Geen categorie

Lili’s Playlist: Aziatische Muziek

Hallo allemaal!

Het heeft weer een tijdje geduurd maar ik ben terug met een nieuwe playlist om op te kunnen zetten tijdens het lezen. Omdat ik weer helemaal terug ben in mijn oude hobby van Aziatische drama’s kijken, wil ik dit keer een playlist maken met Aziatische pop liedjes die ik echt geweldig vind.


Boy with a Star – Chan (cover)

Ik kwam op dit nummer door een vriendin van mij. Ze wilde me wat covers laten zien van de Koreaanse band; A.C.E. 1 van de leden, Chan, doet in deze clip een cover van een bekend Kpop nummer: Boy with a Star, origineel gezongen door Hyuk van VIXX. Het liedje staat sindsdien in mijn playlist op Spotify en word dagelijks wel een paar keer afgespeeld. Vind het zelfs zo’n mooi liedje dat de vertaling ervan op mijn koelkast hangt.


Love Poem – Jun, Dong-Chun & Chan (cover)

We blijven even bij de A.C.E. covers want ik vind de stemmen van deze jongens toch echt wel heel mooi. Ik krijg er bijna kippenvel van. Sterker nog, nu ik het liedje weer zo hoor staan de haren op mijn armen alweer overeind van chills. Het origineel is van UI en dat liedje staat dan ook in mijn Spotify playlist, maar deze cover vind ik stiekem veel mooier. Helaas staan die niet op Spotify.


Truth – Arashi.

Hier is waar mijn gekte begon. Arashi is momenteel de bekendste Japanse boyband in heel Azië. Ze worden letterlijk de One Direction van het Oosten genoemd. Wat zij allemaal wel niet voor elkaar krijgen… het is onvoorstelbaar. Toen ik ze, zo’n 10 jaar geleden, leerde kennen waren het echt nog broekjes van eind twintig (ik was 18) en volgde ik hun op de voet. Samen met mijn beste vriendin keek ik alles van ze, kochten we bijna elk concert op dvd en zaten we elke dag bij elkaar omdat er wel weer updates waren te krijgen. Ik heb nog steeds een verhuisdoos vol met allemaal merchandise van deze band. Ik heb waaiers, stickers, fotoboekjes en magazines. Daarnaast had ik een kast vol met dvd’s en andere rommel die ik een aantal jaren (met spijt) heb moeten verkopen.

Na het overlijden van hun CEO (de baas van Jstorm) zijn de regels omtrent alle bands onder dat label verdwenen en is er eindelijk de mogelijkheid voor fans buiten Azië om te luisteren naar Arashi. Het heeft heel lang geduurd voor ze weer op Youtube te vinden waren vanwege de piraterij wetten. Gelukkig staan ze nu ook op Spotify en kan ik weer heerlijk naar ze luisteren.


Oh! – Girls Generation.

Ik kan met geen mogelijkheid deze girl band noemen. Ze zijn toch wel iconisch als het gaat om Kpop. Ik heb het hier over Girls Generation. Helaas bestaat de band niet meer maar toentertijd was dit echt een grote hit. Daarom staan ze nog zeker in mijn playlist en moet ik ze even noemen.


Sorry Sorry Sorry – Super Junior.

Wat voor Girls Generation geldt, geld ook voor Super Junior. Als een band van 13 leden waren zij de grootste (qua leden aantal) boyband in Korea. Het nummer wat ik hierboven heb geplakt is echt een iconisch nummer in de wereld van Kpop en word nog vaak gebruikt voor parodieën en referenties. Het dansje kon ik vroeger ook helemaal mee doen. Is nog best moeilijk! Kan het nu echt niet meer xD


Lucifer – SHINee

Jeetje… nog zo’n eentje die ik echt grijs gedraaid heb. SM entertainment stond er echt wel bekend om, om goede boybands de wereld in te helpen en SHINee is daar een mooi voorbeeld van. Hun upbeat liedjes en dance-moves waren echt wel één van de beste.


Rolling Star – YUI

Iedereen die ooit de anime BLEACH heeft gekeken springt nu vast op van hun stoel want dit is één van de meest bekende intro liedjes van de serie. Sindsdien staat dit liedje echt wel op mijn playlist. Vind hem zo leuk en kan hem luidkeels meezingen. Word er altijd heel blij van!


Mama – EXO-K

Ik hou ook wel van de wat ruigere muziek en daar valt dit nummer perfect onder. EXO ken ik als band niet zo goed maar dit liedje is zeker het benoemen waard. Het is een liedje waar ik heerlijk op kan schrijven. Zeker als het om verhalen schrijven gaat, of het plannen van een Dungeons and Dragons verhaallijn.


Head over Heels – Show Luo.

Mijn aller eerste Taiwanse liefde. Show Luo (Luo Zhe Xiang). Ik leerde hem kennen via de drama: Hi! My Sweetheart, en ben toen in zijn acteer geschiedenis gevallen en er nooit meer uitgekomen. Zijn muziek is tegenwoordig wat minder (zag net een clip waarin hij aan het rappen was en moest meteen lachen) maar zijn oudere muziek is echt fantastisch. Ik heb bijna al zijn cd’s vanaf zijn begin periode tot aan 2015. Dit liedje is 1 van de leukste die hij onder zijn naam heeft staan. Helaas kan je het in de clip niet goed terug zien maar Show Luo is de Dancing King van Azië. Zijn dans kunsten zijn echt WOW.


Momo love – Fahrenheit.

En hier is de reden waarom mijn kat Momo heet. Fahrenheit’s liedje: Momo Love, ook wel bekend als “silent love”. De drama waar dit nummer bij hoort en de reden achter dit liedje zijn de redenen waarom ik mijn kat die naam gegeven heb. Daarom staat hij in mijn playlist. Blijft een bijzonder liedje voor me.


Don’t you ever stop – KAT-TUN

Naast Arashi was dit mijn favoriete Japanse boyband. KAT-TUN. Een boyband met 6 leden. Toen ik, door de strenge wetten ten aanzien van illegaal downloaden, hun uit het oog verloor zijn ze echter met steeds minder leden komen te staan. Net na de aardbeving in Japan verklaarde Akanishi Jin zijn scheiding met de groep al en ging hij solo verder. Daarna zijn er nog twee leden gestopt en strandde KAT-TUN met z’n drietjes. Nu zijn ze helemaal uit elkaar door het sterven van hun CEO. Heel jammer als je het mij vraagt maar zeker verdient na al die harde en extreme regels die ze moesten ondergaan.


Als ik nu niet op hou met liedjes erbij zetten dan blijf ik eeuwig door gaan. Luister jij ook naar Jpop/Kpop/TWpop? Zo ja, wat is je favoriete band?

Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Een gedachte over “Lili’s Playlist: Aziatische Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s