Geen categorie

Lili’s 2019.

Hallo allemaal!!

Hopelijk hebben jullie allemaal een leuke kerst gehad, met veel cadeautjes en veel gezelligheid 🙂 Helaas is het jaar alweer bijna om en ligt oud&nieuw voor de deur. Omdat het jaar echt omgevlogen is wil ik even de tijd nemen op terug te blikken op een achtbaan van een jaar en vooruitblikken naar 2020.

Afbeeldingsresultaat voor 2019


Januari.

In januari begon het jaar al meteen met een klap. Ik maakte het uit met mijn vriend, van wie ik veel hield, omdat mijn eigen mentale problemen te groot waren. Het voelde alsof ze een derde persoon in de relatie werden en dat wilde ik niet. Bovendien was me de vriendschap met hem te belangrijk om de relatie uit te laten rekken tot er niets meer over was. Gelukkig was dat de beste beslissing die ik ooit genomen heb, want hij is Ă©Ă©n van mijn beste vrienden en we zijn closer dan voorheen.


Februari.

In februari ben ik altijd jarig. Op die dag ben ik meestal alleen. Mijn familie woont op een eiland, mijn zus spreek ik amper (nu even helemaal niet) en echt een connectie met de rest van de familie heb ik ook niet, en omdat het momenteel nog een doordeweekse dag is kunnen weinig mensen even langs komen. Heel begrijpelijk dat ik dan alleen zit op mijn verjaardag maar met de lange eenzame jaren (die me mentaal de kop gekost hebben) was mijn verjaardag wel een dingetje. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heerlijk om even alleen te zijn maar de eenzaamheid die erbij komt kijken doet fucking zeer.

Dit jaar was anders. Door de therapie sessies die ik volgde, woonde ik tijdelijk bij mijn beste vriendin. Toevallig, rond de datum van mijn verjaardag, was er nog een vriendin te logeren op dat adres, en hadden ze als verassing de kamer versierd en bloemen gestuurd. Op de avond voor mijn verjaardag, om 12 uur ’s nachts, werd ik al verwend met prachtige cadeau’s.

In februari heb ik mijn verjaardag dan ook echt gevierd samen met die van Charlot en Aukje. We zijn alle 3 in de winter jarig en het scheelde twee feestjes bekostigen door het gewoon met z’n 3en te vieren. Ook dit feest was super gezellig!


Maart.

Februari was echt een drukke maand. Eind februari zijn we nog naar Cassandra Clare geweest die samen met Holly Black door het Verenigd Koninkrijk aan het reizen was. Samen met een goede vriendin van mij uit Fareham zijn we naar London getrokken om daar naar de avond met Cassie en Holly te gaan. Hier heb ik zoveel mogelijk boeken kunnen laten signeren en het was Charlot haar eerste keer dat ze Cassie en Holly mocht ontmoeten.


April.

In april waren mijn therapie sessies bij Synaeda gestopt en had ik enkel nog gesprekken die sporadisch plaats vonden. Hierdoor ging het met mijn mentale gezondheid super snel achteruit. Ik zakte steeds verder weg in een zee van zelfhaat en duisternis. Uiteindelijk werd bekend dat mijn geestelijke toestand te heftig was voor Synaeda en werd ik doorgestuurd naar de GGZ. Omdat ik geen leuke ervaringen heb met het GGZ stond ik vrij negatief in deze keuze, maar goed… wat moest ik anders? Ik trok het niet alleen. Steun vanuit vrienden had ik wel maar ook dat ging niet zonder hoge kosten. Ik had vaak ruzie, trok dan in mezelf en begon steeds meer destructieve symptomen te laten zien. Helaas stond er voor de GGZ een wachtlijst van 3 maand en kon Synaeda mij tot die tijd nergens in helpen. Ik moest mezelf maar even redden en “gewoon postief denken”. Een beter (lees slechter) advies kan je niet krijgen als je mentaal niet goed in je eigen lijf zit.


Mei.

Eindelijk werd ik dan via brief aangemeld bij de GGZ, maar door de lange wachttijden kreeg ik geen duidelijkheid over wat nou wel en wat nou niet. Hierdoor kwam er een heftige miscommunicatie tussen mij en mijn werk. Ik kon niemand duidelijkheid geven over een vervolgtraject (ik had alleen een folder) en mijn werk wilde mij zo graag mogelijk terug in het veld hebben. Helaas volg ik nog steeds te veel en deed ik wat anderen van me verwachten. Ik werkte tot ik er weer bij neer viel of liet juist werk hangen omdat men zei dat het een onmogelijke taak was aangezien ik een balanslijst moest maken die de week erop weer volledig aangepast moest worden. Uiteindelijk werd er wel werk voor me gevonden, waar ik ook uitdaging in zag en me voor in kon zetten maar ook dat duurde veel te lang.

Dit heeft de band tussen mij en mijn collega’s heel wat gekost, helaas.

Gelukkig was er ook goed nieuws in mei! Het huis, waar ik naartoe ging verhuizen, was klaar voor bezichtigingen. Samen met twee vrienden ging ik kijken naar mijn nieuwe woning en werd echt compleet verrast met de hoeveelheid ruimte die ik zou krijgen!!


Juni.

