Bookish posts

Bibi’s Augustus 2019

Hoi lieverds allemaal. Vandaag kom ik met een nieuwe topic voor jullie op onze blog. Omdat ik merk dat heel veel van jullie interesse hebben in ons dagelijkse leven en omdat ik merk dat ik hier niet heel veel erover schrijf, was het idee om  een soort maand overzicht voor jullie te maken met wat ik zo de gehele maand heb uitgespookt. Het is alweer bijna eind oktober maar ach…. ik ga nog even terug en vertel jullie alles over de maand augustus. De dagen die ik hier schrijf zijn over getipt uit mijn Memory Planner. Lees je gezellig mee?


zondag 4. augustus

De maand begon heel erg leuk want onze 2 mannen (katten) zijn vandaag 7 jaar oud geworden. Het is nog steeds elke dag een geluk dat ze bij ons zijn en dat ze ons heel veel liefde schenken. Voor 8 jaar terug hadden we onze eerste kat (Rakker), die helaas binnen 6 manden overleden is omdat hij is aangereden door een auto s’nachs in onze straat. Sinds dien zijn we elke dag dankbaar dat de jongens veilig thuis komen elke ochtend. Jullie zullen nu wel denken: hoezo hou je ze niet binnen dan? Klopt maar dat willen we niet. We vinden dat diere de ruimte moeten krijgen en vrijheid en zich niet opgesloten moeten voelen. Vandaar dat Dino en Dexter gewoon naar binnen en buiten kunnen lopen zoals het hun uitkomt.

67697559_2412772928789549_8473762843404009472_n.jpg

woensdag 07. augustus

vandaag ben ik naar de Tandarts geweest want jeetje wat heb ik last van mijn linker kaak. Dit heb ik al heel lang nadat er 4 verstandskiezen werden getrokken maar nu wordt ik elke dag wakker met pijn en hoofdpijn. De tandarts heeft me doorverwezen naar de kaakchirurg in Leeuwarden want er was zeker iets aan de hand. Nu maar snel hopen dat ik daar terecht kan.

header.jpg

zondag 11. augustus

De dag begon best wel chill. Eerst lekker uitgeslapen en smiddags kregen we dan visite van schoonouders. We zaten allemaal gezellig aan tafel toen mijn schoonvader riep dat er een muis bij de keuken zit. Ohhh neee he….. niet alweer. Onze 2 katten vinden het geweldig om met muizen binnen te komen waar ze dan mee spelen. Soms ontsnapt er dan een muis en kan zich ergens verstoppen. Zo dus ook vandaag. Nadat de visite weg was heb ik en mijn man letterlijk de gehele keuken uit elkaar gehaald maar konden nergens de muis vinden. Wat een dag zeg 😦

68490509_2426084767458365_7023876025662570496_o.jpg

woensdag 14 augustus

oh boy wat een zenuwslopende dag was dit vandaag. Vanmiddag om 15.30 uur had ik een sollicitatie gesprek gehad bij Karwei bij ons in de buurt.  Ik werk op dit moment nog in de thuiszorg maar merk dat dit niet de baan is die ik nog langer wil doen. Ik vind het werk ontzettend mooi maar het sloopt me wel met al die verhalen van de cliënten dus ben ik op zoek gegaan naar iets nieuws. Toevallig had Karwei een paar plekken vrij. Ik ging erheen met een hartslag van 180. Het gesprek liep verder wel prima en we hebben heel wat gelachen. Binnen een half uur was ik ook weer buiten en nu is het 2 dagen afwachten want vrijdag krijg ik te horen of ik de nieuwe baan heb of niet.

