Bookish posts

Embers of Memory

Hallo allemaal!

Vandaag kreeg ik eindelijk mijn Embers of Memory binnen. Ik had deze vet vroeg al gepre-ordered maar, zoals altijd met Sarah J Maas producten, liet Bol.com het afweten en werd de bestelling geannuleerd. Helaas voor Bol, dan ga ik toch ergens anders bestellen.
Dus ik bestelde dezelfde dag nog bij een andere webshop en een weekje later kreeg ik hem dan eindelijk binnen 😀


20191029_144422

Ik had verwacht dat ik een vierkante doos zou krijgen met daarin het spel en de instructies. Ik was dan ook ontzettend verbaasd toen ik ontdekte dat het spel in boekvorm komt en er totaal anders uitziet dan verwacht. Het spel speelt zich af tijdens de gebeurtenissen in Kingdom of Ash. Om spoilers te voorkomen heb ik me aan de regel SPEEL EERST DE PROLOGUE UIT VOOR JE HET TWEEDE DECKJE OPENMAAKT gehouden. Zo voorkom ik ook dat ik jullie, als lezers van ons blog, toch voor onnodige spoilers zet.

20191029_144445

Zodra je de doos opent kom je twee deckjes, een instructieboekje en een promotieblaadje tegen. Op het eerste gezicht ziet het er al onwijs tof uit!

In het spel is Aelin haar geheugen kwijt en jij, als speler, moet ervoor zorgen dat ze belangrijke karakter uit haar verleden weer een plekje geeft in haar herinneringen. Je kan dit spel met 2 spelers spelen. Elk pakt dan een random karakter kaart waardoor je als Aelin of Rowan het spel gaat spelen.

20191029_144658

De karakters die je op tafel moet gaan leggen, om Aelin haar geheugen te fixen, zijn:

  • Dorian
  • Chaol
  • Elide
  • Rhoe
  • Yrene
  • Evalin
  • Nehemia
  • Rowan
  • Manon
  • Lysandra

Deze kaarten hebben ook allemaal een afbeelding van het karakter en zijn hier en daar vervaagd of open.

Het spel is daardoor veel meer te vergelijken met een domino spel. Als een ‘domino-meets-memory’ spel waarin vervaagde vlakken op vervaagde vlakken moeten worden gelegd en in bepaalde situaties geen open vlak mogen aanraken. Ik moet zelf het spel nog spelen dus ik mocht het tweede deckje nog niet openmaken. Dat mag pas zodra je proloog hebt uitgespeeld.

20191029_144713

Dus ik hou me dan ook netjes aan de regels (meestal scheur ik alles open voor het lezen van de instructies…. #oeps) voor zolang ik dat kan :p en ga ik het spel zometeen gewoon proberen te spelen.


Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s