TV & Series

Vagabond

Hallo allemaal!

Ik ga als een speer door de Kdramas op Netflix heen en heb dus nog een paar recensies in de agenda staan. Vagabond is een drama die ik keek op aanraden van een goede vriendin van mij en er zitten twee acteurs in die ik echt heel goed vind. Keuze was dus snel gemaakt en binnen 2 dagen had ik de serie voltooid.

Oeps.

Afbeeldingsresultaat voor Vagabond drama

Vagabond is een drama die zich volledig richt op actie en avontuur. Het verhaal speelt zich af in Zuid-Korea en Marokko en gaat over een jonge oom die zijn leven heeft gewaagd aan het zijn van een stuntman en het runnen van een judo studio. Door een ongeluk waarbij zijn broer omkomt, moet Dal-Geun de voogdij van zijn neefje op zich nemen. Dit gaat in eerste instantie heel goed. De twee bonden en Dal-Geun leert zijn neefje alles bij van Judo. Hierdoor komt zijn neefje in het nationale team terecht en om de handelstrajecten tussen Marokko en Zuid-Korea te eren, wordt het team in zijn volledigheid uitgenodigd om naar Marokko te reizen en daar een kijkje te nemen.

Het vliegtuig waar de ploeg in zit komt echter met problemen te zitten en crasht neer vlak voor de kust van Marokko.

Afbeeldingsresultaat voor Vagabond drama

Om stil te kunnen staan bij de ramp en de omgekomen zielen te begraven reist er een groep familieleden en geliefden van de slachtoffers naar Marokko. Hier ontmoet Dal-Geun een werknemer van de Koreaanse ambassade die het hele programma met de nabestaanden doorloopt. Wat hij echter niet weet is dat zij deel is van de nationale intelligentie dienst in Korea en dat ze veel meer power heeft dan een ambassade medewerker.

Zodra Dal-Geun argwaan van het vliegtuig ongeluk krijgt en ontdekt dat er wel degelijk een overlevende is (terwijl het nieuws was dat iedereen was omgekomen), gaat hij achter de overlevende aan met alle gevolgen van dien. Gelukkig is Dal-Geun een top martial artist en komt hij steeds dichterbij de kern van het plot achter het ongeluk, maar hoe dichterbij hij bij de waarheid komt, des te meer de terroristen hem dood willen.

Afbeeldingsresultaat voor Vagabond drama

Hae-Ri, de intelligence agent, springt al gauw te hulp bij Dal-Geun’s weg naar rechtvaardigheid. Ze gebruikt haar invloeden om zoveel mogelijk stenen om te kunnen keren en dichterbij de waarheid te komen. Helaas loopt het complot achter de crash veel dieper dan ze ooit hadden kunnen vermoedden en worden Hae-Ri en Dal-Geun opgejaagd, en wordt Vagabond een actie volle serie die je nooit meer zal vergeten.

Afbeeldingsresultaat voor Vagabond drama

Ik ben zelf helemaal niet zo van de actie drama’s. Helemaal niet als er alleen maar geschoten word en gespeeld met gave speciale effecten om een zo mooi mogelijk beeld te geven. Daarom kijk ik ook vrij weinig actie films vanuit Hollywood. Er moet van mij echt wel een verhaal in zitten met diepgang en Vagabond heeft dat absoluut. De toon voor de serie word meteen al gezet met het weergeven van de band tussen Dal-Geun en zijn neefje. Zodra zijn neefje dan omkomt in de crash voel je dat ook echt wel even snijden. Op deze manier word je meegesleurd in een rollercoaster van emotie en zit je continu op het randje van je stoel. Elke aflevering heeft een orkaan aan emoties en plot twists die je niet aan ziet komen. Sommige dingen zijn wel wat voorspelbaar (anders is het geen drama) maar heel veel is echt mind-blowing.

Afbeeldingsresultaat voor Vagabond drama

Bovendien is de spanning zodanig goed in elkaar gezet dat elke aflevering er nog een schepje bovenop doet. Je gaat je echt afvragen hoe het allemaal nog goed kan komen, hoeveel leed er nog bij moet komen voor de wereld ziet wat er echt gebeurd is en hoeveel mensen er nog moeten sterven in dit eindeloze bloedbad. Dat wil niet zeggen dat de drama heel goor is (in dat het laat zien hoe mensen dood gaan etc.) maar het geeft wel een realistisch beeld van een schietpartij. Niet iedereen overleeft het altijd en zelfs de hoofdpersonen komen er niet altijd even goed uit.

En een Kdrama zou een Kdrama niet zijn zonder een hint van romantiek. Eigenlijk voel je dat wel al aankomen als je een drama gaat kijken maar hier is het heel subtiel weergegeven wat echt bij de sfeer van de drama past.

Het enige probleem dat ik heb met deze drama is dat het einde echt kut is. Het is onwijs open, geeft totaal geen closure en werkt behoorlijk storend voor de kijker. Na alles wat er gebeurd is was dit echt een tegenvaller.


Veel liefs,
Lili

4 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s