Geen categorie

Ik ben er weer :D

Hallo allemaal!

Zoals jullie ondertussen wel gemerkt hebben, ben ik vrij veel afwezig op dit platform of op onze Facebook. Helaas heb ik te kampen met een vrij agressieve vorm van depressie. Ik loop er al jaren tegenaan te hikken en vorig jaar zomer barstte de bom. Ik raakte oververmoeid, verstrikt in mijn eigen gedachten en wist niet meer goed wat nou goed en fout was. Ik kon de wereld om me heen niet meer aan en zakte steeds dieper in het sombere dal van een depressie.

Gerelateerde afbeelding

Het ergste was, niemand leek het te zien of te begrijpen… Ik was immers niet ziek, toch? Mijn werk reageerde op mijn uitval door me zo snel mogelijk weer werkzaam te willen hebben, en een lange tijd heb ik gedaan wat anderen van me vroegen. Ik was immers niet ziek. Ik was alleen moe. Maar omdat ik niet naar mezelf luisterde, en het meisje dat schreeuwde om hulp in mij, ging het mis en kwam ik uiteindelijk terecht bij een bedrijfsarts die me doorverwees naar een psycholoog. Vanuit dat punt ben ik weer langzaam, met vallen en opstaan, aan het omhoog klimmen.

Helaas heeft deze reis ervoor gezorgd dat ik bepaalde dingen, zoals het bloggen en het lezen van boeken, niet meer kon doen. Ik haalde er geen plezier meer uit. Lezen wilde niet. Schrijven wilde steeds minder en ik werd al moe van het idee dat ik mijn laptop aan moest zetten. Er zijn momenten geweest waarin ik het weer wilde proberen maar naarmate de tijd verstreek en ik geen goede hulp had om mij te ondersteunen verslapte mijn energie weer en viel ik keihard neer.

Afbeeldingsresultaat voor depressie

Gelukkig is er nu een traject bezig waardoor ik me steeds een beetje sterker ga voelen. Ik heb voldoende steun uit mijn vriendenkring en heb bepaalde keuzes gemaakt die ervoor zorgen dat er minder negativiteit in mijn dagelijkse leven is. En nu lukt het lezen weer. Ik haal er weer plezier uit. Ik kan weer fantaseren en een boek lezen terwijl ik de gebeurtenissen af zie spelen als een film in mijn hoofd. Een heerlijker gevoel bestaat er niet 😀

Dus ben ik ook weer terug hier op het blog om Bianca te helpen bij het onderhouden van, en jullie te voorzien van leuke en nieuwe content. Hopelijk hebben jullie begrip voor mijn afwezigheid en kunnen we de draad weer oppakken.

Ik ga er in ieder geval mijn best voor doen.

Veel liefs,
Lili

Afbeeldingsresultaat voor depressie love

5 gedachten over “Ik ben er weer :D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s