Bibi's Corner

My Quarantine To-Do List

Hoi hoi allemaal en welkom bij mijn quarantine To-Do list. Het is een rare tijd en we moeten proberen in deze tijd ons hoofd koel te houden en het beste ervan te maken. Heel veel bedrijven gingen deze week dicht en mensen zitten nu verplicht thuis. Sinds woensdag ben ik er ook eentje van.Niet omdat mijn bedrijf waar ik werk dicht ging maar omdat ik ziek ben. Hoofdpijn, koorts en voel me gewoon niet lekker. Of het nou het Corona virus is weet ik niet, maar vanwege voorzorgsmaadregelingen moet ik thuis blijven. Hierdoor heb ik voor mezelf een soort To-Do list gemaakt zodat ik niet knettergek wordt.


Lezen

2102238

Natuurlijk is lezen voor ons het tijdverdrijf als we verplicht binnen moeten zitten. Ook ik heb nog aardig wat boeken in de kast staan die ik wil lezen en nu, aangezien ik toch nog zeker dik een week thuis zit, kan dat mooi. er staan nu 4 boeken op me lijst die ik je hieronder laat zien:

De Warrheid- Colleen Hoover

9200000125118343De spannende NA-thriller ‘De waarheid’ van Colleen Hoover gaat over schrijfster Lowen. Ze kan nauwelijks rondkomen, tot ze de kans van haar leven krijgt: ze mag de populaire boekenserie van Verity Crawford voltooien, die door een auto-ongeluk zelf niet meer kan schrijven. Als Lowen door Verity’s aantekeningen gaat, ontdekt ze een ongepubliceerde autobiografie die verborgen had moeten blijven. Ze besluit om het verhaal verborgen te houden, ook voor Verity’s man Jeremy. Maar dan krijgt ze gevoelens voor Jeremy. Hoelang kan Lowen de waarheid voor zich houden? ‘

Wicked King -Elfenköning (2)- Holly Black

142247015-00-00After the jaw-dropping revelation that Oak is the heir to Faerie, Jude must keep her younger brother safe. To do so, she has bound the wicked king, Cardan, to her, and made herself the power behind the throne. Navigating the constantly shifting political alliances of Faerie would be difficult enough if Cardan were easy to control. But he does everything in his power to humiliate and undermine her even as his fascination with her remains undiminished.

When it becomes all too clear that someone close to Jude means to betray her, threatening her own life and the lives of everyone she loves, Jude must uncover the traitor and fight her own complicated feelings for Cardan to maintain control as a mortal in a Faerie world.

13 minuten- Sarah Pinborough

320x0wHet levenloze lichaam van Natasha wordt ’s ochtends vroeg gevonden in de rivier. Na 13 minuten begint haar hart weer te kloppen, maar ze kan zich niet meer herinneren hoe ze in het ijskoude water is beland. Haar beste vriendinnen Hayley en Jenny lijken iets te verbergen. Terwijl de politie onderzoek doet, Natasha met haar psycholoog praat en Hayley en Jenny hun geheim angstvallig proberen te bewaren, wordt stukje bij beetje duidelijk wat er die nacht gebeurd is.

Het oneindig verhaal- Michael Ende

thDit is het beroemde verhaal over Bastiaan, die het boek Het oneindige verhaal steelt en zich op de zolder van zijn school verstopt. Daar kan hij ongestoord lezen over het land Fantásië. Als de koningin van Fantásië hem roept, stapt Bastiaan het verhaal binnen om haar te helpen. Nu is hij niet het jongetje dat gepest wordt, maar een nobele held met een belangrijke opdracht.”

 

Film & series kijken

Watch TV

Wie me kent weet dat ik niet weg te slaan ben als het om films en series gaat. Niet voor niks volg ik dan 69 series. Jep je lest het goed. 69 series die ik kijk en waar ik zeker nog heel wat in te halen heb bij sommigen. Om mijn overzicht niet kwijt te raken heb ik in mijn Happy Planner een lijst gemaakt met alle series en zo kan ik kijken waar ik ben gebleven en waar ik verder moet kijken.

Ook staan er weer een heleboel films op Pathe, Netflix , Videoland en Disney+ dus je zou zeggen dat ik me niet ga vervelen. Helaas is niks minder waar want ik ben nu al een paar dagen thuis en ik vind het toch echt verschrikkelijk worden. Elke dag is hetzelfe, elke dag kijk je uit het ramen en je wilt zo graag even de stad in, even door de winkels strunen of gewoon mensen om je heen. Het is een aanslag op je psyche en dus was deze Quarantine lijst zeker noodzakelijk voor mij.

