Bookish posts

Waar lees jij het liefst?

Goedemorgen lieverds allemaal,
We zitten officieel alweer in de herfst wat betekend langere avonden en meer tijd en zin om weer heerlijk te gaan lezen. Om deze redenen heb ik hier een post voor jullie gemaakt met plekken waar je kan lezen of waarvan ik gehoord heb dat mensen er vaak boeken gaan lezen. Lees je mee?

AdobeStock_113869167-1024x656.jpeg

 Als iemand mij zou vragen waar ik het liefst lees, krijgt diegene meteen een antwoord. Op de bank. Ik hou van mijn bank. Heerlijk lang uit met een deken over je heen en een goed boek in de hand. Er is niks beters op aarde. Soms lees ik ook in bed voor ik ga slapen om mijn hersenen wat rustig te krijgen na een lange drukke dag.
Ik hoor van veel mensen dat ze in de auto of trein lezen, op de wc of in een park. Dat vind ik persoonlijk ontzettend knap. Ik zou dat nooit kunnen. Ik heb een keer geprobeerd op Schiphol bij Starbucks te lezen , toen ik op mijn man aan het wachten was maar ik moest elke keer weer op nieuwe beginnen met de pagina omdat ik mij gewoonweg niet kon concentreren. Ik ben iemand die niet tegen geluiden kan tijdens het lezen.
Vandaag heb ik voor jou  plekken gezocht, waar je ook lekker boeken kan lezen. Benieuwd of er iets tussen staat ?

In Bed

woman-reading-book-and-drinking-tea-on-bed

Mijn tweede favoriete leesplek is in bed . Er gaat bijna geen dag voorbij dat ik niet iets lees voor ik naar dromenland vertrek. Het maakt niet uit hoe laat – of hoe vroeg – ik in mijn bed stap. Soms lees ik maar een kwartier, maar het kan ook gebeuren dat er ineens zomaar 2 uren voorbij gaan. Het hoeft natuurlijk niet voor het slapengaan te zijn maar ook overdag als het vies weer buiten is , vind ik het heerlijk om even onder de deken te kruipen.

Dat lezen met een e-reader voor het slapen helemaal niet goed voor je zou zijn is gelukkig niet helemaal waar. Als je e-reader of tablet niet te fel verlicht is, valt het namelijk best mee met die verstoorde nachtrust. Geloof mij maar ik heb alles al getest.

Hangend

628_42e77b63637ab381e8be5f8318cc28a2

Lezen is de ultieme ontspanning. Lezen in een hangmat is ontspanning keer 2. En waar die hangmat hangt, dat maakt niet zoveel uit. Een tropisch strand, een mooie tuin of desnoods op een balkon. Goed weer is de enige voorwaarde.Aangezien de zomer helaas  weer voorbij is wordt dit waarschijnlijk niks meer maar wie weet volgend jaar? Het enige minpunt is dat door het zachtjes wiegen in de hangmat  je vrij snel in slaap kan vallen.

In Bad

Lezen in bad. Tja, ik zet het er bij als favo-leesplek,maar met een dubbel gevoel. De meeste mensen hebben niet de tijd om uitgebreid te badderen. Erbij komt nog dat het boek in het water kan vallen en dan heb je groot pech. Toch is het voor diegenen die in bad lezen super ontspannen. Kaarsjes aan, heet water met schuim, een glas wijn of frisdrank en een goed boek. Heerlijk als je zo kan lezen.

In de trein/auto

Het is de nieuwe trend. Lezen in openbaar vervoer. Elke keer als ik met de auto ergens heen ga en in andere auto’s naar binnen kijk zie ik soms de bijrijder lezen. Ook heb ik heel veel vrienden die elke dag met de trein gaan en dan even tijd hebben om te lezen. Een plekje zoeken, het liefst bij het raam, een bekertje koffie of thee erbij en verdwijnen in een verhaal. Zo kan het natuurlijk ook. Alleen moet je wel opletten dat je niet vergeet uit te stappen op de juiste plek….hahaha…

In de buitenlucht/park

SIERRA Nature Reading WBParken horen voor mij in hetzelfde rijtje thuis als lezen in het openbaar vervoer. Je kunt er helemaal alleen zijn, met toch veel mensen om je heen. Een prima plaats dus om je terug te trekken met een boek. Op een mooie lente- of zomerdag, op een kleedje met een koelbox met versnaperingen binnen handbereik, lees je zo wel uren lang door en kan je de gehele wereld om je heen snel vergeten.

 Op de bank

Een grote bank met veel kussens en een warme deken is (denk ik) de beste plek om je terug te trekken met een boek. Vooral in de winter maanden. Als je een open haard hebt is dat natuurlijk het mooiste wat er is. Je ziet wel vaak dat tijden de zomer manden veel mensen juist niet op de bank lezen, wat ook logisch is want je kan ook mooie plekken buiten vinden. Toch blijft de bank mijn favoriete plek om weg te duiken in een goed boek.

Op de WC

Jaaaa, je leest het goed. Er zijn mensen die serieus op de WC boeken hebben staan en deze ook lezen. Zelf vraag ik me wel af hoelang het duurt als je een boek leest dat meer dan 300 pagina’s heeft maar goed. Wel is het zo dat het meer mannen zijn dan vrouwen die dat doen en dat het geen boeken zijn maar comic’s of tijdschriften. Ik weet niet of dit ontspannen is maar aangezien het wel gebeurd moet dat haast wel.


Dit waren dus de meeste leesplekken die ik weet. Staat die er van jou niet tussen maar wil je het laten weten? Zet het dan hieronder.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

2 gedachten over “Waar lees jij het liefst?

 1. Ik lees het liefst in mijn bed.
  ‘s Avonds als het lekker stil is met een gezellig lampje in het donker.
  Dan kan ik helemaal verdwijnen in het boek! 😊👌🏼

  Like

 2. Ik lees het liefst in bed.
  ‘s Avonds als het lekker stil is, met een gezellig lampje in het donker.
  Dan kan ik helemaal in mijn boek verdwijnen! 😊👌🏼

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s