Recensies

BLOGTOUR- In een land hier heel dichtbij

Goedemorgen lieverds allemaal. Vandaag is het mijn beurt voor de blogtour van “In een land hier heel dichtbij”, het nieuwe boek van Marijke F. Jansen.  Dit boek is het 2e deel van de Sprookjesjager serie. Omdat ik toen al boek een heb gelezen, kon ik het natuurlijk niet laten om ook dit boek te lezen. Wat ik er uiteindelijk van vond en hoe het allemaal zit met de winactie ( JAAAA….er is een super toffe win-actie gaande) vertel ik je allemaal nu hier in dit bericht.


Orsolya mag dan wel een incarnatie van een sprookjesfiguur zijn, haar eigen leven is bepaald geen sprookje. Vijf jaar geleden vluchtte ze in het holst van de nacht met haar familie vanuit Hongarije naar Nederland. Haar broer werd slachtoffer van de beruchte Sprookjesjager en elk gezinslid kan de volgende zijn. Sindsdien leven ze in de luwte. Desondanks droomt Orsolya ervan om een beroemde operazangeres te worden. Ze laat zich daarbij niet tegenhouden: zeker niet door de pesters op school. Alles verandert wanneer er een nieuwe jongen bij haar in de klas komt en een oude jeugdvriend uit Hongarije contact zoekt. Ondertussen weet ze niet dat de Sprookjesjager haar op het spoor is. Is haar eigen sprookje dan eindelijk begonnen? Of zorgt de Sprookjesjager voor een ongelukkig einde?

3 Bibi Hearts

Bookcover:

50632081._UY200_Zoals ook bij het eerste deel van het boek sluit dit cover perfect bij het verhaal en het eerste boek aan. Nogmaals, ik heb er eigenlijk een hekel aan als er personen afgedrukt staan op de kaft, omdat het heel veel wegneemt van je eigen fantasie, hoe de personages er uit kunnen zien maar dit vond ik hier totaal niet storend. Wel vind ik persoonlijk dat het gezicht van de “sprookjesjager” er van mij niet op hoeft, om eerlijk te zijn. Ik vind dat het zonder die kop er boven op wat leuker eruit ziet, maar goed: smaken verschillen. Echter vind ik dat de kaft al zo een beetje uitnodigt om naar het sprookje te zoeken. Rode jurk…bos…. de boze jager…zou het Roodkapje zijn of is het weer een misleiding?

Verhaal:

Ook dit boek (zoals ook het eerste deel) lees je uit het zicht van de Sprookjesjager en deze keer Orsolya ( hoofdpersonage). De hoofdstukken zijn lekker kort en heel overzichtelijk wat het gemakkelijk maakt, om vlug weg te lezen. Ikzelf had dit boek in enkele uren uit.Een klein leuk extraatje zijn de illustraties die er bovenop bij elk hoofdstuk getekend zijn. Die vond ik echt super schattig.

Het verhaal spelt zich af in een dorp in Nederland waar Orsolya  (Ursola) een 16 jaar oud meisje met haar familie nu 5 jaar woont omdat ze midden in de nacht gevlucht waren uit Hongarije vanwege de Sprookjesjager. Je komt heel snel in het verhaal terecht en meteen vanaf het begin let je op elk klein detail wat misschien een hint kan zijn welk sprookje de personage deze keer is. Waar in deel 1 heel wat verschillende sprookjes langs kwamen (waar de hoofdpersoon dacht dat dit haar sprookje was) gebeurde hier helaas vrij weinig in het begin wat ik toch een beetje jammer vond.  In dit boek ging het meer om Orsolya zelf, haar passie voor opera en het “normale” leven als teenager.

Misschien lag het aan mij maar je zou toch zeggen dat, als  je een reïncarnatie van een sprookje bent, je toch meer ermee bezig bent of niet? Ik had dus graag meer zoektocht willen lezen zeg maar, net zoals in het eerste deel.

