Geen categorie·TV & Series

The Big Bang Theory

Hallo allemaal!!

Ik heb hier voor jullie een review over een al vrij oude serie. Toen de TV serie nog per week uitkwam stond ik er nooit bij stil dat hij zo leuk kon zijn. Daarom keek ik nooit, maar nu ik zelf helemaal om ben wat betreft Marvel, DC en allerlei andere nerd dingetjes ben ik toch gaan kijken (dat de serie op Netflix staat maakte het ook super makkelijk).


Afbeeldingsresultaat voor the big bang theory gif

The Big Bang Theory is een TV serie met 12 seizoenen en gaat over een groepje vrienden die allemaal een baan hebben binnen de wetenschapskunde. Leonard en Sheldon zijn beide Natuurkundige, Howard is een Ingenieur en Rajesh is een Astronoom. Ze werken met z’n vieren op dezelfde universiteit en Leonard en Sheldon wonen zelfs samen in een appartement op de 4de verdieping.

In de eerste aflevering maak je al meteen kennis met Penny. Ze komt te wonen in het appartement tegenover dat van Sheldon en Leonard en al snel maak je kennis met iedereen. Het grappigste aan de serie is de manier waarop iedereen omgaat met alle nerdie dingen en Sheldon die lekker autistisch is. Hij heeft geen gevoel voor emotie, kan sarcasme moeilijk herkennen en vind zichzelf overal de beste in. Dit zorgt voor hilarische momenten, vooral omdat Penny ook echt een meisjes-meisje is en helemaal niks afweet van Star Wars, Star Trek, Marvel, DC en ga zo maar door.

Afbeeldingsresultaat voor the big bang theory gif

Het word nog leuker als Penny daadwerkelijk een band krijgt met haar buren en vaak komt buurten om mee te eten. Rajesh is namelijk een jongen die totaal niet kan praten met vrouwen. Hij moet Howard gebruiken als praatpaal om berichten of reacties door te geven op wat er wordt gezegd.

Ik vind de serie echt hilarisch. Ik moet steeds lachen om Sheldon en zijn way of life en hoe zijn omgeving daarop reageert. Hij is een bazig, obnoxious persoon die toch alles voor elkaar krijgt omdat zijn vrienden hem (enigzins) accepteren zoals hij is. Sheldon neemt geen blad voor de mond en spreekt daarom altijd zijn mening uit. Zo is Leonard, ook al is hij een natuurkundige net als Sheldon, lekker dom, is Howard beneden hem vanwege het feit dat hij een ingenieur is en maakt Raj geen schijn van kans vanwege zijn keuze in wetenschap. Maar dit betekend niet dat Sheldon altijd alles maar perfect voor elkaar krijgt. Ook hij maakt fouten, vooral als hij voor lastige sociale kwesties gezet word. Ik lach me dood soms over de manier waarop Sheldon met zijn omgeving omgaat en hoe zijn omgeving daarop reageert.

Afbeeldingsresultaat voor the big bang theory gif

Het word vooral echt leuk zodra Penny en Leonard wat meer de relatie kant opgaan. Zo zie je hoe Penny omgaat met Leonard zijn hobby’s en baan, maar ook hoe ze het op red met Sheldon als buurman en Raj die niet durft te praten met vrouwen in de buurt. Later komen Bernadette en Amy er ook nog bij en heb je de dynamiek van 4 meiden die totaal niks hebben met de fandoms van de mannen maar zich wel weten te redden met hun partners.

Afbeeldingsresultaat voor the big bang theory gif

Ik ben nu in het 11de seizoen bezig en vind het echt jammer dat het straks over is. Hoe meer ik kijk, des te meer ik verslaafd aan de serie raak. Het is echt één van mijn favoriete series geworden en ik raad hem eigenlijk aan iedereen aan!


5 sterren Afbeeldingsresultaat voor Bluebeard’s Castle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s