Geen categorie

Wat ik nog wil doen in 2019

Hallo allemaal!

Het gaat alweer veel te snel voorbij. Nog maar 2 maandjes en 2019 is over. Het gaat me allemaal veel te snel en er zijn nog een aantal dingen die ik absoluut wil doen voordat het jaar over is.


1. Mijn huisje helemaal afmaken.

Ik ben afgelopen mei verhuist van de ene kant van Leeuwarden naar de andere kant van de stad. Dat is een beetje de trend in mijn verhuisbewegingen :p Ik kwam te wonen in het noorden van de stad, ging toen naar het oosten, weer terug naar het noorden en nu zit ik weer heerlijk in het oosten. Nu moest ik helaas verhuizen omdat de woning waar ik in woonde op een slooplijst staat en in eind dit jaar met de grond gelijk gaat. Het huis waar ik nu woon is veel groter (ik woonde in een schoenendoos vergeleken bij wat ik  nu heb) en ik voel me hier veel beter op mijn plek. Helaas, door omstandigheden, is er niet veel ruimte voor werkzaamheden binnen het huis. Er moeten nog wat gordijnen opgehangen worden (plafond is massief beton dus dat is wel even een werkje), het trapgat moet nog geschilderd en behangen worden en de logeer/boekenkamer is ook nog niet helemaal af. Het liefste zou ik dat natuurlijk voor het nieuwe jaar nog af willen hebben.

Afbeeldingsresultaat voor moving homes gif


2. Series uitkijken.

Momenteel heb ik echt wel duizenden series lopen. Dat geldt voor zowel boeken als TV series die ik nog moet uitlezen of afkijken. Zo ben ik in;

  • A Queen of Air and Darkness
  • The Beautiful
  • Rebel
  • Pan’s Labyrinth

bezig en geen enkel boek krijg ik uit. Wat echt stom is want het zijn stuk voor stuk goede boeken en grijpende verhalen maar op één of andere manier wil het gewoon niet lukken. Voor het eind van dit jaar moet ik ze wel echt uitgelezen hebben. Ja, dat moet! Ik zal je krijgen stomme leesdip!!!

Wat TV series betreft heb ik er ook een aantal die ik aan het kijken ben;

  • Agents of S.H.I.E.L.D
  • 13 reasons why (seizoen 3)
  • Stranger Things (seizoen 3)
  • Supernatural (vanaf seizoen 11? Geloof ik… IDK, it’s been a while)
  • Outlander (vanaf seizoen 4)

Heel veel series die ik kijk nemen vaak een wending die ik niet zo leuk vind. Agents of S.H.I.E.L.D kijk ik samen met mijn beste vriendin dus echt bingen lukt niet met die, maar voor de anderen heb ik niet echt een goed excuus anders dan… ik heb er niet veel zin in. Toch wil ik ze wel uitkijken. Zeker omdat Stranger Things echt heel goed schijnt te zijn en ik de afgelopen seizoenen echt heb zitten binge watchen. 13 reasons why heb ik even naast me neer gelegd vanwege de grafische content uit de vorige seizoenen, maar ik wil het seizoen zeker uit gaan kijken voor 2020. Supernatural is een serie die heel belangrijk is voor me. Ik heb jaren lang als trouwe fan elke week gekeken. Ik ben naar conventies geweest en heb meegedaan aan fanacties zoals: Always Keep Fighting, maar de serie nam een wending waar ik niet overheen kon stappen. Er kwam iemand terug uit de dood en daarmee was de oude ‘feel’ van de serie wel verpest. De vele herhalende thema’s en mentaliteit van de show was iets waar ik vrij makkelijk overheen kon stappen, maar dit was de druppel waardoor mijn aandacht verslapte en ik stopte met kijken. Nu zijn ze echter net klaar met het filmen van het laatste seizoen en ik kan het niet verdragen om de serie niet in zijn geheel uit te kijken…


3. Schaatsen.

Ik ben door en door een Fries. Ik ben geboren in Friesland en wil hier ook nooit weg. Friesland zit in mijn bloed en dat, in combinatie met dat ik echt een winterkindje ben, zorgt ervoor dat ik super blij word van schaatsen. Schaatsen kan eigenlijk altijd wel op de schaatsbanen verspreid in Friesland, maar er gaat niks boven een eigen gemaakte schaatsbaan in de winter met een kraampje waar je warme chocomel kan krijgen. Of een warm bakje snert. Ik kijk daar echt naar uit. Helaas kon ik vorig jaar niet schaatsen omdat er gewoonweg de tijd ervoor niet was. Dit jaar gaan de schaatsen toch echt weer even uit de kast en op naar de slijperij zodat ik het ijs op kan zodra dat lukt.

Gerelateerde afbeelding


4. Mijn eigen campaign opstarten.

Ik doe elke week mee aan twee campaigns. Daarmee doel ik op het spel Dungeons and Dragons. Twee goede vrienden van me hebben, los van elkaar, een campaign opgebouwd waarin mijn karakter (samen met enkele anderen) deel uitmaakt van een stel avonturiers. Omdat ik vroeger al een wereld heb gemaakt, voor de verhalen die ik geschreven heb, is er een perfecte basis voor een campaign setting. Deze wereld wil ik uitgaan breidden tot een ware DND setting. Eentje die aangepast is op de monsters en rassen die in de DND wereld voorkomen. Dit wil ik graag nog af hebben voor het nieuwe jaar zodat ik de campaign kan beginnen in het nieuwe jaar.

Afbeeldingsresultaat voor dungeons and dragons gif


Zijn er dingen die jij nog graag wil doen voor het eind van het jaar?

Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s