TV & Series

Crash Landing on You

Hallo allemaal!

Het is tijden geleden dat ik zo gek was van een Kdrama. Er zijn vele Kdramas op mijn pad gekomen en ik ben verschillende keren ook obsessed geraakt met ze maar deze is echt weer zo’n eentje die Once in a Lifetime voorbij komt. Zelfs na de tweede keer kijken, huil ik nog als een klein kind bij bepaalde scènes.

Afbeeldingsresultaat voor crash landing on you banner

Crash Landing on You is een vrij nieuwe drama die opgepakt is door Netflix en zo over de hele wereld te bekijken is (wat steeds meer het geval is met Aziatische series). Omdat het bij mijn account omhoog kwam en de trailer liet zien, was ik meteen gefascineerd door het onderwerp.

Het gaat namelijk over een vrouw, Yoon Se-Ri, die tijdens het testen van haar nieuwe paragliding gear lijn (ze heeft namelijk een eigen bedrijf) in een tornado terecht komt. Deze tornado sleurt haar een aantal kilometers mee de verkeerde richting en slingert haar zo in de DMZ, een militaire zone tussen Noord- en Zuid-Korea.

Afbeeldingsresultaat voor the dmz korea

Hier komt ze in een boom terecht, maar volledig onwetend van haar omgeving, probeert ze tevergeefs contact op te nemen met de basis via radio. Kapitein Ri Jeong Hyeok en zijn mannen staan op dat moment gestationeerd in de zone ter verdediging van hun land. Het tegengaan van vluchtelingen is een dagelijkse taak. Op het moment dat Jeong Hyeok alleen aan het patrouilleren is vind hij Se-Ri al hangend in de boom.

Afbeeldingsresultaat voor crash landing on you banner

Se-Ri, nog steeds onder de indruk dat ze zich gewoon op zuidelijke grond bevind, is zich van geen kwaad bewust totdat Jeong Hyeok haar onder schot houdt en haar ervan overtuigt dat ze in de DMZ is neergekomen. Op dat moment is er voor Se-Ri één duidelijke keuze… wegwezen! En met gevaar voor eigen leven zet ze het op een lopen, en moet ze de kapitein achterlaten in een mijnenveld.

Maar kan je een Noord-Koreaanse kapitein vertrouwen als hij je verteld welke weg je naar het zuiden moet volgen? Is het wel echt rechtsaf of loop je dan in een val? Helaas voor Se-Ri beland ze diep in de DMZ zone en vliegt ze er aan de verkeerde kant van de grens uit.

Afbeeldingsresultaat voor crash landing on you banner

Heel toevallig komt ze in een militaire out-post terecht waar militairen en hun families wonen wanneer ze niet gestationeerd zijn. Hier bevind zich ook het huis van kapitein Ri Jeong Hyeok. Om problemen voor beide partijen te voorkomen geeft hij Se-Ri onderdak en probeert hij haar weer terug naar het zuiden te sturen zonder dat hij, zijn mannen of Se-Ri voor het gerecht gesleept kunnen worden met fatale consequenties.

Om haar te beschermen stelt Jeong Hyeok haar voor als zijn verloofde aan zijn bazen en trotseert hij de gevaren van het ontsnappen aan het regime tezamen. Je ziet het waarschijnlijk al aankomen maar hier ontstaat dus meer dan alleen vriendschap….

En ik ging dood. Op duizenden momenten ben ik gestorven, naar de hel gegaan en weer terug gekomen omdat ik verder MOEST kijken. Hallelujah! Wat een emotionele rollercoaster zeg! De eerste keer dat ik de serie keek was ik helemaal overstuur en kon ik amper adem halen bij bepaalde scènes. De tweede keer was dit heel anders. Normaal heb ik dat niet zo. Dan is de eerste keer echt super emotioneel maar de tweede keer weet ik wat er gaat komen en dan vallen de emoties wel wat mee. Helaas voor mij ging er nog een hele doos aan tissues doorheen tijdens het herkijken xD

Afbeeldingsresultaat voor crash landing on you banner

Ik ben echt helemaal in de wolken van deze serie en krijg er geen genoeg van! Er zit ook van alles in gestopt. Het heeft romantiek, heftige vecht scènes, spannende cliffhangers, hartverscheurende dialogen en heel veel leerzame dingen over Noord Korea. Het zal natuurlijk niet allemaal zoals de realiteit zijn want er is maar weinig dat we echt van dat land weten, maar er is een Noord-Koreaanse vluchteling ingeschakeld als authenticity check. Zo komt er dus heel veel wel overheen zonder dat Noord-Korea echt in een kwaad daglicht gezet wordt. Dat vind ik ook heel fijn in deze serie. Noord-Koreanen zijn niet perse de boosdoener omdat het een afgesloten land is met 1 leider van het volk die loopt te dreigen met nukes.

Bovendien zijn de mannen van Jeong Hyeok ook echt heel schattig. Ze zijn gehecht aan hun kapitein maar begrijpen zijn keuze om Se-Ri te laten schuilen. Sterker nog, ze helpen hem oplossingen te verzinnen voor Se-Ri haar probleem.

Afbeeldingsresultaat voor crash landing on you

Ze worden vrienden en geven om elkaar alsof ze al jaren bij elkaar waren. Zo praat Ju Meok (meest links op het plaatje hierboven) continu over de dramas die hij stiekem kijkt en vraagt hij Se-Ri duizenden vragen over een serie die hij continu kijkt en een actrice die hij als idool heeft. Eun-Dong (achter Se-Ri) is de jongste van de groep en is van alles makkelijk onder de indruk. Hij kijkt naar Se-Ri als een soort oudere zus omdat ze hem soms wat bemoederd vanwege zijn jonge leeftijd.

De meest leuke chemistry (op die van Se-Ri en Jeong Hyeok na) is de relatie tussen Se-Ri en Pyo Chi Su :p

Afbeeldingsresultaat voor crash landing on you pyo chi su

Hij is degene met wie ze de haat-liefde vriendschap heeft en het is echt super hilarisch ❤ Het zijn net twee bekvechtende familieleden die niet met- en niet zonder elkaar kunnen. Heerlijk vermakend!

Ik kan nog wel eeuwen over deze serie blijven praten maar dan ben ik bang dat ik het hele plot voor jullie hier heb opgeschreven en dat ga ik niet doen. De rest in deze serie mogen jullie zelf gaan ontdekken. Het is echt een dikke aanrader. Als ik 10 sterren kon geven dan deed ik dat. Sterker nog… ik zou er duizenden geven.


Veel liefs,
Lili

5 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s