TV & Series

Serie Maandag- Charmed

Goedemorgen lieverds allemaal, we starten deze week weer fris en fruitig. Vandaag mag ik weer een dagje werken. Afgelopen week was ik erg ziek vanwege een blaasontsteking en de gevolgen ervan. Toen had ik heel wat tijd om deze nieuwe serie eens goed te gaan bekijken want sinds kort heb ik nu ook Videoland en het eerste wat ik ging doen was Charmed aanzetten. Hoe ik deze serie uiteindelijk vind, lees je in deze post.


kgoxsmmru7nt-full

Acht seizoenen lang kon je genieten van Piper, Phoebe en Prue (later Paige) als de Halliwell-zussen. Deze drie heksenzussen streden tegen kwaadaardige demonen, heksen en andere wezens. Er is nu een gelijknamige remake van Charmed verschenen in Amerika. In deze serie gaat het ook over The Charmed Ones, maar deze keer in een wat modernere setting. We zien hierin de zusjes Mel, Maggie en Macy. Zij komen er na de dood van hun moeder achter dat ze bovennatuurlijke krachten hebben. Zo kan de een de tijd bevriezen, de ander kan voorwerpen verplaatsen en één iemand kan gedachten lezen. De drie zusjes moeten proberen om als “normale” twintigers door het leven te gaan. Dat is nog knap lastig wanneer je onschuldigen tegen het kwaad moet beschermen met bovennatuurlijke krachten. De drie moeten hun krachten accepteren om onschuldigen te beschermen tegen het kwaad. En ondertussen de schijn ophouden dat ze normale twintigers met normale problemen (relaties, banen, vrienden) zijn.

 

Mijn mening:

Oh boy wat vind ik het lastig om hier een mening over te hebben. Ik was sowieso altijd van mening dat men geen remake moet maken van series die vroeger helemaal geweldig waren want het valt 9/10 altijd tegen. Zo dus ook bij deze Charmed serie. Ik kon het gewoon niet laten om de oude serie met deze hier steeds te vergelijken en geloof me als ik zeg , dan vind je deze helemaal bagger. De nieuwe zussen hebben alle cliches die er maar tegenwoordig voorkomen. Eentje is een super-nerd, eentje heeft een identiteits-crisis en de ander is lesbisch. Wow…serieus? De gehele serie is opgericht op het thema: Vrouwen Power en dat vrouwen zelfstandig moeten zijn. Nou laat ik nu eens verklappen dat wij vrouwen dit tegenwoordig gelukkig wel zijn en dat er geen serie meer over hoeft gemaakt te worden.  Ook de namen van de zussen zijn vet irritant. Waar Charmed vroeger de letter P heeft gebruikt is het in deze serie de letter M geworden. Macy, Maggie en Mel.

Het enige leuke wat er aan de serie is, zijn de special effect’s . Wie de serie van vroeger kent weet dat de mogelijkheden toen nog niet geweldig waren maar nu ziet het er al een stuk geloofwaardiger uit.

Is het het kijken waard? Ik zeg nee…. ! Als je echt helemaal niks te doen hebt en door al je serie’s heen bent dan kan je deze wel aanzetten maar ik beloof je dat je er snel de aandacht op verliest. Je gaat het toch altijd vergelijken met de oude serie en dit levert je alleen maar irritaties op.

Voor het proberen er een remake van te maken plus de leuke speciaal effecten krijgt deze serie magere 2 sterren.

 

2-star-rating

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s