TV & Series

Joker

Hallo allemaal!!

Waarschijnlijk hebben jullie de film allang gezien, of je hebt er zeker van gehoord. Joker is een nieuwe film die vrij bekend staat om zijn uitlokkende reputatie en de vele boycots. In Amerika gaat het zelfs zo ver dat sommige bioscopen weigeren de film te vertonen omdat hij het aangaan van criminele activiteiten zou verheerlijken.

Gelukkig draait hij wel gewoon in Leeuwarden en ben ik, zodra dat kon, naar de bioscoop gegaan. Joker is namelijk 1 van mijn favo schurken in de superhelden wereld van DC. Harley Quinn is namelijk mijn grootste favoriet als het om karakters gaat vanuit een superhelden wereld, en zonder Joker is er geen Harley Quinn.

Afbeeldingsresultaat voor joker

Omdat ik zo geïnteresseerd ben in de Joker ben ik bekend met (bijna) alle origin stories die er te krijgen zijn. Ik heb vele fan-theories gelezen en natuurlijk de verhalen uit de comics. Deze film moest ik alleen met een blanco mindset ingaan. Het zou geen canon origin zijn maar een film die los staat van alles. Het was een nieuwe kijk op de groei van een mastercriminal. Dus ik probeerde mijn verwachtingen zo laag mogelijk te houden.

Dat was onmogelijk maar ik probeerde het….

Afbeeldingsresultaat voor joker

Nu ik de film gezien heb ben ik er wat in dubio over. Ik vind het echt een fantastische film. Er is super goed in geacteerd en de nieuwe kijk op wie de Joker daadwerkelijk is vind ik heel mooi om te zien, maar het verhaal is behoorlijk langdradig. In het begin van het verhaal leer je Arthur Fleck kennen door zijn sessies bij een therapeut bij te wonen. Hij is een volwassen man die nog steeds met zijn moeder in een appartement woont in het criminele Gotham. De criminaliteit in de stad word steeds erger en erger waardoor ook Arthur de dupe ervan wordt. Zijn baan als huurclown wordt abrupt afgebroken, zijn therapeut moet stoppen met sessies door bezuinigingen en door zijn instabiele mentale gezondheid gaat Arthur steeds verder achteruit.

Als ik dit mag vergelijken met de Jokers die ik ken vind ik dit een hele frisse kijk op de clown. Ik ben niet zozeer gewend aan een versie van Joker die al in Arkham Asylum heeft gezeten of eentje die frequent bij een therapeut op bezoek is voor allerlei dagelijkse blokkades. Ik moest er echt even aan wennen om deze versie. Omdat het zo langzaam werd vertolkt was dat nog extra moeilijk, naar mijn idee.

Afbeeldingsresultaat voor joker

Mijn hele visie werd echter de blender ingeschopt en tot moes gemalen op het punt dat Arthur echt doordraait. Je ziet hem steeds meer Joker worden en dat gaf me echt kippenvel. Joaquin leeft zich zo in in zijn rol dat het behoorlijk snel echt creepy word, en dat is het moment daar dat je geen Arthur meer ziet maar alleen nog maar Joker. Ik krijg er spontaan weer kippenvel van!

Deze film ging tegen al mijn verwachtingen in! Ik vind hem zo steengoed dat ik hem nog wel 10 keer zou willen zien. Het is jammer dat er niet veel tijd besteedt word aan Arthur als Joker, want dat is maar een klein deel van de film, maar het is een episch deel van de film. Orde word chaos. De criminaliteit word georganiseerder. People are starting to see….

Het is echt episch!


Liefs,
Lili

5 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s