Verder krijg je heel snel mee dat Orsolya een grote fan is van opera, wat opzich niet erg is want ik vind die ook helemaal geweldig maar op de een of andere manier snapte ik sommige stukken in het boek niet en dan met name de stukken met : The Phantom of the Opera.  Huh? Begrijp me niet verkeerd want deze opera (musical) van Andrew Lloyd Webber is mijn absolute favoriete van allemaal en ook ik kan heel wat nummers ervan mee bleren….maar toch vond ik het heel raar. Voor mij was dit soms een onnodige toevoeging in het verhaal zelf ( als lezer dan want misschien snapte ik de plot niet), maar persoonlijk vond ik het dan weer heel vet want tegenwoordig raakt deze oude klassieker steeds meer onbekend wat ontzettend zonde is.

phantom-of-the-opera-times-square-manhattan-nyc-3000x2000__x_large

Maar goed, kort gezegd was hier mijn mening heel erg verdeelt over. Ondanks dit , vond ik het weer erg leuk dat er verschillende aspecten werden aangesproken zoals pesten en hoe het is als je een vluchteling bent. Dit werd in het verhal erg goed omschreven en je leefde heel erg mee met alle personages. Ongeacht dit alles  was het natuurlijk ook weer super leuk en spannend om op zoek te gaan naar het sprookje. Het kwamen heel wat ideeën bij me op: Roodkapje, Beauty & the Beast, Doornroosje,Assepoester….en ga zo maar door. Bijna elk sprookje had ik wel eens in gedachten.

Aan het einde was ik helemaal geschokt! Ook hier heeft Marijke voor een super plottwist gezorgd waardoor ik echt even verbaast van stond.

Personage:

Wat ik bij boek een miste , kwam hier gelukkig wel in voor. De verhalen van de Jager waren veel meer uitgebreid en zo leerde je hem ook een beetje beter kennen. Het ging hier veel dieper dan in het eerste boek, waar ik super blij mee was. Orsolya is ook een toffe personage die ik vanaf het begin erg leuk vond. Voor mijn smaak was ze soms wat TE rustig maar dit hoorde juist bij het verhaal. Als ik haar was, had ik sommige mensen echt de wind van voren gegeven hahaha… alleen een punt wat me dus soms beetje stoorde was dat er veel aandacht werd besteed aan haar liefde voor muziek. Dit is opzich wel prima maar leide wel af bij het feit dat het eigenlijk om een sprookjes zoektocht ging.

Letter: P

Conclusie:

Een fantastisch 2e deel die je (weer) mee neemt op een avontuur: Op zoek naar het: lang & gelukkig. Dit boek heeft het allemaal: Spanning, vriendschap, geheimen en magie. Of er dan ook een Happy End in voorkomt, mag je helemaal zelf  ontdekken tijdens het lezen.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Blogtour met win-actie 

87180384_2823155657751272_1547826915497213952_o

Recensies:

Nieuwsgierig wat anderen (tot nu toe) van In een land hier ver vandaan vonden? Lees hier de recensies:


Spelregels

Letters. Van maandag 24 februari tot 2 maart is de blogtour van In een land hier heel dichtbij en tijdens die acht dagen kun je elke dag op één van de deelnemende blogs een letter vinden. Als je de blogtour goed volgt, heb je aan het eind dus acht letters te pakken! De eerste letter vind je HIER. De laatste letter komt in een nieuwsbericht op de website van Radio Lelystad te staan. In totaal kun je zo 10 letters verzamelen.

Puzzelen. Met 10 letters ben je er nog niet helemaal: ze staan nog niet in de juiste volgorde. Als je alle letters op 2 maart hebt verzameld, moet je ze nog in de juiste volgorde puzzelen.

Insturen. Om mee te doen, heeft Marijke natuurlijk jouw antwoord nodig. Dat kan door jouw antwoord te mailen naar info(a)marijkefjansen.nl met als onderwerpregel Winactie. Insturen kan tot maandag 2 maart 20.00 uur ’s avonds.

Luister! Op maandagavond 2 maart is Marijke F. Jansen te gast in de radio-uitzending van Kleijheeg & Kunst op Radio Lelystad (21.00-22.00 uur). Live in de uitzending zal ze een winnaar trekken uit de pot met goede antwoorden.

Bellen! Het zou natuurlijk superleuk zijn als de winnaar even live inbelt!

Succes allemaal en bedankt voor het lezen van deze recensie.

Een gedachte over “BLOGTOUR- In een land hier heel dichtbij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s