Bookish posts·Geen categorie

Lili’s Playlist; Christmas Special

Hallo allemaal!

Ik ben terug met een nieuwe playlist. Deze keer staat hij helemaal in de kerst sfeer. Wellicht dat jullie het met me eens zijn als ik zeg dat al die kerstliedjes die al vanaf eind november worden gedraaid, me binnen 1 dag al irriteren…

Afbeeldingsresultaat voor whoops gif

Wees gerust, dit is geen klaagzang over de kerstmuziek die er vandaag de dag gedraaid word. Ik hou wel van een paar klassiekers maar ik word knettergek van het feit dat het nog niet eens Sinterklaas is geweest en ik Last Christmas al 30 keer heb geluisterd via de radio. Daarom laat ik jullie nu kennis maken met de muziek die ik deze maand vooral op heb staan, waarbij ik toch een beetje in de feestelijke sfeer kom.


Hallelujah – Pentatonix.

Hallelujah is één van mijn favoriete eind-van-het-jaar liedjes. Er zijn ondertussen wel duizenden verschillende versies van maar momenteel ben ik echt verslaafd aan de versie van Pentatonix. Als je nog nooit van die band hebt gehoord raad ik het je echt aan om de youtube video hierboven af te spelen. Pentatonix is namelijk een band die a capella muziek maakt en zingt. Daarnaast hebben ze alle 5 echt een kast van een stem en krijg ik kippenvel van hun liedjes.


Carol of the Bells – Lindsey Stirling.

Ik ben sowieso heel erg van de muziek zonder zang, en als er al zang inzit dan moet het echt wel een pit hebben. Lindsey Stirling is een wereldberoemde vioolspeelster en heeft zelf ook een kerst album uitgebracht. Ik luister veel van haar nummers rond deze periode en kom er altijd van in de stemming. Er zit vuur in deze nummers en de video clips zijn ook altijd een pracht om naar te kijken.


Silent Night – Lindsey Stirling.

Zei iemand Lindsey?? In deze clip speelt ze mijn favoriete kerst liedje “stille nacht”. Al van kinds af aan vond ik dit liedje leuk om te zingen (geen idee hebbende wat het betekend) en later luisterde ik naar een Noorse versie van het liedje en moet dit kerstliedje dan ook elk jaar even opzetten. Lindsey haar versie van dit nummer vind ik ook echt heel tof!


O Helga Natt – Nils Bech.

Ik leerde deze versie van “stille nacht” kennen tijdens het kijken van de Noorse tv serie SKAM. Het is een tienerserie over tienerproblemen en in het 3de seizoen pakt de tv serie het thema LGBTQ+ aan door een jongen centraal te zetten die moeite heeft met uit de kast komen naar zijn vrienden en familie. Dan leert hij Even kennen die hem abrupt uit de tent lokt en hem een wereld laat zien die altijd verborgen was. Helaas brengt deze spontane, leuke jongen ook een duistere kant met zich mee.

Ik heb me KAH-POT gejankt tijdens het seizoen en kan er nog altijd om janken als ik de serie opnieuw kijk. Buiten dat om is deze versie van “stille nacht” me bij gebleven omdat het liedje mijn favo kerstliedje is (zoals hierboven ook vermeld).


A Christmas Medley – Two Steps from Hell.

Heerlijk…. kerst muziek die je als achtergrond muziek kan afspelen zonder knettergek te worden van continu dezelfde toontjes of zangstukken. Ik hou van muziek die je achter trailers op TV kan plakken, of epische video’s mee kan maken. Two Steps from Hell is een band die ook trailer muziek maakt. Ze hebben nu van simpele kerstliedjes een hele medley gemaakt die nog episch klinkt ook.


Epic Music – Christmas songs.

Je hebt een hele rits aan episc music versions van de originele kerstliedjes. Deze heb ik al vanaf eind november aanstaan en deze gaan ook niet meer uit de playlist. Ik vind het echt heerlijk om naar te luisteren. Het is niet meer zo afleidend, het heeft pit en ik kan dit zo uren lang op repeat zetten terwijl ik al neigingen krijg om de radio uit het raam te gooien wanneer ik het origineel hoor.


Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

2 gedachten over “Lili’s Playlist; Christmas Special

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s