Lili's Corner·TV & Series

Kdrama Monday: Strong Woman Do Bong Soon

Hallo allemaal!

Het is wat laat vandaag. Ik heb een druk weekend achter de rug met veel sjouwen, slepen, klussen, lopen en creatief denken :p Mijn lichaam protesteerde vandaag daarom een beetje en daardoor moest ik het wat rustiger aanpakken vandaag.

De Kdrama van vandaag is Strong Woman Do Bong Soon die te zien is op Netflix. Het is al een vrij oude drama maar omdat het een populaire Koreaanse drama is, staat hij momenteel aangeboden op Netflix (en ook Viki).

Strong Woman Do Bong Soon” Cast And Crew To Potentially Go On ...

Deze drama volgt het verhaal van Do Bong Soon, de jongste dochter in een eeuwenoude bloedlijn van vrouwen met een superkracht. Alle vrouwen in deze lijn zijn vanaf hun geboorte super sterk. In haar eentje kan Bong Soon een vrachtwagen tillen, en klap verkopen die letterlijk kaken breekt en nog veel meer. Zolang ze deze superkracht voor het helpen en redden van mensen om haar heen gebruikt behoudt ze de powers. Gebruikt ze het voor haar eigen profijt, dan verliest ze al haar krachten en zal ze ‘normaal’ door het leven moeten.

Bong Soon leeft haar hele leven al in de schaduw van haar moeder die, door misbruik van haar krachten de superkracht kwijtgeraakt is. Bong Soon wil niets liever dan normaal zijn maar omdat ze haar eigen kracht continu onderschat probeert ze alles krampachtig verborgen te houden. Helaas is ze niet echt een ster in studeren en heeft ze weinig kans op een goede baan.

Strong Woman Do Bong Soon” Producer Explains The Drama's ...

Omdat Bong Soon haar eigen kracht onderschat komt ze regelmatig in de problemen. Gelukkig is haar beste vriend (Guk Doo) een agent en kan hij haar uit vele benarde posities helpen. Hij weet alleen niet dat Bong Soon sterker dan de sterkste krachpatser ter wereld is. Min Hyuk (een jonge CEO) is getuige van één van Bong Soon’s slip-ups en is meteen gefascineerd door het kleine fragiele meisje met de kracht van een sloopkogel.

QUIZ: How well do you know K-drama Strong Woman Do Bong Soon ...

Hij wil haar graag in dienst nemen als zijn bodyguard en als blijkt dat ze zelfs zijn verwachtingen van haar doorbreekt met hoe sterk ze is, wil Min Hyuk haar trainen en kijken of ze haar krachten onder de knie kan krijgen.

Maar Min Hyuk is niet de enige bij wie Bong Soon’s krachten zijn opgevallen, en niet iedereen is even blij met een tegenstander als Bong Soon….

Review: Strong Woman Do Bong Soon – anjalisk96

Ik vond deze serie zeer vermakelijk. Ik was ook wel even toe aan een luchtige, humoristische drama met veel leuke plotwendingen. Heb dan ook veel moeten lachen. Vooral bij Bong Soon haar fantasieën over Guk Doo en Min Hyuk zodra ze erachter komt dat Min Hyuk van mannen houdt en zich voordoet alsof hij een crush heeft op Guk Doo. Deze zijn echt hilarisch! Daarnaast is het super leuk om mensen te zien lachen als ze Bong Soon ontmoeten en ze niet geloven dat zo’n klein meisje zoveel kracht bezit.

Het verhaal zelf daar valt helaas wel wat over te zeggen… Ik vond het een beetje een heen en weer gezwaai. Bovendien was het niet heel logisch dat Bong Soon als een normaal persoon door het leven wilde en het antwoord op die wens overduidelijk was. Ze had haar krachten maar 1 keer hoeven misbruiken en wens is vervult. Dus dat was wel een beetje een ‘meh’ puntje maar dat alles word wel goed gemaakt door een super leuke cast en de explosieve chemie tussen Bong Soon en Min Hyuk ❤ Ze zijn zo schattig samen! En hij is zo beschermend naar haar terwijl hij goed weet dat ze zichzelf kan beschermen.

Strong Woman Do Bong Soon – Scribble & Scroll

En ja… de wedstrijd tussen deze twee om Bong Soon is ook fantastisch! Ik kende Ji Soo al van Scarlet Heart; Ryeo en was bang om last te krijgen van 2nd lead syndrome (een tik van fans om voor degene te vallen die het meisje dus niet krijgt op het eind). Gelukkig voor mij was niks minder waar want Park Hyung Shik (Min Hyuk) kan ongelofelijk goed acteren! Ik smolt voor hem!

De drama, desondanks de gaten in het verhaal, vond ik dus echt wel heel goed. Het krijgt van mij daarom 4 sterren.


Veel liefs,
Lili

4 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s