Bibi's Corner·Bookish posts

Bibi’s Leesgewoontes

Goedemorgen lieverd allemaal. Onlangs was het de eerste dag van de lente. De zon laat zich nu wat vaker zien en ik heb weer meer zin in boeken lezen. Hierdoor kwam ik een oude post tegen van wel 3 jaar geleden en toen bedacht ik, dat ik deze wel eens opnieuw kan maken om jullie mijn leesgewoontes te laten zien.Als je wilt mag je de vragen koperen en straks op je eigen pagina beantwoorden.

1.Heb je een speciale plaats in huis waar je graag leest?

girl-reading-a-book-at-home-1570x1047

Ja zeker. Het liefst lees ik op de bank, lekker lang uit met een dekentje over mij heen. Ook neem ik soms het boek mee op bed want dan ben ik nog niet  moe maar heb zin om heerlijk op bed te gaan liggen. Meest lees ik dan nog uren …hahahaha

2.Gebruik je een boekenlegger of een gewoon stukje papier?

Boekenleggers. Ik heb er ontzettend veel, ik geloof bijna aan die 300 stuks ofzo maar toch gebruik ik op dit moment het liefste de boekenleggers van onszelf dus de Firefly boekenlegger. Heerlijk om altijd boekenleggers bij de hand te hebben. Ik hou er niet zo van als je andere dingen tussen de pagina’s stopt.

3.Stop je gewoon met lezen, of moet je perse door lezen tot je het hoofdstuk uit hebt?

20151006165136-introvert-reading-books-
Dit hangt helemaal van de situatie af. Ben ik aan het lezen en er moet iets gedaan worden, leg ik het boek aan de kant en pak ik het op als ik er klaar mee ben. Als ik avonds aan het lezen ben lees ik meest het hoofdstuk uit en leg het boek dan aan de kant zodat ik de volgende dag weer bij een nieuwe hoofdstuk kan beginnen. Soms gebeurt het ook dat ik te moe ben en dan midden in een hoofdstuk mee stop. De volgende dag lees ik dan de laatste pagina opnieuw om weer in het verhaal te komen.

4.Eet of drink je tijdens het lezen?

Drinken ja, eten niet. Geen idee wat het is maar ik kan niet eten tijdens het lezen. Ik heb het al heel vaak geprobeerd maar dat leid me alleen maar af en dan moet ik sommige zinnen 3x lezen.
Ik heb het ook al vaak gehad dat ik boeken aan het lezen was, waar ik compleet de tijd ben vergeten en ik helemaal niks gedronken of gegeten heb , oepss!

5.Luister je muziek of kijk je televisie tijdens het lezen?

th

Nee, eigenlijk niet. Als mijn man thuis is en hij op de Playstation bezig is, dan zet hij het geluid wat zachter,zodat ik rustig kan lezen en niet teveel afgeleid wordt. Als ik alleen thuis ben heb ik alles uit staan. Wel in de winter, als het buiten koud is, zet ik de nep openhaard  aan op TV. Dit geeft een iets knusser gevoel tijdens het lezen.

6.Lees je één boek of meerdere tegelijkertijd?

Altijd maar een boek. Ik wil volop genieten van het verhaal.

7.Lees je alleen thuis, of ook ergens anders?

Thuis. Ik ga niet zo veel de deur uit en als ik wel ergens ben, is het een verjaardag ofzo, dan vind ik het onbeschoft als ik zit te lezen. Ik heb een keer geprobeerd op Schiphol een boek te lezen maar dat was geen succes. Wat dat betreft ben ik geloof ik best autistisch , hahaha… ik moet echt rust om me heen hebben tijdens het lezen.

8.Lees je hardop of lees je in je hoofd?

kaboompics_Woman-drinking-tea-and-reading-book-1024x683
Huh? Zijn er mensen die voor zichzelf hardop lezen dan? Ik lees sowieso in mijn hoofd. Ik denkt dat ik gek zou worden als ik een boek hardop ga voorlezen, maar ook red mijn stem het niet als ik bijvoorbeeld 6 uren achter elkaar een boek aan het lezen ben.

9.Lees je vooruit, of sla je weleens pagina’s over?

th (1)

Ik moet eerlijk bekennen dat er 1 boek was, waar ik flink wat hoofdstukken heb overgeslagen. Het was Fangirl van Rainbow Rowell en ik vond het boek echt verschrikkelijk saai. Haar Fan-fiction trok me voor geen meter dus heb ik deze gedeeltes compleet overgeslagen.

10.Hou je je boeken graag nieuw, of vind je het niet erg als de zijkant ‘cracked’?

Het liefst zo nieuw mogelijk, alleen is dat soms wat lastig met paperbacks. De ruggen breken heel snel en krijgen dan van de lelijke streepjes. Ook koop ik vaak 2e hands boeken die gebruikssporen hebben. Zodra ze niet helemaal gesloopt zijn vind ik alles prima.

11.Schrijf je in je boeken?

Oh nee!!!! Als ik zulke mensen zie wil ik ze het liefst iets aan doen. Wie schrijft er nou in zijn boeken? Ik begrijp het als het studie boeken zijn en je aantekeningen moet maken maar voor ons boekenliefhebbers bestaan gelukkig ook van die plak stikkers die je gemakkelijk aan de randen vast kan plakken.
Liefs Bibi
INSTAGRAM-04

Een gedachte over “Bibi’s Leesgewoontes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s