Bookish posts

Tea Time Tuesday

Hallo allemaal!

Ik ben er weer met een nieuwe Tea Time Tuesday. Kom je lekker mee een bakkie doen?

Afbeeldingsresultaat voor tea time gif


Wie is jouw grootste superheld?

Deze vraag kan, net als de vorige vraag, opgedeeld worden in een aantal categorieën, namelijk:

  • Helden Marvel
  • Helden DC
  • Real life Heroes
  • Helden uit boeken

Ik ben nogal een fangirl dus ik heb niet zomaar een held. Ik heb meerdere helden. Ook al zou je mij ondervragen aan het eind van een geweer, ik zou nog steeds niet één held kunnen kiezen uit de massa :p

Zou jij dat wel kunnen?


Helden MARVEL.

Gerelateerde afbeelding

Helaas ken ik alleen de films en baseer ik mijn keuze op grond van wat ik in de films heb gezien. De comics lees ik niet. Het zijn er ook veel te veel om nu nog bij te lezen dus ik hou het mooi bij de films >.<

Uit alle films die ik van Marvel heb gekeken (dus alle films binnen de chronologische marvel tijdlijn) is er 1 duidelijke favoriet van mij en dat is Spiderman. Ik hou van Tom Holland en zijn vertolking van Spiderman. De vorige filmseries met deze superheld vond ik ook wel leuk maar misten altijd het stukje charme wat Tom Holland zo heerlijk awkward kan acteren. Hij is echt die super slimme, happy-go-lucky tiener die behoorlijk kan stuntelen maar ondertussen wel de wereld red.

Afbeeldingsresultaat voor spiderman tom holland gif

Ik vind hem echt super leuk en de Spiderman films zijn mijn favoriet in de reeks. Ze zijn heerlijk grappig, lekker awkward maar toch ook ontzettend emotioneel, actie gevuld en spannend. Bovendien is er niet echt sprake van een superhelden complex en zie je de weg van onschuldige tiener naar verantwoordelijke tiener ook echt gebeuren.

Afbeeldingsresultaat voor spiderman gif

Daarnaast zijn de game (Spiderman) en de animatie film (Into the Spiderverse) ook echt steengoed! De game heeft een onwijs goed verhaal en de graphics zijn WOW. De animatie film trekt veel meet Spideys uit allerlei verschillende multiverses in onze wereld en laat ze samenwerken om de wereld te redden. Dit geeft natuurlijk hilarische scenes en eej super gaaf verhaal.


Helden DC.

Nou mag ik eigenlijk niet spreken van een held als ik het over de volgende persoon heb, want echt een heldin is ze niet. Maar ze is wel een super toffe anti-hero. Gegroeid vanuit het criminele leven naar een leven vol heldendaden op een vrij onorthodoxe manier :p

Ik heb het hier natuurlijk over de enige echte Harley Quinn.

Afbeeldingsresultaat voor harley quinn gif

Ze begon als het knechtje van de Joker. Een gemanipuleerde jonge vrouw die ervan overtuigt was dat de Joker net zoveel van haar hield als zij van hem. Niets was minder waar helaas dus er komt een punt in de comics waarin Harley lekker voor zichzelf kiest en afscheid neemt van de Joker en al zijn shenanigens. Dan is ze nog steeds geen held zoals Batman o.i.d. want ze houdt zich absoluut niet aan de regels, maar op haar manier red ze de wereld keer en keer weer van de ondergang. Ze is echt een inspiratiebron voor me. Dat wil niet zeggen dat ik ineens ook winkelruiten in ga gooien om er vervolgens met een designer tas vandoor te gaan, maar ik haal inspiratie uit haar dapperheid en zelfvertrouwen. Desondanks alle tegenslagen en alle mentale problemen waar ze mee moet dealen is Harley heerlijk zichzelf en kan de rest van de wereld stikken in hun mening.

Afbeeldingsresultaat voor harley quinn animated gif

Ik vind haar in alle kleuren en vormen super leuk. Het leukste vind ik haar toch nog wel in de animated series. In haar klassieke rood en zwarte ruiten pakje en de witte schmink. Zo lijkt ze nog wel te veel op de Joker maar zo is ze bedacht en naar voren gekomen als Harley Quinn, rechterhand van de Joker en liefje van de grootste schurk in Gotham.

Maar Margot Robbie is de allerbeste keuze ooit geweest voor de vertolking van Harley. Ze is echt geweldig en ik heb de hoop haar ooit te mogen ontmoeten. Ik ben stiekem een beetje verliefd op haar…

Afbeeldingsresultaat voor harley quinn gif


Real life heroes.

Als ik kijk naar de realiteit en helden tussen mensen die echt bestaan dan is er eentje die voor mij meteen naar voren springt. Ik noem hem al jaren lang mijn held omdat hij zoveel voor mij betekend en al zoveel voor mij gedaan heeft, zonder het zelf te weten.

