Bookish posts

Boeken die ik herlees.

Hallo allemaal!

Ik hoop dat iedereen nog goed gezond is en lekker thuis de corona quarantaine uitzit, en dat er genoeg te doen is zodat verveling uitblijft. Ik heb een super drukke week achter de rug maar heb eindelijk weer tijd om te bloggen.

Ik heb lang moeten nadenken over een paar leuke blogberichten dus verwacht de komende paar dagen weer een paar leuke blogs van mij.


Book books GIF - Find on GIFER


Vandaag wilde ik het hebben over boeken die ik meer dan 1 keer lees. Dat kennen jullie vast ook wel, toch? Dat je een boek uitleest dat zo geweldig is, of dat zo’m emotionele rollercoaster is geweest dat je er geen genoeg van krijgt en hem nog wel 3 keer wil lezen. Dat heb ik heel vaak. Als ik een boek echt goed vind dat lees ik hem nog een keer en nog een keer, en nog een keer enzovoorts.

Welke boeken zijn dat dan vraag je?


Hof van Mist en Woede.

Hof van mist en woede (Hof van doorns en rozen)Feyre heeft de vloek van Amarantha verbroken en is teruggekeerd naar het Lentehof, maar daarvoor moest ze een hoge prijs betalen. De vreselijke dingen die ze heeft gedaan om Tamlin te redden kan niet ze vergeten en ook haar afspraak met Rhysand, Edelheer van het gevreesde Nachthof, heeft ze maar al te goed onthouden. Terwijl Feyre haar weg zoekt door een doolhof van politiek, passie en duizelingwekkende macht, doemt er een veel groter kwaad op. Feyre zou het kunnen tegenhouden, maar alleen als het haar lukt om haar angstaanjagende krachten te beheersen en haar gekwelde ziel te helen.

Dit boek is mijn go-to boek voor als ik me niet zo goed in mijn vel voel zitten. Zodra mijn mentale gezondheid een deuk krijgt dan loop ik al snel weer terug naar mijn favoriete liefdesverhaal. Het is niet mijn favoriete boek of iets dergelijks, maar ik vind de opbouw van de liefde tussen Feyre en Rhys zo puur en mooi… dat doet me wensen voor hetzelfde (al is dat wel heel hoog gegooid als je kijkt naar de realiteit). Ik heb dit boek ondertussen al minstens 30 keer gelezen en de teller blijft lopen.


Stad van Beenderen.

Stad van Beenderen (Kronieken van de Onderwereld, #1)De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?

Dit boek blijft een gouden oude voor mij. Het is hét boek dat mij aan het lezen kreeg en in de wereld van multifandom gooide. Daarnaast is het een boek dat voor mij heel snel weg leest. Ik word meegesleurd door Cassie haar schrijven en kan mezelf niet meer stoppen als ik er eenmaal aan begonnen ben. Hoe vaak ik deze serie al niet gelezen heb… kan het niet eens meer op twee handen tellen.


Academicus Vampyrus.

Academicus Vampyrus (Academicus Vampyrus, #1)

Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die onlosmakelijk verbonden is met de magie van de aarde. Ze moet te allen tijde beschermd worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die ongelooflijk wreed en gevaarlijk zijn.
Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa tegen de Strigoi. Die zijn namelijk vastbesloten om haar een van hen te maken. Twee jaar nadat ze uit angst zijn weggelopen van de diep in de wouden verscholen Academie van St. Vladimir worden Rose en Lissa opgepakt en daarnaartoe teruggebracht. Zowel binnen als buiten de ijzeren hekken van de academie blijven Rose en Lissa in de greep van de angst. Ze dienen de verleidingen van verboden liefdes het hoofd te bieden en altijd op hun hoede te zijn, want anders maken de Strigoi Lissa voor altijd een van hen…

Ik weet nog heel goed toen ik voor het eerst het derde deel van deze serie las. Ik ging KAPOT. Door deze emotionele rollercoaster plus de intense liefde tussen Rose en Dimitri… ik kon deze serie niet met rust laten en heb hem heel vaak gelezen. Zo vaak zelfs dat mijn paperbacks bijna uiteen vallen.


The Wrath and the Dawn.

The Wrath and the Dawn (The Wrath and the Dawn, #1)

In a land ruled by a murderous boy-king, each dawn brings heartache to a new family. Khalid, the eighteen-year-old Caliph of Khorasan, is a monster. Each night he takes a new bride only to have a silk cord wrapped around her throat come morning. When sixteen-year-old Shahrzad’s dearest friend falls victim to Khalid, Shahrzad vows vengeance and volunteers to be his next bride. Shahrzad is determined not only to stay alive, but to end the caliph’s reign of terror once and for all. Night after night, Shahrzad beguiles Khalid, weaving stories that enchant, ensuring her survival, though she knows each dawn could be her last. But something she never expected begins to happen: Khalid is nothing like what she’d imagined him to be. This monster is a boy with a tormented heart. Incredibly, Shahrzad finds herself falling in love. How is this possible? It’s an unforgivable betrayal. Still, Shahrzad has come to understand all is not as it seems in this palace of marble and stone. She resolves to uncover whatever secrets lurk and, despite her love, be ready to take Khalid’s life as retribution for the many lives he’s stolen. Can their love survive this world of stories and secrets?

Net als ACOMAF is dit een boek die ik er snel bij pak als ik me niet heel prettig voel. Ik hou van Renée haar schrijfstijl. Ik hou van de cliché romantische momenten. Ik verlang er soms gewoon naar en lees dan het hele boek opnieuw.


Hoe overleef ik….

Hoe overleef ik een gebroken hart? (Hoe overleef ik, #6)Rosa is nog lang niet uitgepuberd. Zij heeft nog steeds veel problemen met haar stiefvader. En dan moet ze ook nog mee op vakantie. Vijf weken zonder Neuz, haar vriendje. Hoe moet ze dat overleven?
In dit boek staan een heleboel handige tips over liefdesverdriet en puberproblemen, maar het gaat vooral over vriendschap. Voor iedereen die een heel, gebroken, geschaafd of gebarsten hart heeft. Met veel e-mails, brieven én ansichtkaarten!

Deze serie heb ik onlangs compleet gekregen (eindelijk!!!) en heb ik vroeger echt stuk gelezen. Ik leende ze altijd via de lokale bibliotheek en las ze keer op keer met smart weg. Ik kreeg er gewoon geen genoeg van. Rosa’s leven is 1 grote drama pot en er gebeurd altijd wel wat waardoor ze sterker word en groeit. De tips enzo daar deed ik niks mee maar de drama vond ik heerlijk!


Welke boeken kan jij keer op keer lezen?

Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s