TV & Series

Cinderella and the Four Knights.

Hallo allemaal!

Ik heb deze keer weer een Korean Drama review voor jullie. Gelukkig staat Netflix tegenwoordig lekker vol met Aziatische series en kan ik me weer heerlijk in mijn guilty pleasure storten.

Afbeeldingsresultaat voor cinderella and the four knights

Cinderella and the Four Knights is een romantische drama die het verhaal van Eun Ha-Won volgt en haar neerzet als een soort Assepoester. Ze woont samen met haar stiefzus en stiefmoeder in een kleine woning in Seoul. Haar vader, die vrachtwagenchauffeur is, is vaak van huis en heeft verder geen zicht op de thuissituatie. Om hem niet tot last te zijn heeft Ha-Won geaccepteerd dat ze thuis niet echt welkom is. Ze wordt als slaafje behandeld en word gedwongen om op het “afgeschermde” balkon te slapen (tussen de rotzooi). Gelukkig laat Ha-Won zich niet gauw kennen. Ze bekijkt het leven optimistisch en spaart zelf goed door voor een opleiding. door allerlei bijbaantjes te doen.

Afbeeldingsresultaat voor cinderella and the four knights

Zo komt ze in aanraking met Kang Hyun-Min. Hij is 1 van de 3 erfgenamen van een groot Koreaans miljoenenbedrijf en hij wil haar inhuren als zijn verloofde zodat hij een steek naar zijn grootvader kan plaatsen. Helaas voor hem in Ha-Won aan hem gewaagt en laat ze zich niet gebruiken. Hierdoor komt ze echter wel in het vizier van de multimiljonair en, nadat ze door haar bloedeigen vader het huis uitgezet wordt, biedt hij haar een baan aan in het huis van de 3 erfgenamen. Haar taak:

  • Krijg ze in het gareel.
  • Maak een familie van ze.
  • Leer ze verantwoordelijk te zijn

en er is 1 keiharde regel, namelijk: Er mag niet gedate worden in het huis.

Een mooie opzet voor een heerlijke Korean Drama dus :p

Afbeeldingsresultaat voor cinderella and the four knights

In het begin zijn alle drie de erfgenamen vrij hatelijk richting hun nieuwe huisgenoot, maar langzaam begint Ha-Won hun vertrouwen te winnen. Ze helpt ze met hun werk, staat voor ze klaar en geeft ze keiharde adviezen. Plus, ze deinst niet terug voor een beetje gepest want ze is wel erger gewend.

Dit zorgt voor hilarische maar ook hele mooie momenten tussen haar en de jongens.

Afbeeldingsresultaat voor cinderella and the four knights

Dit is echt wel één van de leukste drama’s die ik ooit gezien heb. Het heeft alles wat ik graag terug zie in een Koreaanse serie. Het heeft humor, het heeft spanning en lekker veel drama. De acteurs zijn ook gewoon goed en het verhaal gaat dieper dan alleen een love-story. Er zit een heel verhaal achter Eun Ha-Won en haar vader, achter elk van de jongens en een heel complot voor het bedrijf. Ik hou van al die kleine details in een drama en als het dan ook nog wat onvoorspelbaar uitpakt, dan ben ik helemaal blij.

Sommige dingen zijn behoorlijk cliché in een drama. Je kunt er donder op zeggen of er zit zo’n situatie of onderwerp in een drama dus voorspelbaar is dan ook een ding. Vaak heb ik al een hele serie uitgedacht in mijn hoofd en dan loopt alles ook zo. Hoe gaaf is het dan als alles toch net wat anders loopt. Dat had ik met deze serie. Het pakte toch net wat anders uit en ik zag veel dingen niet aankomen. Daar kan ik echt van genieten.

Ik heb deze serie dan ook echt lopen binge wachten. Ik moest en zou hem uitkijken.

Afbeeldingsresultaat voor cinderella and the four knights

Echt een aanrader dus!


Veel liefs,
Lili

5 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s