Lili's Corner

Wat te doen tijdens de Pandemie

Hallo allemaal!

Het is momenteel een beetje gek op de wereld. Iedereen heeft inmiddels te maken met het COVID-19 probleem. Besmet of onbesmet, ziek of niet ziek… iedereen weet ondertussen waar COVID-19 voor staat. Het is helaas geen 1 april stunt van het biermerk Corona want het kost miljoenen bedrijven een hoop geld en waarschijnlijk zelfs hun hoofd.

Nederland is gelukkig nog niet zo ver als een lockdown, waar iedereen binnen moet blijven tenzij geval van nood maar thuisblijven word wel geadviseerd. Als je nergens heen MOET dan kan je beter thuis blijven.

Maar wat ga je nou doen met je tijd? Er is geen school (tenzij je online les krijgt), veel banen liggen op stil en echt naar buiten hoeft niet meer. Buiten spelen word juist afgeraden, lekker naar de stad zit er ook niet echt meer in…. Dus wat moet je nou?

Als een ware introvert leg ik je hieronder uit wat iemand, die energie haalt uit het alleen zijn, uit wat je allemaal kan doen als je alleen thuis zit en je je dood verveelt.

Afbeeldingsresultaat voor bored gif


1. Pak een boek.

Tja, op een boekenblog zoals de onze kan deze tip niet ontbreken. De meeste onder ons hebben een thuis bibliotheek waar al je favoriete boeken instaan. En zo hebben we allemaal ook een kilometer lange lijst van boeken die we nog willen en moeten lezen. Dit is dus het moment om je TBR bij te werken en je ongelezen boekenplank uit te dunnen.

Afbeeldingsresultaat voor reading gif


2. Netflix… super veel netflix!

Heb je nog geen abonnement op Netflix? Dan kan je de proefversie wel gebruiken in deze corona tijd. Dan heb je een maand onbetaalde Netflix (wel met iets minder aanbod dacht ik) en kan je zo genieten van honderden series en films. Oké…. er staat niet echt heel veel nieuws op maar het is wel een goed excuus om series opnieuw te gaan kijken.

Afbeeldingsresultaat voor netflix gif


3. Disney+

Tja… als Netflix leeg gekeken is kan je altijd terug vallen op de oude vertrouwde Disney films. Bonus, aangezien de wereld in crisis ligt hebben ze Frozen 2 veel eerder vrij gegeven dan dat de bedoeling was. Je kunt hem nu kijken op Disney+ samen met alle andere Disney films waar we mee opgegroeid zijn. Een goed excuus om weer even terug te vallen in de sprookjes, prinsen op het witte paard, leuke liedjes, goede documentaires en nog veel meer!

Afbeeldingsresultaat voor disney gif


4. Schrijf fan-fictie.

Als je zoveel boeken hebt gelezen als mij, dan kan je zelf ook gaan proberen te schrijven. Dit kan je doen door verhalen te schrijven over karakters die je super leuk vind. Er is een hele wereld aan fanfictie online om inspiratie uit te halen. Zo schrijf je zelf de scènes die je graag had willen zien in de boeken, films of series.

Of je probeert je eigen verhaal te schrijven. Alles kan en alles mag.

Afbeeldingsresultaat voor write gif


5. Wees creatief.

Je kan het zo gek niet bedenken of er is een manier om creatief bezig te zijn. Zo kan je gaan schrijven, zoals hierboven staat aangegeven, maar je kan ook leuke liedjes opzoeken en keihard meezingen, meedansen en lekker gek doen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog andere creatieve uitingen zoals:

  • Tekenen; teken bijvoorbeeld je favoriete karakters, je huisdier of iets totaal anders. Als je denkt dat je niet kan tekenen zijn er altijd tutorials te volgen op kanalen zoals Youtube.
  • Inrichten; ga bijvoorbeeld in je kamer wat meubels anders neerzetten of kasten anders inrichten.
  • Puzzelen; dit kan in vele variaties. Je hebt vast ergens op zolder of in je kast een legpuzzel liggen die al jaren stof loopt te vangen. En anders zijn er wel puzzelboekjes te krijgen. Ook kan je ervoor kiezen om Diamond Painting te gaan doen. Je kunt verschillende formaten en creaties wel krijgen bij bekende Nederlandse webshops.
  • Tuinieren; ga lekker in de tuin bezig als het weer het toelaat. Een lockdown is het nog niet dus we kunnen nog naar buiten. Probeer dan het onkruid er wat uit te trekken of verzorg de bloemen een beetje extra.

6. Help een ander.

Ben je niet ziek en vertoon je ook geen symptomen? Bel dan een keertje extra naar je grootouders om te vragen of je ze kan helpen met een boodschap. Of denk aan je buren en vrienden. Is er iemand die de deur echt niet uit kan? Help ze dan door de nodige dingen over te nemen zoals boodschappen doen, hond uitlaten enzovoorts. Doe dit wel op een veilige manier en vermijd contact met diegene die ziek zijn. Zo kan je boodschappen voor de deur neerzetten, aanbellen en weglopen. Een hondenriem kan je met handschoenen overnemen, ontsmetten en vervolgens zelf houden zodat de zieken de hond alleen nog maar naar buiten hoeven te sturen.

Een ander helpen doe je ook al door goed naar het RIVM te luisteren en de regering op te volgen in de regels die gehanteerd worden. Zo moet je dus bewust je handen wassen, niet hamsteren in de supermarkten en huid-op-huid contact zo veel mogelijk voorkomen. Houdt anderhalve meter afstand van elkaar en als je denkt dat je symptomen vertoont, blijf dan thuis en breng je omgeving op de hoogte van je situatie.


We moeten deze tijden samen doorkomen en we zijn al goed op weg.
Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s