Recensies

Dance Or Die (3) – Chinouk Thijssen

++ LET OP – BEVAT SPOILERS+++LET OP BEVAT DE OPLOSSING WIE TOD IS+++++

Goedemorgen allemaal, we breken de week met een nieuwe recensie want ook ik heb eindelijk de ToD serie van Chinouk Thijssen uitgelezen. Eigenlijk wou ik het niet want dat was de serie echt voorbij maar toch kon ik niet meer langer wachten om erachter te kommen wie nu uiteindelijk ToD is/was.  Als je dit boek nog niet gelezen hebt dan sla deze recensie maar over want het bevat spoilers!


IK BEN NOG LANG NIET KLAAR MET JULLIE. WE ZULLEN EENS ZIEN HOELANG JULLIE HET GAAN VOLHOUDEN. SPOILER: NIET LANG.
Het einde van India’s dansopleiding is in zicht. Nog één jaartje en dan mag ze misschien auditie doen voor Het Nationale Ballet. Maar toch is ze er niet gerust op, want via de groepschat Truth or Dance blijft een levensgevaarlijke stalker haar en haar vriendinnen lastigvallen. En iets zegt haar dat diegene dit schooljaar pas echt zal toeslaan. India is geboren om te dansen, maar is ze ook bereid ervoor te sterven?

3 Bibi Hearts

Bookcover:

NaamloosZoals ik ook al bij de anderen 2 boeken zei, vind ik het cover echt mega mega gaaf. Het sluit perfect aan op de gehele boekenserie en past natuurlijk weer fantastisch bij het verhaal want ja, het zijn gewoon India haar spitsen die ze heeft gekocht. Deze serie staat met de kaft naar voren in mijn boekenkast want ik vind het echt cover’s, die gezien moeten worden.

Verhaal:

Zoals je je vast kan denken gaat het verhaal verder waar het in “Break a Leg” is geëindigd en als je dacht dat ToD al klaar was met de meiden dan dacht je dus fout. Het einde van India’s dansopleiding gaat ten einde en het is maar nog een jaar wat ze moet proberen vol te houden voordat ze misschien auditie mag doen bij Het Nationale Ballet maar ook dit jaar zal de stalker die bekend gaat onder de app Truth or Dance niet stoppen tot hij/zij heeft gekregen wat die wil. India’s dood.

De afgelopen jaren hebben India en haar beste vriendinnen Zoë, Nikki en Lisa behoorlijk wat te verduren gehad en er is zeker niet alleen meer een iemand die het op hun gemunt hebben. Nikki en Lisa zijn al uitgeschakeld en in dit boek draait alles om Zoë en India die zich proberen staande te houden tegen ToD. Ook in dit boek gaat die persoon behoorlijk te ver en nadat Samantha al dood is, moest nu ook Levi zijn leven laten omdat hij dacht te weten wie achter deze gruwelijke app zit.  De meiden gaan alles op alles zetten om te achterhalen wie naast Raven en Loïs nog verantwoordelijk is maar dit blijkt lastiger als gedacht tot ToD uiteindelijk zichzelf ontmaskert.

Om eerlijk te zijn miste ik in dit boek wel wat spanning, tuurlijk waren er weer heel ernstige situaties ontstaan en zat je nog steeds op elk aanwijzing te letten maar toch vond ik het van alle 3 boeken het zwakste verhaal. ToD ging natuurlijk weer aardig te ver maar deze keer miste ik gewoon de paniek en de spanning tussen de meiden. Ook het einde vond ik een beetje te “snel” geschreven. Ik had graag meer willen weten over Zoë en haar woede en plannen. Het werd wel uitgelegd uiteindelijk waarom ze het heeft gedaan maar voor mijn smaak was het te simpel. 3 boeken lang leefde je mee met India en zocht je naar aanwijzingen wie ToD is en dan krijg je maar liefs 1 hoofdstuk waar alles op zijn plek moet vallen. Erg jammer want voor mij kwam het heel gehaast over.

Personages:

De personages waren ook zoals in de anderen 2 boeken helemaal top. Er waren nog steeds de hoofdpersonages en die die aan de side-line mee deden zoals Raven, Loïs, Mei-Dong en London.

Zoals ik boven al zei had ik graag meer over ToD (Zoë) willen weten of beter gezegd ik had graag meer woede van haar willen zien in dit boek. Ook spel je al die jaren een spel en doe je alsof je “best friends” bent kan ik me voorstellen dat af en toe je masker eraf gaat en dit had ik graag meer willen zien want achteraf nu je weet wie ToD is, vond ik het verbazingwekkend hoe je al die jaren zo veel woede hebt en zo ziek kan zijn maar toch poeslief doet. Laat ik zeggen dat ik met heel wat dingen zit die ik graag nog had willen weten of zien.

Conclusie:

Een waardige afsluiting van de Truth or Dance boekenserie waar we allemaal al met spanning op hebben gewacht. Chinouk is het gelukt , om je al die tijd op het foute spoor te zetten want om eerlijk te zijn zag ik dit niet aankomen. Vooral het laatste hoofdstuk was de kers op de taart en maakte het verhaal compleet (na al die jaren). Nu kan ik met een gerust hart het boek sluiten want dit is het einde zoals iedereen het wou zien…TOCH? Of toch niet?

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s