Lili's Corner·TV & Series

Kdrama Monday; Scarlet Heart-Ryeo

Hallo allemaal!

Ik ben weer terug met een gloednieuwe Kdrama. Dit keer ga ik het hebben over de Internationale hit: Scarlet Heart (Moon Lovers) – Ryeo. Het is de Koreaanse remake van de populaire Chinese drama hit uit 2010.

Ik ben zelf echt een geschiedenis nerd en vind een “period drama”, zoals ze dat noemen, het altijd waard om te proberen. Ik had al veel lovende dingen gehoord over deze drama maar ben redelijk huiverig geweest met het kijken van. Meestal, als een drama vele lovende kritieken krijgt is mijn verwachting super hoog en kan het alleen maar tegenvallen.

Gelukkig was dat nu niet zo.

Drama sequels] City Lovers: Scarlet Heart Seoul » Dramabeans ...

De serie verteld het verhaal van Go Ha In, een in de goot belandde jonge vrouw die door een eclipse terecht komt in het Goryeo tijdperk (jaar 918) in Korea. Het rijk is net gesticht door koning Tae Jo (Wang Geon). De geschiedenis verteld dat Tae Jo meer dan 35 kinderen had (verspreid onder meerdere vrouwen) waaronder 25 prinsen. Van de 25 prinsen worden er 8 naar voren gehaald in het verhaal van Scarlet Heart.

  • Kroonprins; Wang Moo
  • Derde prins; Wang Yo
  • Vierde princs; Wang So
  • Achtste prins; Wang Wook
  • Negende prins; Wang Won
  • Tiende prins; Wang Eun
  • Dertiende prins; Wang Wook / Baek Ah
  • Viertiende prins; Wang Jeong

Tussen deze broers is het gevecht om de troon het grootst, maar het verhaal begint in een tijd waar de broers nog met elkaar kunnen lachen en veel tijd met elkaar doorbrengen in het huis van Wang Wook (8). Tijdens het baden in het koninklijk bad reist Ha In haar geest naar het lichaam van Hae Soo. Hae Soo is een dochter uit één van de machtige huizen in Goryeo en tijdens het bespieden van de prinsen is de originele Hae Soo komen te overlijden. Ha In, snakkend naar adem, komt met grof geweld uit het badwater rijzen en komt tot haar grote schrik tot de ontdekking dat er 8 halfnaakte mannen om haar heen staan.

Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo Korean Drama Review | Funcurve

Ze maakt zich snel uit de voeten en klimt via een geheime doorgang uit het koninklijk bad en verdwijnt via de openbare was plekken naar huis. Hier ontdekt ze dat ze in het lichaam van Hae Soo zit en dat ze naar de hoofdstad is afgereisd om voor haar zieke nicht te zorgen, die getrouwd is met Wang Sook (8). Het gezin begint langzaam op te merken dat Hae Soo verandert is na het verdrinkingsongeluk. De deftige, uit de hoogte genomen, jonge nobel vrouw is een tomboy geworden en heeft geen blad voor de mond als het aankomt op gelijke rechten. Dit brengt haar in vele verschillende situaties die uiteindelijk best dodelijk kunnen zijn. Zo stoeit ze met Wang Eun (10) omdat hij haar slaaf bespiedde tijdens het omkleden, valt ze langzaam voor Wang Wook (8) en heeft ze constant ruzie met Wang So (4). Vrouwen waren in die tijd niet echt lager dan de man maar een prins verwonden was voor iedereen strafbaar met de dood. Gelukkig begint Wang Wook (8) steeds meer genegenheid te voelen voor zijn nichtje en doet hij er alles aan om haar te beschermen.

TO WHERE YOUR HEART IS (Korean Drama Fanfiction) - Moon Lovers ...

Door haar uitbundige persoonlijkheid komt Hae Soo verstrengeld te zitten met de prinsen. Zelfs na een mislukt plot om de troon toe te eigenen en Soo als dader neer te zetten blijft ze een lichtpuntje bij de broers die langzaam allemaal, één voor één, voor haar charmes vallen. Zo ook Wang So (4) die door zijn getekende jeugd door zijn familie ter adoptie is weg gegeven. Het litteken dat hij aan zijn jeugd heeft overgehouden weerhoudt hem ervan om ooit nog deel te kunnen zijn van zijn ware familie. Zijn moeder ontkent hem alles en geeft al haar liefde aan de twee zonen die in haar ogen perfect zijn. Zijn vader kan hem niks bieden vanwege zijn drukke bestaan als koning en zijn adoptie familie gebruikt hem als martel object uit wrok tegen de koninklijke familie.

Iedereen behandelt hem als een monster. De verhalen om hem heen zijn bloederig en gruwelijk waardoor zelfs zijn broers afstand houden. Iedereen… behalve Soo. Ze is de enige die hem als mens behandelt waardoor zijn gevoelens richting haar al snel veranderen.

Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo episode 16 preview: Will Hae Soo ...

Helaas is het paleis een plek vol bedrog, leugens en listen. En alles draait om die ene gouden zitting waar de koning op rust. Het is geen plek voor blijdschap, liefde en rust. Voor je het weet heb je een mes in je rug en degene die hem erin drukt is je allerbeste vriend.

Lukt het Hae Soo om te overleven binnen de paleis muren? En wie zal haar kunnen beschermen tegen al het bedrog?

Romantic Moment of the Week - 4th Prince and Hae-Soo From Scarlet ...

Ik vind het heel lastig om een mening te geven voor deze drama. De verwachtingen waren helaas toch te hoog waardoor de serie als een geheel alleen maar kon tegenvallen. Het begin vond ik echt fantastisch. Ik hou van “period dramas” en hou van het authentieke geschiedenis deel dat nog leerzaam is ook. Je leert echt veel over het oude Korea door de serie alleen maar te kijken. Helaas werd het verhaal al gauw heel oud voor mij. Als er 1 ding is dat ik echt HAAT binnen drama’s dan is het een tijd-jump die niet echt een reden heeft. Ik snap dat ze, door het tijdskader, tijd jumps nodig hadden maar er waren zoveel… dit was echt absurd. Bovendien ging er een groot deel van de spanning door verloren.

Why does "Scarlet Heart: Ryeo" have bad ratings? | K-Drama Amino

Het einde vond ik echt verschrikkelijk. Voor een drama met zoveel potentie was dit einde zeer afgeraffeld, vergezocht en totaal niet vergevend. Het is een semi open einde want je kan zelf een aantal knopen wel vast maken als je je fantasie gebruikt maar er ligt nog zoveel open dat het net lijkt, in mijn ogen, dat ze gewoon ergens een punt achter hebben gezet en daarmee klaar waren. Ik hoef geen tweede seizoen ofzo om meer antwoorden te krijgen want de serie is wel af qua verhaal maar de manier waarop is echt waardeloos.


Veel liefs,
Lili

3 sterren

Een gedachte over “Kdrama Monday; Scarlet Heart-Ryeo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s