Geen categorie

Places to go; Kattencafé PoesPas

Hallo allemaal!

Ik ben vandeweek voor het eerst naar een kattencafé geweest. Gelukkig zit er eentje in Leeuwarden aangezien ik al vet lang naar een dergelijk café wilde.

Afbeeldingsresultaat voor kattencafe poespas leeuwarden

Het is een redelijk klein cafeetje buiten het centrum van Leeuwarden. Het bestaat nog niet zo heel lang maar is wel al een super drukke gelegenheid die zich ook inzet voor mensen die moeilijk aan werk kunnen komen, kinderen die moeilijk op school kunnen blijven en mensen die graag aan dierenverzorging willen doen. Zo is het een onderdeel voor werkplekervaring bij de Jeugdzorg, de GGZ en andere instanties die zich inzetten voor jongeren met een beperking.

Bij binnenkomst word er al aan je uitgelegd waar het café voor staat en krijg je een lijstje aan huisregels. De katten zijn er voor therapeutische redenen. Hierbij hoort natuurlijk een paar basis regels die ervoor zorgt dat de katten niet te hardhandig aangepakt worden door kinderen of mensen die er niet van houden om een kat in hun eten terug te vinden. Hierin staat ook beschreven wat je eventueel mag doen als de katten vervelend worden.

Afbeeldingsresultaat voor kattencafe poespas leeuwarden

Nadat we onze jassen hadden opgehangen zijn we de etensruimte binnen gegaan. Hier moet je goed oppassen voor de deur want er kunnen katten ontsnappen. Eenmaal binnen werden we meteen omringt door nieuwsgierige poezen en katers. In het menu boekje staan alle katten met een beschrijving en hun naam beschreven. We zijn ze allemaal even langs gegaan en konden meteen zien waarom alle katten een bijnaam hadden. De poes hierboven afgebeeld is Harley (mijn favoriete comic karakter is ook een Harley dus was vet toevallig) en hij houd ervan om je eten te stelen. Die gaat lekker op tafel zitten zodra je lekkers hebt besteld en gaat je vervolgens met kitten ogen aanstaren voor een stukje lekkers.

Afbeeldingsresultaat voor kattencafe poespas leeuwarden

Ook zijn er katten die zich lekker parkeren op een stoel of in de vensterbank. Deze willen liever met rust gelaten worden en zo staat de knuffel factor van elk beestje dus ook beschreven in het menuboekje. Een enkele poes/kater wil nog wel eens uithalen dus heeft 1 pootje als knuffel factor. Een andere poes/kater klimt juist lekker bij je op schoot en heeft 5 pootjes als knuffel factor.

Ik was meteen verliefd op Harley, hoe kon dat ook anders, en mocht hem heerlijk kroelen. Hij ging lekker op zijn rug liggen en begon luidkeels te spinnen toen ik hem ging aaien. Kortom… ik wilde nooit weer weg uit dat café. Het is maar goed dat ik zelf twee katten heb anders had ik nu nog in dat café gezeten en was ik er waarschijnlijk ingetrokken als permanente bewoonster.

Afbeeldingsresultaat voor kattencafe poespas leeuwarden

Ik ga er zeker vaker heen nu ik er een keer ben geweest. De katten werken heerlijk therapeutisch omdat ze echt een stress verlagende factor hebben en de mensen die er werken zijn ook heerlijk relaxed. Er werken mensen die een beperking hebben in wat voor mate dan ook. Zo was onze bediener een man die er al langer werkte en hele verhalen kon vertellen over elke kat. Hij vertelde ons ook over het café zelf en was ondertussen lekker met de katten aan het praten. Heerlijk vind ik dat. Mensen die zich zo in kunnen leven en zo met de gasten om gaan. Ik heb er echt van genoten.


Kattencafé PoesPas
Noordvliet 11
8921GD Leeuwarden

Openingstijden:
Elke dag van 10:00 – 18:00,
behalve op maan- en zondagen.

Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03Afbeeldingsresultaat voor puss in boots fairytale

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s