Geen categorie

Lili’s playlist; September

Hallo allemaal!

Jullie herkennen het vast wel als ik zeg, muziek is een emotie trigger. Daarmee bedoel ik dat ik me echt in kan leven als het om muziek gaat. Muziek kan me heel blij doen voelen maar het kan me ook heel depri maken. Soms helpt muziek me bij het uitten van emoties en soms ook met het verhelpen van. Daarom is dit een nieuw topic van mij.

Elke maan krijgen jullie van mij een playlist met liedjes die mij geholpen hebben (of die ik ontdekt heb) tijdens het traject dat nu loopt bij de GGZ. Hopelijk halen jullie dezelfde kracht eruit als ik dat doe.


1. Battle scars – Guy Sebastian & Lupe Fiasco.

Dit nummer ontdekte ik in september en het heeft me geholpen om bepaalde emoties en gedachten te kunnen verwerken. Er was een punt in september waarin ik het heel moeilijk had met mezelf en de mensen om me heen. Dit liedje heeft me geholpen om bepaalde herinneringen een plekje te kunnen geven zodat de chaos minder werd.


2. Natural – Imagine Dragons

Imagine Dragons is voor mij echt een feel good band. Ik kan op hun nummers heerlijk meezingen en alles er lekker even uitgooien. Ik voel me dan ook daadwerkelijk super goed. Ik vind de band niet alleen super goed maar hun laatste album is echt super gaaf! Hun teksten, vooral in dit nummer, is precies wat een ieder nodig heeft als hij/zij even wil klagen over de wereld om zich heen. Het is een koude wereld en je moet heel hard zijn om erin te overleven.


3. Bad Liar – Imagine Dragons.

Natuurlijk komt er nu weer een liedje van Imagine Dragons langs. Ik vind ze gewoon echt super tof! Dit liedje in het bijzonder. De tekst: “Look me in the eyes. Tell me what you see. Perfect paradise, tearing at the seems. I wish I could have stayed. I don’t wanna fake it. Wish I could erase it, make your heart believe but I’m a bad liar”, deed me denken aan mijn innerlijke strijd en het zichtbare deel daarvan naar de buitenwereld. Als je in een soortgelijk traject als mij zit dan leer je je langzaam naar de buitenwereld te uitten op een manier die goed is. Ik zei altijd dat ik wel oké was. Ik wilde niemand opzadelen met mijn moeilijkheden en om nou altijd negatief te gaan lopen doen… daar heeft niemand zin in. Dus ik was wel oké. Het gaat goed. Maar ondertussen ging het steeds minder. Dat haalde dit nummer in me naar boven en door mee te zingen kon ik het even uitten.


4. Someone you loved – Lewis Capaldi.

Er is een periode in september geweest waarin ik iemand belangrijk ben verloren. Niet dat die persoon is overleden, gelukkig niet, maar als het gaat om vertrouwen ben ik die persoon zeker kwijt. Nou is dat niet omdat ik hele erge dingen heb gedaan waardoor het vertrouwen in mij onmogelijk is maar het komt doordat we elkaar niet goed begrijpen en dat continu escaleerde tot ruzies. Toen ik dit nummer hoorde op de radio barstte ik  meteen in tranen uit. Lewis weet het heel mooi te omschrijven. Dat gevoel van leegte. Echt super mooi.


5. Angel by the wings – Sia.

Na die moeilijke periode in september ontdekte ik dit liedje van Sia. Ik kwam het puur toevallig tegen op Youtube toen ik aan het zoeken was naar muziek om te luisteren tijdens het schilderen. Het is op het eerste gezicht echt een depri liedje maar als je beter naar de tekst gaat luisteren is het een nummer dat gaat over hoop en doorzettingsvermogen. Het is een powerlied voor mij geworden. Eentje die ik heel lang op repeat heb gezet om mezelf dat extra steuntje in de rug te geven. De zin: “You can do anything“, staat overal in mijn dagboek en agenda geschreven. Door dat te lezen en te zingen voel ik me daadwerkelijk sterker 😀


Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s