Lili's Corner

Kdrama Monday; The Boy Next Door

Hallo allemaal!

Ik ben weer terug met een gloednieuwe Kdrama review. Dit keer heb ik een zeer korte drama voor jullie. Eentje die als een soort film beschouwd kan worden, maar toch net wat anders is. Ik heb het hier over de Kdrama: The Boy Next Door.


Afbeeldingsresultaat voor the boy next door kdrama

Deze drama bestaat ui 15 korte afleveringen van elk 5 a 7 minuten. In deze afleveringen volg je het verhaal van twee jongens die naast elkaar wonen in een flatgebouw. Park Kyu Tae is een rustige student die van een schone omgeving houdt en niet al te veel herrie. Helaas is zijn buurman, Sung Ji Jae, een luidruchtige gamer die zijn woning vol laat lopen met troep voor hij begint met opruimen. De twee hebben totaal niks met elkaar gemeen. De rookmomentjes buiten verlopen heel awkward en stil. Ze hebben elkaar niks te vertellen en de haat begint echt te branden zodra Ji Jae zijn muziek lekker luid opzet en Kyu Tae ertegenin gaat met een stofzuiger.

Afbeeldingsresultaat voor the boy next door kdrama

Door een ongelukje met wat elektriciteitskabels brand het appartement van Kyu Tae af en moet hij tijdelijk ergens anders wonen. Helaas ziet de huisbaas de haat aan voor prille vriendschap en zet beide jongens in 1 woning. Dit zorgt voor hilarische momenten. Vanaf dat punt begint de web series heerlijk te spelen met het homoseksuele thema van het verhaal. Zonder dat de LGBTQ+ tint van de serie een stigma wordt speelt deze serie heerlijk met awkward momenten (zoals door je buurman in je douche gevonden worden), hilarische gevallen (zoals door je ex gevonden worden terwijl je je buurman innig aan het omhelzen bent na een val) en hele onverwachtse gebeurtenissen die ik niet ga verklappen, om zo de serie tot een geweldig geheel te brengen. Geen enkele aflevering is saai.

Afbeeldingsresultaat voor the boy next door kdrama

En als je Parasite gekeken hebt (de Oscar winnende Koreaanse film) dan heb je nog een reden om te gaan kijken want Choi Woo Sik speelt de rol van Park Kyu Tae in de web series. Helaas staat deze web series niet op Netflix of op Viki, maar gelukkig is hij wel te bekijken via Youtube. Hier staan alle afleveringen op met Engelse ondertiteling. Het is echt een aanrader als je op zoek bent naar wat luchtigs met een grappige ondertoon.


Veel liefs,
Lili

5 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s