download.jpg

Vrijdag 16. augustus

Jeetje wat duurt een dag lang als je op een telefoontje wacht. Ik was al vroeg wakker in de hoop dat Karwei me meteen s’ochtends zou bellen. Ik probeerde me die dag een beetje te vermaken met huishoudelijke dingen maar toen het rond 5 uur werd had ik de moed opgegeven. Ze hebben niet gebeld dus ik heb de baan helaas niet. Helemaal verdrietig ging ik eten koken voor ons want ja wat moest ik anders? Toen we aan tafel zaten en ik de eerste hap wou nemen , ging mijn telefoon en ja hoor: Het was Karwei. Ze willen me heel graag hebben in hun team en ik mag volgende week een middag proef draaien om te kijken of ik het wel leuk vind. Mijn avond was gered en we gingen een boordspel avond doen met drank en iets lekkers. Ik was de gelukkigste mens op aarde.

nieuwjaarsborrel-uitnodiging-pop-the-champagne-goudlook.jpg

Woensdag 21. augustus

69262388_2442318412501667_7831950792142618624_n

Vandaag was het dan zover en mocht ik een paar uren mee draaien bij de Karwei. Ik wist echt niet wat ik kon verwachten en was natuurlijk ontzettend zenuwachtig.  De eerste 2 uren stond ik achter de kassa en nadat ik heb gezien hoe het allemaal werkte (ik pak dingen best snel op) stond ik al alleen de kassa te runnen. Hahahahaha dit was echt geweldig maar ja het is dan ook niet echt hogere wiskunde natuurlijk. In de middag ging ik dan met de MT door de winkel rennen en nieuwe spullen uitpakken en uitstellen. Dit vond ik best gaaf want : man wat heeft de Karwei leuke dingen zeg. Ik wou al meteen weer van alles kopen maar gelukkig zat ik op dit moment wat krap hahahahaa…. Ik ken mezelf…..dan had ik weer van alles gekocht. Later toen mijn middag erop zat hebben we mijn contract klaar gemaakt en nog wat papierwerk afgehandeld. Nu was ik officieel een lid van het Karwei team.

donderdag 22. augustus

Vandaag was het tijd om even een dagje Duitsland te doen. Jeetje wat was ik zenuwachtig zeg want ik was al in geen jaren meer over de grens geweest. Door al die zenuwen en de warmte (bijna 30 graden) werkte mijn lichaam niet zo mee als ik had gehoopt. Op de heenweg naar Meppen had ik last van aardig wat paniek aanvallen en het werd alleen maar erger toen we de auto uitstapten en door het centrum liepen. Toen moest ik even pauze nemen om te proberen wat rustiger te worden. Helaas hielp ook dit niet maar weet je, ik kon er toch niet veel aan doen dus ging ik gewoon door. Ook mocht een bezoekje bij de lokale Vapeshop niet missen en heb ik wat lekkere liquid’s ingekocht. Man het is daar echt een Wahalla voor alle mensen die vapen. Wat een aanbod zeg. Dit zou je hier in Nederland helaas niet meer vinden. Nadat ik toen weer beetje was opgeknapt waren we shoppen bij de New Yorker in het winkelcenter van Meppen. Mega gaaf om weer eens in zo een shoppingcenter te zijn. Stiekem heb ik het toch al die jaren gemist denk ik.

Aan het einde van de middag waren we dan nog flink boodschappen doen en we gingen de dag afsluiten met een beetje cultuur snuiven in de buurt. Ondanks dat de dag voor me heel erg klote begon vond ik het toch best heel erg leuk.

vrijdag 30.augustus

De maand ging ik afsluiten met mijn eerste officiële werkdag bij de Karwei. Jeetje wat was dit wennen voor mij om zolang weer op de been te zijn. In de thuiszorg werkte ik maar hooguit 4-5 uren en dan dan was het tussendoor lekker bakje doen met de cliënte of andere dingen doen maar nu was het toch echt 8 uren staan en bezig zijn. De dag vloog echt voorbij maar het kwam ook omdat ik het werk echt super leuk vind. Ik moet natuurlijk nog de collega’s beter leren kennen maar dit zal met de tijd wel komen.

 

Alles met al was dit weer een geslaagde maand augustus geweest en we gaan met flinke stappen richting de herfst periode.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s