Geen categorie

Star Wars; The Rise of Skywalker.

Afbeeldingsresultaat voor star wars the rise of skywalker

Hallo allemaal!

Deze movie review komt lekker laat aangezien de film al een tijdje uit is maar ik had even tijd nodig om alles goed op een rijtje te zetten over deze film. Als ik die niet had genomen was dit een ellendig lange rant geweest over waarom het geen goed plan was om Star Wars te verkopen aan Disney…..

Star Wars is voor mij een hele belangrijke film reeks. Ik ben een rasechte Star Wars nerd en heb de twee jaar pauze tussen deze en de vorige film met veel spanning uitgezeten. Helaas heeft dat, denk ik, mijn beleving van de film behoorlijk verpest.

Afbeeldingsresultaat voor star wars the rise of skywalker

Het eerste deel van de film is zo snel en onduidelijk… Ik wist bij God niet meer wat er zich in de vorige film had afgespeeld (terwijl ik die keurig netjes vantevoren nog een keer gezien had), want hoe kon deze film zo in elkaar steken als ik het einde van de vorige film nog in mijn hoofd had…..?

Alles liep onwijs door elkaar, alles moest snel en het klopte zo NIET met wat ik van het universum kende. Er was een moment waarop ik zodanig woedend was op de film dat ik bereid was mijn 3D bril in te leveren en gewoon weg te lopen. Gelukkig heb ik een nerd-plicht en ben ik blijven zitten, maar het begin sloeg echt nergens op.

Afbeeldingsresultaat voor star wars the rise of skywalker

Er zijn zoveel factoren waardoor ik echt dikke vraagtekens had bij de producent. Ik bedoel….. hoe TF kunnen de mensen ineens op de buitenkant van een schip, middenin de freaking ruimte, rond bewegen ZONDER FREAKING ZWAARTEKRACHT OF ZUURSTOF?!?!?!?!?!?!? En dan Fin zijn hele storyline in deze film… echt belachelijk als je denkt aan de vorige film. Het is echt van de hak op de tak en weer terug. Het heeft totaal geen duidelijke lijn, gooit het hele script van deel 2 in de container en spuugt vervolgens op alle regels binnen de Star Wars wereld.

Ik vind het echt vreselijk dat ik de laatste Star Wars film zo bar slecht vind…. het begin tenminste, want uiteindelijk word de film (Godzijdank) wel stukken beter. Dit komt voornamelijk door de verhaallijn van Rey en Kylo. Wat mij betreft redden zij de film en wordt er toch nog iets neer gezet dat ook past binnen het grotere beeld.

Afbeeldingsresultaat voor star wars the rise of skywalker

Rey haar verhaal begint wat hakkelend omdat alles in elkaar overloopt, niet bij elkaar past en totaal niet klikt op alles wat er al gebeurd is maar hoe meer Kylo er in beeld komt, hoe duidelijker haar rol wordt. Gelukkig maar want zij is mijn favo karakter in dit hele gebeuren.

EN HAAR WARE ACHTERGROND… HAAR WARE OUDERS EN NAAM…. HOLY FUCKING SHIT!!!! Het is zo freaking logisch als je erover na gaat denken MAAR HOLY HELL!!! IK vond het zooooooo tof om deze onthulling te zien en ik schrok me dood toen het allemaal nog een flink staartje kreeg. Het einde van de film (of te wel het tweede deel van deze film) heeft me echt in een achtbaan neergezet en meegesleurd op een emotionele rit. Er was een moment waarin ik euforisch door de bioscoop aan het gillen was (figuurlijk dan… ik haat mensen die de film verstoren in een bios) en 2 seconden later was ik een zielig hoopje verdriet.

Afbeeldingsresultaat voor star wars the rise of skywalker reylo

EN HOLY FUCK YAS DIT MOMENT VAN HET PLAATJE IK ZAT TE GILLEN VAN BINNEN EN VOND DIT ZO GAAF IK KAN NIET MEER STOPPEN MET VERTELLEN HOE GAAF DAT MOMENT WAS WANT HOLY SHIT JE VERWACHT HET NIET MAAR HET GEBEURD TOCH EN HOLY HELL DISNEY DIT WAS ECHT PRECIOUS.


Dus…. een film die me eerst zodanig slecht leek dat ik wilde weglopen bij een Star Wars film maar uiteindelijk toch zo heerlijk goed werd dat het me toch gaf wat ik wilde. Helaas in het de laatste in de reeks en zal ik moet wachten op iets nieuws.

Veel liefs,
Lili

5 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s