Gelukkig mocht ik hem vorig jaar, tijdens een bezoekje van de band, vertellen in hoeverre hij mijn held is en vertelde hij mij (ik was een jankend hoopje) dat alles wat ik bereikt had uit mijn eigen kracht kwam en dat, als hij erbij geholpen had, hij zich erg vereerd voelt.

Ik heb het hier over Jamie Campbell Bower. De grootste en liefste malloot die er bestaan.

Afbeeldingsresultaat voor Jamie campbell bower gif

Ik leerde Jamie kennen toen ik de film Oorlogswinter keek met mijn vader. Ik was opslag verliefd op de Engelse piloot die in Nederland gestrand was en terug naar huis moest. Ik vond hem zo schattig, maar dat was nog voor mijn fangirl dagen :p Dus echt geobsedeerd raakte ik niet van hem. Tot ik hem gecast zag worden voor The Mortal Instruments; City of Bones. Ik ging helemaal uit mijn dak. Ik was zo blij dat de schattige piloot nu mijn één van mijn favoriete karakters ging vertolken. Ik zocht alles van hem op, keek elke film en serie waar hij ook maar een paar seconden in speelde en kon mezelf wel voor mijn kop slaan. Dat ik Harry Potter en Sweeney Todd had gekeken zonder hem uberhaupt te herkennen.

De rest is geschiedenis. Ik heb het geluk gehad om Jamie nu al een paar keer te mogen ontmoeten. Helaas groeit geld niet aan een boom en staat de kraan ook een beetje dicht. Anders volgde ik Counterfeit waar ze ook gingen. Nu moet ik het doen met Amsterdam (als ze daar al komen), Keulen en/of London. Het is maar net hoe het uitkomt en hoeveel geld er op de bank staat. Het is zelfs zo erg dat ik zijn handtekening heb laten tatoeëren op mijn voet. De allereerste handtekening die ik van hem heb mogen ontvangen bij de backstage door van één van de musicals waar hij aan meedeed (Bend it like Beckham!).

20190810_155025


Helden uit boeken.

Oh God… dit zijn er veel te veel. Waarom doe ik mezelf dit aan en stel ik mezelf toch altijd weer een vervorming van dezelfde vraag: Wie is je favoriete karakter?. Ja… verdorie… was het maar zo makkelijk. Ik heb een hele lijst!

Afbeeldingsresultaat voor crowley list gif

Maar goed, als ik 5 mag noemen (in random volgorde) dan zijn het:

  • Rhysand uit de ACOTAR trilogie.
  • Will Herondale uit de Infernal Devices.
  • Holland uit de Darker Shade of Magic trilogie
  • Lorcan Salvaterre uit de Throne of Glass serie.
  • Samwise Gamgee uit The Lord of the Rings.

Waarom? Heel simpel. Rhysand is alles wat ik zoek in een man. Hij is lief, hij is beschermend maar ook heel vrijlatend en respectvol naar zijn omgeving. Hij regeert niet, hij geeft leiding tenzij zijn volk een harde hand nodig heeft. Natuurlijk heeft dit ook zo zijn nadelen (ik bedoel… dat masker dat hij zich voor moet houden in The Court of Nightmares… bah) maar zo heeft iedereen een flaw nodig. Te perfect is ook niet goed. Wat Will betreft… mijn baby kan niet zo veel fout doen. Vooral niet na de gebeurtenissen in The Infernal Devices. Elke keer als hij nu naar voren komt in een verhaal of als referentie dan begin ik al te janken als een klein kind. Ik hou mijn hart dus vast voor de volgende boeken serie in de Shadowhunter universe want het is all about James Herondale en zijn vader is Will… dus hier komen de waterwerken :p
Holland uit de ADSOM trilogie was vanaf het begin al mijn puppy. Het is een klootviool als we hem tegenkomen maar ik hou van dat soort types in goede boeken, want elke villain heeft een reden om te doen zoals hij doen. Zodra er geen reden is dan moet het karakter wel zodanig goed neergezet worden dat het niet opvalt (zoals Joker… hij wil de wereld zien branden voor de fun of it of Moriarty die zijn geniale brein gebruikt om chaos te verspreidden) en de villain dus nog steeds een rol heeft. Holland is iemand met een reden. Een vrij tragische reden ook. Mijn hart breekt voor hem.

Als we het dan gaan hebben over Sam wat LOTR dan ben ik iemand die heel gepassioneerd een lezing gaat houden over waarom Sam de held van LOTR is en niet Frodo. Frodo kan de pot op met zijn gezeur en gezeik over hoe zwaar de taak is en dat hij het allemaal wel alleen kan. Schei toch uit. Zonder Sam aan zijn zijde was Frodo al duizend keer dood geweest. Dus die laatste scene in Rivendell (in de film) sloeg nergens op. Dat iedereen bij Frodo in de kamer verzameld en Sam als laatste nog even door de deur heen strompelt. Elke keer als ik die scene zie dan schreeuw ik het uit van ongenoegen xD

Afbeeldingsresultaat voor frodo gif

Precies Frodo… dat je dat maar even weet >.<


Nu is het de beurt aan jullie. Wie is jullie superheld?

Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s