Lili's Corner

Kdrama Monday: Because this is my first life.

Hallo allemaal!

Deze week ben ik weer terug met een gloednieuwe recentie over een Netflix drama. Deze keer is het de beurt aan de Koreaanse drama: Because this is my first life.

Afbeeldingsresultaat voor because this is my first life


Because this is my first life is een drama die zich richt op een meer volwassen doelgroep. Het is een verhaal dat zich focust op trouwen. Hoe belangrijk is trouwen? Waarom willen mensen trouwen? En wat is er precies voor nodig?

In deze drama volgen we 3 verhaallijnen:

Zo heb je Yoon Ji Ho en Nam Se Hee die per ongeluk bij elkaar komen te wonen. Se Hee, een intelligente man is op zoek naar een nieuwe huisgenoot die al zijn hoge eisen tegemoet kan komen. Wat hij niet weet is dat zijn perfecte huisgenoot een vrouw is, namelijk: Ji Ho. Onwetend dat ze van het andere geslacht zijn komen ze bij elkaar in te wonen en dreigt Ji Ho op straat te komen zodra dit akkefietje aan het licht komt. Om zijn perfecte huisgenoot niet kwijt te raken, en zijn moeder een plezier te doen, stelt Se Hee voor om met Ji Ho te trouwen. Na twee jaar kunnen ze wel scheiden. Op die manier hoeft zijn moeder hem niet naar een blind-date te sturen en heeft Ji Ho geen financiële problemen. Maar is het huwelijk wel zo makkelijk?

Afbeeldingsresultaat voor because this is my first life

Daarnaast volg je het verhaal van Woo Soo Ji en Ma Sang Goo. Soo Ji is een koppige jonge meid die graag carrière wil maken. Ze wil het liefst zo hoog mogelijk in een bedrijf komen te staan, maar helaas is het nogal een mannenwereld en zal ze vele ongewenste intimiteiten moeten verdragen. Sang Goo is al een tijdje verliefd op Soo Ji. Nadat ze een keer het bed hebben gedeeld na een feestje is ze niet meer uit zijn geheugen weg te slaan. Jammer voor hem moet ze niks van hem weten en al helemaal niet van zijn heldendaden richting haar bazen. Hij beschermt haar tegen hun seksuele opmerkingen en toenaderingen. Gelukkig voor Sang Goo heeft Soo Ji haar gelijke in hem gevonden en neemt hij nee niet als antwoord.

Afbeeldingsresultaat voor because this is my first life sang goo en soo ji

Als laatste heb je dan Yang Ho Rang en Shim Won Seok. Ze zijn al 7 jaar samen en houden ontzettend veel van elkaar. Wat Won Seok echter niet weet is dat Ho Rang haar grootste droom is om te trouwen. Hij is helemaal nog niet zo ver, ook al zijn ze beide al in de twintig. Hij wil eerst zijn eigen droom waarmaken door een applicatie te ontwikkelen die ook echt geld binnen brengt en nuttig is voor de maatschappij. Moet hij dan echt alles opgeven om Ho Rang te geven wat ze wil?

Afbeeldingsresultaat voor because this is my first life ho rang and won seok

Deze drama is niet snel een drama die ik aanraad aan beginnende kijker. Deze drama is wat trager dan de meesten en trekt aardig zwaar aan het thema: Trouwen. Het verschil tussen een volwassen drama en een drama die meer voor een jonger publiek is bedoeld is goed te zien in deze drama. Er zit weinig over-the-top drama in en het word niet hevig gefilterd met grote een grote dosis romantiek. Het is veel realistischer dan de meeste drama’s en daardoor komt het soms ook wat ruiger binnen.

De verhaallijn tussen Soo Ji en Sang Goo vond ik persoonlijk het leukst om te volgen. Omdat het een heerlijk stel is samen. Hij is een CEO van een applicatie bedrijf maar is makkelijk in verlegenheid te brengen vooral als het om zijn hart gaat. En zij is een koppige carrière vrouw die zich niet zomaar aan de haak laat slaan. Dat zorgt voor hilarische momenten.

Het hoofd koppel in de serie vond ik veel minder leuk. De serie focust zich meer op het verhaal van Se Hee en Ji Ho dan enig ander koppel en ik weet niet of dat de juiste keuze was. Ze passen leuk bij elkaar en het zijn allebei steengoede spelers maar het script… idk… ik had dan liever een drama over hun alleen gezien. Zonder de andere twee koppels. Wellicht had ik ze dan leuker gevonden.


Ik geef deze drama 3 sterren omdat ik hem lang niet zo leuk vind als andere drama’s die ik heb gezien. Echt vreselijk is hij ook niet omdat de 3 koppels je er zeker wel in blijven trekken, maar het was geen back-to-back serie (een serie die ik dus in 1 ruk uit moet kijken).

Veel liefs,
Lili

3 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s