TV & Series

Movie Review- Aladdin

Goedemorgen lieverds allemaal, vandaag is het vrijdag en dat betekend niet alleen dat het weekend voor de deur staat maar ook dat ik weer een leuke aanrader voor jullie heb wat betreft een film voor het weekend. Onlangs heb ik dus de nieuwe Aladdin gekeken en in deze post lees je er alles over. Kijk je mee?


Regie Guy Ritchie
Producent Dan Lin
Jonathan Einch
Scenario John August
Guy Ritchie
Gebaseerd op Disney‘s Aladdin
van Ron Clements
John Musker
Ted Elliott
Terry Rossio
Aladin en de wonderlamp
van Duizend-en-een-nacht
Hoofdrollen Will Smith
Mena Massoud
Naomi Scott
Marwan Kenzari
Navid Negahban
Nasim Pedrad
Billy Magnussen
Muziek Alan Menken
Montage James Herbert
Cinematografie Alan Stewart
Productiebedrijf Walt Disney Pictures
Rideback
Distributie Walt Disney Studios
Motion Pictures
Première 8 mei 2019 (Parijs)
Vlag van BelgiëVlag van Nederland 22 mei 2019
Genre Avontuur/musical
Speelduur 128 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget 183 miljoen US$
Opbrengst 1,051 miljard US$
(wereldwijd)[1]
Voorloper Aladdin (1992)

will-smith-aladdin.jpg

Aladdin is een straatschoffie dat steelt om te overleven en verliefd is op een prinses, de dochter van de Sultan. Vervolgens vindt hij een magische lamp, waaruit een Geest verschijnt die in staat is wensen te vervullen. Met hulp van deze Geest probeert Aladdin vervolgens het hart van de prinses te veroveren.

 

Mijn Mening

Als eerste moet ik zeggen dat ik het best jammer vond dat die film in de schaduw van The Lino King stond toen hij in de bios kwam. Ik hoorde iedereen over The Lino King praten maar niemand over deze nieuwe remake van Aladdin. Ik was als kind nooit zo een groot fan van deze Disney tekenfilm geweest maar omdat ik zag dat Will Smith de rol kreeg van Genie moest ik het gewoon gaan kijken.

7a7a42642eb2a03be572cb2a82715962.jpg

De film was van het begin tot einde echt mega mega gaaf. De acteur waren fantastisch, die muziek uitstekend en ze hebben zich gelukkig helemaal aan de Disney film gehouden van vroeger. In een woord: YES!!!! Ik hou van die film. Ik ga hem zeker binnenkort op DVD kopen want die is het waard om vaker gekeken te worden, vooral omdat Will Smith Genie echt zo leuk maakt. Ik heb tranen gelachen om hem en ondanks dat hij de nummers die Genie oorspronkelijk zingt een beetje opknapt met zijn eigen stijl vond ik het verfrissend. 5 dik verdiende sterren dus… en zeker een aanrader voor het weekend.

5-sterren-1

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s