Lili's Corner

Kdrama Monday; Goblin

Hallo allemaal!

Houden we het nog een beetje uit thuis? Ik word langzaam gek en de muren komen op me af maar gelukkig bestaat er zoiets als Koreaanse Drama’s en kom ik zo mijn dagen wel door.

Vandaag heb ik dan ook weer een nieuwe Kdrama recensie voor jullie. Dit keer ga ik het hebben over de razend populaire Kdrama: Goblin.


Why "Goblin" Kdrama Is Too Addictive | HubPages


Goblin is een razend populaire serie in Korea. Hij is door miljoenen Koreanen bekijken maar ook door miljoenen mensen buiten Korea. De serie bestaat bekend om zijn geweldige bromance, melodramatische romance en zijn hilarische momenten. Daarnaast speelt Gong Yoo, die met zijn naam alleen al duizenden kijkers trekt, de hoofdrol.

De serie volgt het verhaal van oorlogsheld Kim Shin, wie in de Goryeo Dynasty een belangrijke generaal was van de koning. Door verraad en bedrog is Kim Shin door zijn eigen zwaard om het leven gebracht. De Goden hadden nog een appeltje met Shin te schillen en vervloekten hem tot een eeuwig durend leven dat alleen beëindigt kan worden door iemand met het ‘zicht’.

QUIZ: How well do you know K-drama Goblin? | SBS PopAsia

In zijn eindeloze leven moet Shin leren omgaan met het feit dat iedereen om hem heen de wereld na een levenscyclus verlaat. Hechte relaties zit er voor hem niet in, tot hij na 900 jaar wachten in aanraking komt met de scholier Ji Eun Tak. Het leeftijdsverschil van de twee is aanzienlijk groot (ook al zijn de acteurs in het echte leven even oud), maar dat stopt Ji Eun Tak er niet van om haar doel te bereiken. Haar hele leven word haar al verteld dat ze de Goblin’s Bride is. Dit krijgt ze te horen van de geesten die ze ziet. Als ze ontdekt dat de aardige ‘ahjussi’ een goblin is valt ze niet meer te stoppen. Met haar happy-go-lucky karakter probeert ze Shin ervan te overtuigen dat zij degene is die hem moet helpen.

Goblin Kdrama GIFs | Tenor

Ondertussen komt er, door financiële redenen, een Grim Reaper bij Shin in huis wonen. De twee kunnen elkaar niet uitstaan maar er vormt zich langzaam toch een broederschap tussen de twee. Vooral als de Grim Reaper opdracht krijgt om Eun Tak’s ziel over te brengen naar de andere kant. De band tussen de 3 karakters wordt hierdoor steeds sterker en Shin krijgt steeds meer te verliezen. Ook zijn ‘nep’ neefje, die zijn hele leven lang een familielid van de Goblin moet spelen, raakt verstrikt in de hechte vriendschap.

Helaas zou het geen drama zijn zonder een messteek in deze blije vriendschap. Dit is ook voor Ji Eun Tak het geval. Omdat ze een middel is voor het beëindigen van Shin zijn eeuwigdurende leven heeft ze een reden om te leven. Zodra ze dat levensdoel niet voltooid zal de reden voor haar bestaan steeds minder betekenis hebben en komt haar naam dus steeds vaker naar voren bij de Grim Reaper.

Goblin' Korean drama to have American TV series version

Shin staat dus voor een belangrijke keuze. Moet hij zichzelf opofferen om zijn geliefde te redden? Of gaan ze het lot tarten en Eun Tak steeds van haar dood redden om zo toch samen te kunnen blijven?


Heel eerlijk… Ik moest er echt even inkomen bij deze serie. Het leeftijdsverschil dat neergezet word tussen Shin en Eun Tak was wel een reden waarom ik er moeilijk in kwam. Een middelbare scholier met een eeuwenoude Goblin die in zijn 30 was toen hij stierf…. ik zeg altijd dat liefde geen grenzen kent maar het was lastig om ernaar te kijken omdat Eun Tak er zelf totaal geen problemen mee had. Ze is dan wel bijna 19, maar ze gedroeg zich echt nog als kind op vele punten.

Gelukkig trok dit snel bij en had ik er geen last meer van. Dit gebeurd vooral als ze van school slaagt en op zoek gaat naar een goede universiteit. Bovendien word dan de focus van Shin ook heel anders.

Het leukste aan de serie vind ik de Grim Reaper. Hij is zo grappig en awkward. Hij weet van veel helemaal niks af omdat het in feite een geest is die een gezondigd leven heeft geleid en daar nu voor moet boeten als zielen herder. Alles in de wereld qua gebruiken etc. is gloednieuw voor hem en dat zorgt voor wat hilariteit tussen alle melodrama scènes door. Zijn vriendschap met Shin is puur goud. Het is niet voor niets de nummer 1 bromance in Koreaanse drama’s. Als je niet voor het verhaal van Eun Tak wil gaan kijken, kijk dan voor de bromance. Je wordt echt niet teleurgesteld daarmee!


Ik geef deze serie 4.5 sterren. Ik kwam er te traag in om het de volledige 5 sterren te geven, maar hij was zeker vermakelijk en behoort zeker tot 1 van mijn favorieten.

Veel liefs,
Lili

4 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s