Bookish posts

Book Fact Friday

Goedemorgen lieverds allemaal, het is de eerste vrijdag van de maand maart en dat betekend niet alleen dat ik weer een nieuwe Book Fact Friday voor jullie klaar heb staan….nee ook ben ik over 2 dagen jarig en je weet wat dat betekend: Wie jarig is trakteert maar hier lees je zonder meer over. Vandaag kom ik met een leuk “weetje” die met Harry Potter te maken heeft. Benieuwd naar? Lees dan dit bericht:


4

Tadaaaaa. Tja dit is waarschijnlijk niet heel verrassend voor alle Potter fans maar wacht maar tot ik je vertel dat de Harry Potter boeken een van de 3 meest gelezen boeken ter wereld zijn en welk 2 de anderen zijn. Dit verraste me nog het meest.

Top 7 meest gelezen boeken ter wereld:

  1. The Bible 

81LjhkmqlwL

De Bijbel is het mest gelezen boek op de hele wereld met maar liefs 3.9 biljoen exemplaren.

 

 

 

 

2. Quotations from the Works of Mao Tse-tung

1164961181

Met maar liefs 820 miljoen exemplaren staat dit boek op plaats 2 van de meest gelezen boeken ter wereld.

In het boekje wordt uit toespraken en publicaties van Mao Zedong geciteerd. In China heet dit boekje dan ook Citaten van Mao Zedong. In de westerse wereld wordt de titel “Rode Boekje” gebruikt vanwege de rode kaft en het handzame formaat. Er staan 427 citaten in verdeeld over 33 hoofdstukken. De citaten zijn soms één zin lang, andere keren een aantal paragrafen. De meeste citaten komen uit een ruim twintigtal documenten die in de vier boekdelen van de Geselecteerde Werken van Mao staan. De inhoud gaat vooral over Mao’s ideologie, ook wel Maoïsme genaamd.

3. Harry Potter

harry-potter-the-complete-collection-1-7-1

 

Harry Potter staat dus in de top 3 van de meest gelezen boeken ter wereld. Er zijn op dit moment rond 400 miljoenen exemplaren op de wereld. Wist je trouwens dat er maar 500 “first editions” op de gehele wereld bestaan van het eerste deel van deze boekenserie?     :ongeveer 350 hardback-exemplaren en 150 proef-kopieën.Ook werd in het jaar 2014 een “first-edition” boeken-set verkocht voor volle 11.250,00 pond.

Tja nu snap ik hoezo iedereen zo gek op Harry Potter is.

4.Lord of the Rings – 103 miljoenen exemplaren

5.The Alchemist – 65 miljoenen exemplaren

6.The Da Vinci Code – 57 miljoenen exemplaren

7. Twilight – The Saga – 43 miljoenen exemplaren.


Dat was het weer voor vandaag en alle leuke weetjes van boeken.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s