Recensies

One Small Thing- Erin Watt

Goedemorgen lieverds allemaal, vandaag heb ik alweer een recensie voor je klaar staan. Het is het boek: One Small Thing van Erin Watt. Ik denk dat bijna iedereen haar andere boeken The Royals nog wel kent. Ik kwam dit boek tegen bij Van der Velden in Harlingen. Helaas was het erg beschadigt maar kon ik er wat korting op krijgen en dan kon ik hem echt niet laten liggen. Dit boek heb ik binnen 1 dag uitgelezen maar betekend het ook dat ik het net zo leuk vond als The Royals?


Sinds haar zus dood is, heeft Elisabeth constant ruzie met haar overbezorgde ouders. Ze snakt ernaar om een keer lol te hebben en de boel te vergeten. En dus sneakt Lizzie het huis uit voor een groot feest. Daar ontmoet ze Chase: knap, verleidelijk en precies wat ze nodig heeft.
Maar hun onvergetelijke ontmoeting heeft grote gevolgen. Ook Chase blijkt een verleden te hebben dat hij liever vergeet. En het heeft te maken met Lizzie’s zus…

4 Bibi Hearts

Bookcover:

9200000115192656Oh wat vind ik deze kaft van het boek mooi zeg. Ik hou echt van de kleurencombinatie met dat geel, oranje wat overgaat naar rood en rosé. Ook de regendruppels maken het perfect en de tekst die lijkt alsof het iemand op een raam heeft geschreven met de vinger. Van mij had de auteur naam wat minder groot en opvallend mogen zijn want als je dit weg laat vind ik het geheel veel meer rustgevend.

 

 

Verhaal:

Dit verhaal gaat over de de 27 jarige Elisabeth (Lizzie) “Beth” die al 3 jaar in haar eigen Hell leeft. Haar oudere zus is overleden en sinds dien zijn haar ouders gewoon echt bijna gestoord. Ze wordt er helemaal gek van en besluit op een avond het huis uit te sluipen om naar een feest te gaan. Daar ontmoet ze Chase die de knapste jonge is die ze ooit heeft gezien. Iedereen heeft het over hem en zijn reputatie maar Beth denkt daar anders over. Wat ze toen nog niet wist, is dat Chase en zij iets delen. En zo begint het touwtrekken tussen gevoelens en meningen van anderen.

Toen ik in dit boek begon wist ik al zo een beetje waar dit verhaal heen zou gaan. Je krijgt al op de eerste paar pagina’s dingen mee waardoor je een goed beeld hebt van het verhaal en wat er allemaal gaande is. Normaal gesproken zou ik dit vet erg vinden en voorspelbaar, maar hier had ik totaal geen last van want er gebeuren echt heel wat dingen die daar de scherpe randjes vanaf halen.

Midden in het boek wou ik het het liefst tegen de muren smijten, zo boos was ik op al die personages uit het boek. Ik irriteerde me verschrikkelijk aan Beth haar ouders en vrienden met hun mening en hun vooroordelen. Jezus, dit verhaal haalde me het bloed onder de nagels vandaan.Ik kon er zo niet tegen en toen begon ik me ook aan de hoofdpersonage te storen dat zij zich gewoon mee laat slepen in de menigte van anderen en dat zij gewoon haar bek ging houden als ze het open had moeten trekken. grrrrrrrr….

 

Personages:

25721272._SY540_

Jep zoals ik boven al zei vond ik de personages tot bijna aan het einde van het boek strontvervelend. Ik denk dat dit juist de bedoeling was en dat dit verhaal prima laat zien wat de mens tegenwoordig voor een kuddedier is. We moeten maar mee lopen met de rest, we moeten dezelfde mening hebben dan de anderen want anders ben je niet meer normaal en wordt je raar aangekeken.

Soms had ik echt met Lizzie (Beth) te doen. Ik had me voorgesteld hoe ik in sommige momenten zou reageren en ja, toen snapte ik het een beetje. Beth was altijd bang ! Ze was bang dat ze afgestraft zou worden voor haar eigen mening en voor haar eigen gevoelens. Dit vond ik echt verschrikkelijk.

Met Chase had ik echt het gehele boek over medelijden. Ik kon wel janken hoe mensen hem gingen behandelen en dus niet verder kijken als hun neus lang is. Hij had het al zwaar genoeg en probeerde problemen uit de weg te gaan. Diep respect hoe hij dit heeft aangepakt. Ik was allang doorgedraaid als ik hem was.

 

Conclusie:

Dit boek heeft heel wat emoties bij me los gemaakt. Boosheid op de mensheid en hun kortzichtigheid, verdriet omdat niemand open durft te spreken wat men echt voelt en vooral verbaasdheid over de zwakzinnigheid van mensen. Alles met al een fantastisch boek wat je aan het denken zet, dat de kijk op mensen doet veranderen en waar je echt hoopt dat aan het einde toch nog alles goed komt.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s