TV & Series

Maleficent 2; Mistress of Evil

Hallo allemaal!

Afgelopen weekend ben ik met één van mijn beste vriendinnen naar de bioscoop geweest en, omdat ik Joker al gezien heb, zijn we naar Maleficent 2 gegaan. We hadden allebei het eerste deel gezien toen die uitkwam in de bios dus de keuze was snel gemaakt. Ik heb altijd een zwak gehad voor draken en powerful witches. Daarom is Maleficent altijd één van mijn favo Disney villains geweest. Vooral na de eerste verfilming van haar verhaal. Ik vind Angeline Jolie als Maleficent echt heel tof. Bovendien is ze zo ontzettend mooi dat mijn kaak altijd enorm open valt.

In deel 2 krijgen we het vervolg verhaal op het eerste deel. Het is geen origin story die ik verwachtte (ik had geen trailer gezien) maar echt een vervolg op het verhaal van Maleficent en Aurora.

Afbeeldingsresultaat voor maleficent 2

Zodra de film begint krijg je een geweldig overzicht (echt super mooi gemaakt ook) van The Moors. Een land waar al het magische volk woont onder het leiderschap van koningin Aurora en haar peetmoeder, Maleficent. Met prins Philip hebben we kort kennis gemaakt in het eerste deel en nu, 5 jaar later, komt hij zijn aanzoek doen bij koningin Aurora. Natuurlijk zegt zij ja (hoe kan het ook anders, het is een Disney sprookje) en viert het hele rijk feest. Alhoewel, zodra Maleficent ervan hoort racet ze naar Aurora toe om verhaal te horen. Ze vind het eigenlijk helemaal geen leuk idee om haar dochter weg te moeten geven maar uit liefde voor haar kind doet ze wat er van haar verwacht wordt, namelijk op het paleis van prins Philip verschijnen om zo zijn ouders te leren kennen. Goed idee, toch?

Ja… dat dachten de Moor creatures dus ook.

Gerelateerde afbeelding

Zet dus nooit een almachtige Fae tegenover een Queen B**** want er komt geheid ruzie, gevolgd door een B****-fight die eindigt in een hoop rotzooi. Zo laat Maleficent zich dus niet kennen en gebruikt ze haar krachten om gewapende wachters op afstand te houden. Zo lijkt het alsof Maleficent, eens de super villain, opnieuw de boze heks is als de koning slachtoffer wordt van een slaapvloek. Dan keert iedereen tegen haar en wanneer Aurora datzelfde doet, is Maleficent verslagen en gaat ze ervandoor.

Op dat moment brak mijn hart in duizend stukjes…..

Mijn hart werd nog even platgestampt en verbrand toen bleek dat het koninkrijk van Philip’s vader zich zodanig ontwikkeld heeft dat ze ijzeren kogels bezitten en deze kunnen afschieten. Als er iets is wat schadelijk is voor magische wezens dan is het wel ijzer. De rest mag je zelf invullen over wat er gebeurd met Maleficent…

Afbeeldingsresultaat voor sobbing gif

Dat gezegd… deze film heeft me meer aangedaan dan dat de bedoeling is (hoop ik voor Disney) en ik kwam jankend de bios uit. Voor een Disney film is deze film echt super luguber en angstaanjagend. Niet omdat het een horror vibe heeft ofzo, maar om wat er in de film gebeurd tijdens dat de oorlog tussen de Moorlanden en het koninkrijk van Philip’s ouders uitbreekt. The Red Wedding uit Game of Thrones is er niks bij vergeleken met dit. Ik zat kei- en kei- en keihard te janken tijdens dat stuk van de film en ontwikkelde een kleine hoeveelheid aan haat voor de mensheid. Deze film heeft ervoor gezorgd dat Maleficent mijn favo Disney villain is. Ik vind deze versie van haar (en ja, Angeline Jolie heeft er iets mee te maken) echt super goed geschreven en weergegeven. Dit is één van de meest interessante “real” verhalen die ik heb gekeken over Disney villains. Hopelijk maken ze er zo nog een paar van de andere villains.

Afbeeldingsresultaat voor maleficent 2


Veel liefs,
Lili

5 sterrenAfbeeldingsresultaat voor sleeping beauty

 

Een gedachte over “Maleficent 2; Mistress of Evil

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s