Bookish posts

Lili’s favoriete Disney figuren

Hallo allemaal!

Het is onze 3de verjaardag deze maand en het thema is sprookjes šŸ˜€ Omdat het thema sprookjes zo mooi aansluit op Disney (the all mighty) heb ik een blogbericht geschreven waarin een paar van mijn favo Disney figuren centraal staan. Heb jij ook een favoriet Disney figuur?


Tinkerbell – Peter Pan.

Afbeeldingsresultaat voor tinkerbell

Al vanaf mijn kinderjaren ben ik groot fan van Tinkerbell. Peter Pan is ook altijd mijn favoriete sprookje geweest en verfilming van Disney. Tinkerbell was degene die mijn liefde voor elfjes, feeƫn en andere woodland-creatures heeft doen opbloeien. Jarenlang, elke keer als we ergens op vakantie waren dan nam ik een feeƫn beeldje mee. Deze beeldjes staan keurig op display op plankjes in mijn nieuwe woning.


Pocahontas – Pocahontas.

Afbeeldingsresultaat voor pocahontas

Nog een favoriet van mij is Pocahontas uit de gelijk genaamde film. Ik ben opgegroeid met deze film en hield er zoveel van dat ik de originele videoband, die mijn ouders mij cadeau hadden gedaan, helemaal grijs heb gedraaid (er liepen duidelijke strepen over het beeld). Bovendien had ik de soundtrack, kende alle liedjes uit het hoofd in zowel het Nederlands als het Engels en speelde vaak scĆØnes uit de film na in de duinen op Terschelling. Pocahontas was het ideale beeld van schoonheid voor mij. Ik wilde net als haar zijn vroeger. Net zulk mooi haar, zulke kleding en zo’n huid. Ik vind haar nog steeds prachtig als ik heel eerlijk ben. Ze is Ć©Ć©n van de mooiste Disney prinsessen die er zijn als je kijkt naar de tekenstijl.Ā Daarnaast kan ik door de NL versie niet meer normaal naar Pia Douwes luisteren. Alles wat ik hoor is Pocahontas :pĀ Pia Douwes heeft de NL stem ingesproken voor de film.


Dipstaart – 101 DalmatiĆ«rs.

Afbeeldingsresultaat voor dipstaart 102 dalmatiƫrs

Ik was vroeger helemaal gek van de 101 dalmatiƫrs serie van Disney. Alles wat ik bezat daar stond wel een dalmatiƫr op en op 90% daarvan stond Dipstaart. De puppy met deze naam was mijn favoriete puppy en je kan het zo gek niet bedenken of ik het het, met een puppy erop. Van kleurpotloden tot schoolschriften. Van tekenboeken tot oorbellen. Van sokken tot T-shirts en ga maar zo door. Alles was dalmatiƫr gerelateerd en het meeste met Dipstaart erop.

Ik hield ook van het spel 102 dalmatiƫrs. Ik baalde er behoorlijk van dat je alleen maar als Noppes of Domino kon spelen. Was echt woedend toen ik dat ontdekte. Weerhield me er niet van, echter, om het spel aan te schaffen en het tot 100 x uit te spelen.

Afbeeldingsresultaat voor 102 dalmations pc game


Maleficent – Doornroosje.

Afbeeldingsresultaat voor maleficent

Ik vind beide versies van Maleficent echt super gaaf. In de animatie versie verandert ze in een freaking draak! En in de remake heeft ze sowieso al vleugels en vind ik haar veel sympathieker.


Mushu – Mulan.

Afbeeldingsresultaat voor mushu

Ik heb vroeger zooooo veel gelachen om Mushu uit Mulan. Mushu het kleine draakje die zichzelf wil bewijzen door Mulan te helpen bij haar missie. In elke Disney film zit er een karakter dat zorgt voor watĀ comic relief. In Mulan is dat Mushu en ik vind hem echt perfect geschreven. Hij is ontzettend grappig en samen met Kriek is het een geweldig duo.


Stampertje – Bambi.

Afbeeldingsresultaat voor stampertje

Ik heb heel lang een super grote knuffel van Stampertje gehad. Helaas ben ik deze ergens verloren in de vele verhuizingen en ben ik veel knuffels kwijt. Stampertje zat altijd bij mij op het bed (ik mikte hem er dan ’s nachts wel uit tijdens het slapen). Ik vind hem echt het meeste schattige Disney konijn in alle films met konijnen :p


Hades – Hercules.

Afbeeldingsresultaat voor Hades disney

Hercules is niet een film die ik vaak opzet maar er is Ć©Ć©n karakter die ervoor zorgt dat ik hem zo nu en dan toch weer kijk en dat is Hades. Ik van zijn humor.


Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03Afbeeldingsresultaat voor cinderella fairytale

 

6 gedachten over “Lili’s favoriete Disney figuren

  1. Alle sprookjes zijn fantastisch! Mijn favoriete sprookje is Anastasia als film en ik denk ontworteld als boek.

    Even als check voor de jacht, moeten we alle plaatjes tellen, of alleen het onderste plaatje :)?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s