TV & Series

The Witcher.

Afbeeldingsresultaat voor the witcher

Oké, al vanaf het moment dat bekend werd gemaakt dat The Witcher verfilmd zou worden heb ik op het randje van mijn stoel gezeten in spanning. Niet omdat ik bang was dat ze het zouden verprutsen maar omdat ik er zodanig enthousiast naar uit keek, dat ik me amper een houding kon geven. Ik ken de games via een vriend van me en heb een groot deel van The Wild Hunt (deel 3) mee kunnen krijgen toen ik keek hoe hij de game speelde. Hierdoor kende ik veel van de namen al, was ik bekend met wat een Witcher is en had ik al een grote hoeveelheid kennis die me echt wel geholpen heeft met het begrijpen van deze serie.

Afbeeldingsresultaat voor the witcher

De serie volgt het verhaal van 3 karakters.

  1. Je hebt Geralt of Rivia die een Witcher is. Een Witcher is een gemuteerde mens die toegang heeft tot bepaalde magische eigenschappen; Ze leven langer, ze kunnen gebruik maken van verscheidende magische vechtkunsten en maken gebruik van elixers waardoor ze makkelijker in het donker kunnen zien of een beter uithoudingsvermogen hebben. Ook kunnen ze heel wat meer hebben qua verwondingen en giftige beten dan een normaal mens. Witchers worden dan ook veel ingehuurd om monsters, die in de wereld van The Witcher leven, te verslaan of te doden (denk dan ook echt aan mythische monsters die veel schade kunnen aanrichten).
  2. Je hebt Yennefer de heks van Vengerburg. Haar origin story zit niet in de boeken of de game. De serie heeft een compleet eigen draai gegeven aan haar verhaal, en wat een epische vertolking is dit zeg! Yennefer is daarnaast ook de tegenpool van alles wat Geralt is. Ze is een heks die niet langer vast zit aan de regels van haar opvoeding en educatie. Ze handelt in magische trucjes, leeft haar eigen leven en verzet zich een beetje tegen alles wat haar onderdrukt, totdat ze Geralt leert kennen. Als Witcher kan hij veel hebben en is hij voor vele magische eigenschappen imuun. Een uitdaging dus.
  3. Als laatste is er prinses Cirilla, afgekort Ciri. Ze is een kind met zeldzame krachten en is het object dat Nilfgaard, een bloed lustig koninkrijk dat zich uitspreid door de landen in oorlog, moet en zal hebben. Ciri wordt verteld dat ze op zoek moet naar Geralt net voor haar eigen koninkrijk word uitgemoord door Nilfgaard. Ze vlucht als enige overlevende uit het paleis en start haar zoektocht naar de Witcher.

Afbeeldingsresultaat voor the witcher

Ik moet zeggen, de serie is best moeilijk te volgen. Vooral als je er als buitenstaander in komt en totaal geen voorkennis hebt van de wereld, de personages en de magie. Bovendien moet je super goed opletten want, zonder dat je dat weet, heeft de serie een aantal time-jumps. De verhaallijn van Geralt is degene die chronologisch loopt. Zijn verhaal verhult een boel en geeft veel antwoorden op de vragen die je krijgt bij het volgen van Ciri en Yennefer. Je moet het namelijk zo zien:

Naamloos

negeer mijn perfecte tekenstijl even

Als je dit aanhoudt tijdens het kijken word het allemaal een stuk duidelijker, want er word vrij weinig uitgelegd en dan is het voor de meeste vrij moeilijk te volgen. Vooral als ze dan met termen zoals Nilfgaard, mages, Striga enzovoorts gaan gooien. Dan word je helemaal gek int koppie als je dan ook nog eens de tijdlijnen moet gaan uitzoeken.

MAAR! Desondanks dat vind ik dit een super gave, absoluut epische en giga fantastische serie! Ik raak er amper over uitgesproken en alles waar ik op hoopte is uitgekomen. De monsters zijn super goed gemaakt, Geralt is echt perfect (IK BEDOEL… DIE STEM!!) en Henry Cavill (die ik eens haatte vanwege Superman VS Batman) heeft meteen een miljoen pluspunten gekregen wat MIJN GOD want kan ik zwijmelen bij die gast. Zijn stem alleen al doet me smelten en dan ook nog die Witcher smirk erbij…. veeg mij maar op. Daarnaast vind ik de verhaallijnen echt steengoed neergezet. In de boeken en de games komen Yennefer en Ciri lang niet zoveel voor tot in The Wild Hunt. Pas dan komen beide karakters echt naar voren. De serie, echter, neemt echt de tijd voor elk van hun zodat ze alle drie even belangrijk zijn.

Afbeeldingsresultaat voor the witcher yennefer

Ik ben echt compleet gek van deze serie en kan echt niet wachten op seizoen 2. Ik heb nu meer nodig. Ik heb meer nodig na dat einde. Ik wil weten hoe het verder gaat en in deze wereld blijven tot het einde. Gelukkig is seizoen twee al aangekondigd en hoeven we daar niet op te wachten BUT I NEED IT NOW!!


Veel liefs,
Lili

5 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s