maren me laten zien dat ze vol verrassingen zit want OMG….. het einde had ik never-nooit niet zien aankomen. Ik had wel heel veel verwacht en moet eerlijk zeggen dat ik het raar vond dat er al in het begin van het boek allemaal dingen werden genoemd waarvan ik dacht: huh..hoezo verklapt ze het nu al? Maar hoooo maar even…. toen kwam DE geweldigste plottwist ever!

Personages:

Ik denk dat ik wel even moet vertellen dat je dit boek leest vanuit 3 perspectieven. Fender, Linne en de afzender (Room Service).

Linne hoort nog niet heel lang bij de vriendengroep en moet haar weg nog een beetje vinden met de rest. Hoe zij is neergezet vind ik fantastisch want precies zo zou ik ook zijn in haar geval.

Aan Fender kreeg ik af en toe even een kleine hekel door zijn koude art van doen en laten maar dan was ik ook weer snel in dubio want : had ik me niet precies zo gedragen als ik hem was? De personage van Fender slingerde me vaak van leuk naar uggh…. en dit vond ik heel bijzonder.

Conclusie:

Een iets minder angstaanjagend verhaal deze keer maar meer een boek die je aan het einde helemaal verbaast achterlaat. Zag jij het aankomen of zat je er totaal naast? Een zeker spannende jeugdthriller en mijn favoriete tot nu toe van Maren Stoffels. dik verdiende 4 Bibi Hearts (5 Goodreads)

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

 

 

 

 

Een gedachte over “RoomService- Maren Stoffels (recensie exemplaar)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s