TV & Series

Movie Review- Pet Sematary

Vrijdag. Dat betekend niet alleen dat het weekend is maar ook dat ik weer een nieuwe review voor jullie klaar heb staan. Vandaag is het de remake van Stephan King’s Pet Sematary uit 1989. Wie mij al een tijdje volgt heeft waarschijnlijk gezien dat ik een paar jaar terug alle Stephan King films op Dvd heb gekregen van mijn vader en dat ik echt een hele grote fan ben van deze oude films. Eerlijk gezegd was ik bang voor de remake want ik vind de oude versie echt HELEMAAL te gek. Maar goed onlangs kom ik hem dus kijken en wat ik ervan vond lees je in deze post.


Directed by
  • Kevin Kölsch
  • Dennis Widmyer
Produced by
Screenplay by Jeff Buhler
Story by
Based on
Starring
Music by Christopher Young
Cinematography Laurie Rose
Edited by Sarah Broshar
Production
company
Distributed by Paramount Pictures
Release date
  • March 16, 2019 (SXSW)
  • April 5, 2019 (United States)
Running time
101 minutes[1]
Country United States
Language English
Budget $21 million[2]
Box office $112.4 million[2]

Louis Creed trekt met zijn vrouw Rachel en hun twee kinderen Gage en Ellie naar een landelijk huis. Daar worden ze vriendelijk verwelkomd en op de hoogte gebracht van de lokale dierenbegraafplaats. Nadat hun kat overreden wordt, besluit Louis hem te begraven op deze mysterieuze plek. De begraafplaats is echter niet wat het lijkt…

8c18e9bc-ce79-4fc2-97e7-d7f89d614832.sized-1000x1000.jpg

Mijn mening:

Oke laat ik ermee beginnen dat ik nooit echt een fan ben van remakes want er is altijd iemand die het gehele verhaal helemaal omgooit zodat niks meer is, hoe het eigenlijk hoort te zijn. Dit was vanaf het midden van de film hier ook het geval. De eerste helft van Pet Sematary liep eigenlijk gelijk aan de oude wat ik super gaaf vond. Er waren wel een paar kleinigheden maar niks schokkends of zo maar toen gebeurde er iets waarvan ik dacht: HUH? Hoe dan?

Wie de oude film uit 1989 kent weet dat Gage (die kleine jongen) overrijden wordt en dan door de begrafplaats weer tot leven woord gebracht door zijn vader. Ik deze remake is het juist zijn zus die dood gaat. Dit vond ik op zich niet heel erg schokkend want ik vermoede dat dit met de acteurs te maken had en dat een jong meisje makkelijker kan acteren dan een peuter. Wel werd het verhaal steeds aparter en het einde schokte me helemaal om eerlijk te zijn. Waarom hebben ze een compleet nieuwe einde verzonnen?

Helaas heb ik de boeken van Stephan King nooit gelezen dus weet ik niet hoe het einde van Pet Sematary werkelijk is maar als je al een remake gaat maken van een oude classic film, maak hem dan zoals die was. Dit was het punt waar ik toch mega teleurgesteld was.

Ondanks dit compleet nieuwe einde was de film super goed gedaan en kon bijna aan de oude versie tippen. Hierdoor dan ook welverdiende 4 sterren.

four-stars

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s