Bookish posts

Tea Time Tuesday; Coronavirus

Hallo allemaal!

Deze week ben ik weer terug met een nieuwe vraag. Ik heb me heerlijk vol gezopen met thee want het weer was naar, de buitenlucht koud en er heerst een pandemie buiten. Dus wat is er dan heerlijker dan een kopje thee, een goed boek of een goede tv serie en het beantwoorden van een vraag.

Precies. Helemaal niks!

Afbeeldingsresultaat voor tea gif


Als je iets tegen de wereld zou kunnen zeggen, wat zou je zeggen?

Dit vind ik, in deze tijden, wel een heel toepasselijke vraag. Op dit moment zitten we met z’n allen in crisis. Door het Coronavirus (COVID-19) is de hele wereld in spanning heen en weer aan het rennen naar de supermarkt voor WC papier en houdbare producten. Zo liep het hier gisteren ook uit op een klopjacht naar de hoog nodige (ik had het ook echt nodig want het was op) wc rollen. Helaas waren alle supermarkten in de buurt al uitverkocht van houdbare melk, soja melk, bloem, pannenkoeken, blikvoer, knakworsten, brood, wc papier en ga zo maar door. Echt idioot want zo veroorzaken we met z’n allen een massa hysterie en dat kan alleen maar resulteren in een gevecht met elkaar.

Afbeeldingsresultaat voor lege schappen ah leeuwarden

Zo zag het wc papier schap eruit gisteren toen ik voor Beppe (mijn oma) boodschappen moest doen.

En dat terwijl alle Nederlanders worden opgeroepen om niet naar plekken toe te gaan waar je met meer dan 100 mensen tegelijk bent, om niet de plekken op te zoeken waar besmetting plaats kan vinden… en als er ergens besmetting plaats kan vinden dan is het wel in de supermarkt. Iedereen pakt de producten vast, houdt een karretje voor zich, draagt een mandje en gebruikt dezelfde kassa’s. Bovendien is geld ook lang niet zo hygiënisch. Ik wil niemand zo in paniek laten raken maar dit is wel hoe het werkt. We kunnen wel met z’n allen gaan hamsteren maar daar schieten we niks mee op. Het enige wat we daarmee bereiken is dat ouderen, die juist onze hulp nodig hebben, zonder voedsel en andere benodigdheden komen te zitten. Onze hulpverleners, die vaak lange en late diensten draaien, komen voor lege schappen te staan. Is dat wat we willen?

Afbeeldingsresultaat voor coronovirus supermarkt

Dus mijn boodschap naar de wereld toe is dit:

Ik zou wensen dat iedereen om elkaar denkt. Dat we elkaar door deze tijden heen slepen. De mensen die buiten de kwetsbare groep vallen hoeven zich veel minder zorgen te maken dan diegene in de risico groepen. Help elkaar. Gun elkaar wat. Geef om elkaar. Vecht samen en niet tegen elkaar. Als we alles voor een ander blijven wegplukken dan is mijn kleine hoop voor de mensheid straks ook verdwenen. Het beeld dat Hollywood en alle apocalyptische boeken die ik ooit gelezen heb creëren wordt dan echt waarheid. Dan eindigen we als plunderaars, tegen elkaar i.p.v. met elkaar. Ieder voor zich en het individu boven de massa. Stop daarmee. Stop met hamsteren. Ja, het is handig om je voor te bereiden op het onverwachtse maar blijf aan elkaar denken. Blijf thuis als je verschijnselen van een verkoudheid hebt, ook al is het maar een verkoudheid. Denk om je omgeving en als je merkt dat iemand het moeilijk heeft (bijvoorbeeld een alleenwonende 65-plusser) steun ze dan voor zover dat kan. Je kan boodschappen voor een dichte deur neerzetten en het zo zonder contact doorgeven. Je kunt even met je opa of oma bellen om te vragen of alles oké is en juist voor hun een boodschappen rondje doen zonder zorgen of alles er wel is. 

We moeten dit toch echt samen doen. Samen sta je sterker dan alleen. 

Dat is hoe ik erover denk. 

Veel liefs,
Lili

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s