Juni stond vooral in het teken van verhuizen en verbouwen. Aangezien het een nieuwbouw woning was, en ik een dikke geldzak meekreeg van Elkien, moest ik alle inrichtingen enzo zelf regelen. Van verf tot aan laminaat en plinten, alles moest zelf gelegd en gedaan worden. Dit heeft echt super veel bloed, zweet en tranen gekost. Er waren dagen waarop ik het echt niet meer zag zitten. Het laminaat wilde niet goed leggen vanwege scheve muren, ik had een waterbad in de tuin, er zat veel schade in de ongeopende pakken laminaat, ik had waterschade in het toilet boven en ga zo maar door. Daarnaast was er nog steeds geen woord vanuit de GGZ dus ik begon mijn vertrouwen een beetje te verliezen. Gelukkig is het allemaal uiteindelijk goed gekomen. De beneden verdieping was klaar genoeg zodat ik op de afgesproken datum uit mijn oude huis kon en de sleutel in kon leveren zonder zorgen. Ik had al geregeld dat allerlei verhuiszaken waren gedaan (zoals; tv en internet omzetten, overal adreswijzigingen doorgeven etc.) en al mijn spullen stonden in dozen. Ik heb echt super mazzel gehad met Ridzard <3, Jorn en Charlot. Zonder hun had ik de verhuizing niet kunnen voltooien. De jongens hebben met gevaar voor eigen leven (ik lieg niet) al mijn zware meubels en dozen over gezet naar de nieuwe woning

20190718_155435


Juli.

In juli was het eindelijk weer tijd voor YALC. Het jaarlijkse boeken festival in London waar ik heen MOET. Elk jaar scoor ik daar weer super leuke dingen, ontmoet ik auteurs die mijn favo boeken hebben geschreven en kijk ik mijn ogen uit. Bovendien zit LFCC eraan vast en mogen mensen met een 3-dagen ticket voor YALC ook naar LFCC oversteken (binnen bepaalde tijdsvakken).

Daarnaast mochten we een week voorafgaande aan YALC, vakantie vieren bij Hannah in Fareham. In die week zijn we naar Southampton geweest, hebben we heerlijk gegeten en vies veel geld uitgegeven in de Forbidden Planet :p.


Augustus.

In augustus kreeg ik het weer voor elkaar om oog in oog te staan met mijn grootste held; Jamie Campbell Bower. Ik heb hem al een aantal keer eerder mogen ontmoeten maar de ervaring blijft altijd hetzelfde. Het is een zenuwslopende, emotionele ervaring die alleen Jamie in me naar voren kan halen. Hij heeft mijn leven, letterlijk, gered en steunt mij al jarenlang door gekke tweets, mooie insta foto’s, herkenbare muziek en zijn goofy attitude.


September.

In september waren er geen dure conventies of concerten meer, Godzijdank, maar het is wel een maand van de wat emotionele punten. Op 14 september 2016 kwam, heel plotseling, mijn Pake te overlijden aan een hartstilstand. Zijn overlijden kwam echt als een schok voor de familie want hij was wel de laatste die we verwacht hadden. Dit jaar was dat moment alweer 3 jaar geleden. Deze maand staat voor mij dus wel een beetje centraal om Pake, wie hij was en wat voor impact hij op mij gehad heeft.

Dit jaar heb ik voor Pake een gedicht geschreven en deze achtergelaten bij zijn graf. Beppe vond deze zo mooi dat ik hem later nog een keer voor haar heb geschreven als cadeau.


Oktober.

Mijn mentale gezondheid was op dit moment echt super laag. Ik voelde me super verkeerd, vond mezelf absoluut niet leuk en deed er alles aan om maar te kunnen overleven. Ik had continu ruzie met de mensen om me heen en zag de toekomst maar duister in. Ik geloofde op dit punt niet meer in een goede afloop… totdat ik eindelijk bericht kreeg van de GGZ. Er was een datum in half oktober waarop ik op intake gesprek mocht. Ik was super blij! Eindelijk vooruit gang!

Ook kwam de film JOKER uit in oktober. Ik keek al een hele lange tijd uit naar deze film en heb echt genoten ervan. Mijn review staat wel op het blog als je benieuwd bent naar hoe ik de film in zijn geheel heb bekeken, maar ik was echt super enthousiast! Het gaat namelijk over the Joker en ik ben zelf nogal gek op Harley Quinn.

Afbeeldingsresultaat voor joker


November.

Eindelijk, na bijna 6 maanden gewacht te hebben, mocht ik deel gaan nemen in een therapie groep die mij zou helpen bij mijn problematiek. Ik heb namelijk last van een bordeline persoonlijkheidsstoornis. Dat wil niet zeggen dat ik full-blown bordeline heb maar dat ik trekken heb van de aandoening en dat die me aardig in de weg zitten als het gaat om emotie regulatie.

Afbeeldingsresultaat voor emotions


December.

December is denk ik wel de meest zware periode in het jaar geweest. Het is een dure maand (alle feestdagen komen even voorbij lopen) waarin veel emoties en spannende situaties bij mij centraal staan. Er is in december behoorlijk veel gebeurd waardoor mijn leven even totaal op z’n kop gestaan heeft en ben ik blij dat de maand lekker snel voorbij gegaan is.


2020.

We zitten nu alweer een weekje in het nieuwe jaar en hopelijk brengt dit jaar mij veel nieuws, veel blijdschap en heel veel liefde. Wat ik voor jullie wens is natuurlijk hetzelfde. Ik hoop voor jullie allen dat dit een geweldig jaar word met veel geluk, blijdschap, positiviteit en liefdevolle mensen om je heen.

Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s