Creatief bezig zijn

f65b3afb0b733f9616c8879d301cda01--happy-planner-life-plannerGelukkig heb ik een heel creatief hobby en dat is mijn Happy Planner. Onlangs heb ik weer een heleboel nieuwe spullen besteld zodat ik hier thuis lekker creatief aan de slag kan. Gelukkig geeft dit veel afleiding en als ik een keer bezig ben dan is de dag ook zomaar om. Voor een paar dagen terug kwam Anouk van Anotherview met een prachtige idee om de tijd thuis te doden. Ze maakt gratis kleurplaten die je elke dag toegestuurd krijgt als je je hebt ingeschreven voor haar nieuwsletter.

3

Ik heb ze tot nu toe allemaal wel en ook heb ik geen kids is dit zeker een goeie afleiding voor de tijd dat je verplicht thuis zit. Als je ook elke dag een kleurplaat wilt hebben schrijf je dan HIER in.

Bloggen

blog

In de afgelopen paar maanden ging het hier thuis vrij heftig aan toe. Ik ben (alweer) van werk veranderd en had de handen vol met huishouding en werken. Hier bleef toen niet heel veel tijd over om weer eens goed voor de blog te gaan zitten. Ook had ik geen enkel tijd om te lezen en zo bleven dus ook de recensies uit. Nu ik toch thuis zit en weinig kan doen heb ik eindelijk weer een paar leuke berichten bedacht die ik kan schrijven en dus probeer ik de komenden dagen weer meer online te zijn en voor jullie iets leuks op “papier”te zetten. Ook helpt het om alles van je af te schrijven zodat je hoofd iets leger wordt en je weer ruimte hebt voor nieuwe ideeën.

 

Hou je dagelijkse routine aan

725090304-tumblr_m1xv3eJ1Mc1r4mn88o1_400

Het is zeker lastig om je dagelijkse routine nu aan te houden. Je kan langer wakker blijven en toch nog die ene film of serie gaan kijken want je kan de volgende dag lekker uitslapen. Je zit de hele dag lekker in je joggingbroek want je mag toch de deur niet uit. Dit zijn allemaal gedachten die we waarschijnlijk hebben maar voor je psychische gezondheid is het belangrijk je dagelijkse routine zo goed als aan te houden ook zit je thuis. Kleed je mooi aan en maak je haar. Bedenk een nieuwe kapsel en kijk YouTube filmpjes hoe je dit het beste kan doen. Het belangrijke is om bezig te blijven. Ikzelf heb sowieso 2 dagen in de week ingeplant waar ik mezelf ga verwennen. Eerst een hete douche met allemaal lekkere olies en maskers, hierna mijn haar mooi in de krul zetten, nagels lakken en dan een mooie outfit aan. Dit geeft dan nog het gevoel dat je wel iets hebt gedaan op die dag.

Lente schoonmaak

Spring Cleaning Tips

Aangezien we de eerste dag van de lente al hebben gehad, en nu steeds meer het zonnetje gaat schijnen wordt het dus tijd voor een grote Lente schoonmaak. Ik ben op dit moment niet heel erg fit maar heb me zeker voorgenomen om de komenden dagen iets te gaan doen. De ramen buiten huis moeten nodig weer schoon gemaakt worden en ook de groene aanslag op de tegels mag dan weer verdwijnen wat mij betreft. Het is dan wel zo dat je sociale contacten moet vermijden maar niemand zei dat je niet bezig mag in je eigen tuin. Ik heb er al heel veel zin in want ook daar knapt een mens van op. Helaas moeten die leuke bloemen nog even wachten die ik uit de winkel wou halen maar alsnog kan je je tuin alvast een beetje voorbereiden op het mooie weer.

Blijf Positief

staypositive

Tot slot heb ik tegen mezelf gezegd dat het belangrijk is om positief te blijven. Het heeft totaal geen nut om te mokken omdat ik het huis niet uit mag. Ik ga het gewoon van een andere manier bekijken. Nu heb ik eindelijk tijd om dingen te doen waar ik normaal gesproken geen tijd voor had gehad.  Net dat ene ding kan je nu afmaken waar je anders pas over manden aan toe was gekomen. Ikzelf heb soms nog wat moeite mee want het is een soort “moeten”gevoel waar ik af en toe nog in paniek raak. Ik kies er niet voor om thuis te blijven…neeee nu moet ik. Dit geeft toch soms heel andere gedachten , waarbij het eigenlijk niks anders is voor mij want nadat ik klaar ben met werk, ga ik elke dag naar huis en blijf er dan ook. Ik denk dat het psychologisch gezien een flinke klap geeft als je dit beseft maar ja….als het goed is duurt dit allemaal niet meer lang en kunnen we ons gewone leven weer oppakken.

 

Tot die tijd probeer ik hier thuis het beste van te maken en dat moeten jullie ook proberen.Hebben jullie ook al een soort Quarantine lijst gemaakt voor jezelf? Zoja, wat staat er bij jou allemaal op?

Blijf binnen en blijf gezond.

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s