Bookish posts

Book Fact Friday

Goedemorgen lieverds allemaal. Vandaag is het vrijdag en dat betekend niet alleen dat we bijna weekend hebben maar ook dat ik jullie een nieuwe topic van onze blog laat zien. Vanaf nu, elke vrijdag krijg je een interessant “weetje” (soms ook meer) van boeken te lezen op de blog. Onlangs ging ik hierna op zoek en ik heb echt super toffe “weetjes “en feiten gevonden die ik jullie elke week wil laten zien. Benieuwd naar? Lees dan dit bericht en hou sowieso onze blog in de gaten.


1

Ha, en dan hebben wij eigenlijk geen enkel reden meer om te zeuren over de boekenprijzen hier in Nederland toch? hahaha…

Het boek waar het om gaat is  de Codex Leicester van Leonardo Da Vinci

51gck0s4OOL._SX384_BO1,204,203,200_

Dit boek werd in het jaar 1510 gepubliceerd en heeft maar liefs 72 handgeschreven pagina’s die in het Italiaans zijn geschreven. 3x mag je raden wie het boek heeft gekocht. Het was Bill Gates, die het boek uiteindelijk heeft toegevoegd aan zijn collectie.


2

Ik geloof dat ik voor iedereen van ons kan spreken als ik zeg dat er niks beters op de wereld bestaat, dan het openklappen van een boek en je dan de geur in je opneemt. Heerlijk frisse inkt en de geur van papier…mmmhhhh…   “Bibliosmia” wordt het dus ook genoemd maar als een echte book-junkie weet je dat natuurlijk allang.

92fa4f1d908a821d8aa7b3cdf089ae15

Dit waren de leuke weetjes voor deze week. Als je benieuwd bent naar de feiten en weetjes van volgende week hou dan onze blog in de gaten.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s