TV & Series

Birds of Prey

Hallo allemaal!

Hoe kan het ook anders dan dat ik een review doe van DE Harley Quinn film van het jaar :p Als een rasechte fangirl ben ik bij de allereerste vertoning van de film in Leeuwarden geweest en kwam ik bijna gillend de bios uit. Wat een gave film!

Afbeeldingsresultaat voor bird of prey harley quinn

De film gaat over Harley en haar zoektocht naar vrijheid. Nu ze de bescherming van de Joker niet meer heeft aangezien ze uit elkaar zijn, moet Harley zien te overleven in een wereld waar de grootste criminelen haar dood willen hebben. Gelukkig weet Harley op een geheel eigen manier te overleven en het verhaal te vertellen. Zo gaat ze heen en weer in het verhaal en zitten er scènes tussen die compleet verzonnen zijn om zo de geestelijke toestand van Harley te benadrukken.

Dat vind ik echt een hele gave feature van deze film. Het is echt helemaal Harley!

In dit verhaal moet Harley vechten tegen de grootste criminele bazen in Gotham. Zo ook Black Mask, de eigenaar van een nachtclub en een super rijke mofo. Hij heeft er een handje van om mensen te ontdoen van hun gezicht en zo te krijgen wat hij wil. Harley was nooit iemand die met hem kon werken. De Joker zat altijd in de weg. Helaas is de Joker nu geen issue meer en wil Black Mask er alles aan doen om Harley te doden.

Afbeeldingsresultaat voor bird of prey harley quinn

Maar Harley zou Harley niet zijn als ze niet een manier vind om eronder uit te komen. Door een deal komt ze in aanraking met zakkenroller die per toeval een hele dure diamant gestolen heeft van Black Mask zijn rechterhand. De eenzaamheid na de breuk met de Joker is eindelijk over nu ze iemand heeft om voor te zorgen. Cassandra, de zakkenroller, is een kind uit een pleeggezin die nergens thuis hoort behalve bij Harley. Hier kan ze zichzelf zijn en leren hoe ze een betere crimineel kan zijn. Door de diamant ingeslikt te hebben worden Harley en Cassie een target voor Black Mask zijn mannen, de politie, een assassin en vriendin van Cassie. Samen vormen ze een groep vrouwen die tegen het regime van Black Mask vechten en het recht om vrij te zijn in een wereld die hun liever dood heeft.

Afbeeldingsresultaat voor bird of prey movie

Ik vind de film echt zo gaaf! Vind hem echt heel leuk. Kan er niet over uitgesproken raken. Het is zo heerlijk Harley. Ik heb totaal geen dunk van DC films na al die geflopte origin stories van ze. Zelfs Suicide Squad hebben ze niet heel goed aangepakt (al vond ik die film fantastisch) maar deze film?? Dit is de allerbeste DC film aller tijde als je het mij vraagt, en niet eens omdat Harley Quinn de hoofdrol heeft maar puur om het feit dat het verhaal zo goed is neergezet en de humor goed overkomt. Er word geen druk opgelegt, er is geen “try-to-make-it-work” ethic en het script is puur goud. Het houdt de karakters puur en bij zichzelf. Birds of Prey is namelijk een groep goedzakken die de regels willen breken om de wereld te redden. Niks voor Harley dus :p en toch is ze onderdeel van de groep om tegen Black Mask te kunnen vechten.

Afbeeldingsresultaat voor bird of prey movie

Ik kan gewoon niet anders dan deze film de hemel in prijzen (en ja, dat heeft wel te maken met het feit dat Harley erin zit). Ik hou van deze film! En als je zin hebt in een goede vrouwen film met badass ladies in de hoofdrol dan moet je deze film echt zien!


Veel liefs,
Lili

5 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s