Bookish posts

Feel-Good boeken.

Hallo allemaal!

Hebben jullie, desondanks het uitvallen van alle festivals en feesten, een leuke Bevrijdingsdag gehad? Hier in Leeuwarden was het wat kaal zo zonder het feest en alle kroegentochten… Voelt toch wel een beetje gek zo.

Ik heb vandaag weer een leuk blog voor jullie over boeken waar ik me goed bij deed voelen. Boeken die mij een glimlach gaven, en reden om dubbel te liggen van het lachen en met een positief einde afgesloten konden worden. Benieuwd welke dat zijn?


Books GIFs | Tenor


Dengeki Daisy.

Dengeki Daisy, Vol. 1 (Dengeki Daisy, #1)After orphan Teru Kurebayashi loses her beloved older brother, she finds solace in the messages she exchanges with DAISY, an enigmatic figure who can only be reached through the cell phone her brother left her. Meanwhile, mysterious Tasuku Kurosaki always seems to be around whenever Teru needs help. Could DAISY be a lot closer than Teru thinks?

One day at school Teru accidentally breaks a window and agrees to pay for it by helping Kurosaki with chores around school. Kurosaki is an impossible taskmaster though, and he also seems to be hiding something important from Teru..

De meeste boeken waar ik echt een glimlach van op mijn gezicht krijg zijn delen van een manga serie. Manga is een Japanse tekenstijl die in comics wordt gebruikt om een verhaal te vertellen. Ik heb thuis mijn twee favoriete series op de plank staan. De één compleet en de ander bijna compleet (die wordt helaas niet meer gemaakt dus de boekjes gaan al snel voor 50 euro over de plank…. yikes). Dengeki Daisy heb ik compleet en het is een trots in mijn collectie. De band tussen de hoofdpersonen is zo grappig maar ook zo puur en schattig! Het verhaal is ook nog eens super spannend maar dat neemt niets weg van de glimlach die ik krijg als ik de manga lees. Ik moet nog steeds lachen om de humor die in de boekjes zit en hou van de overdreven tekenstijl die het verhaal een hilarische draai geeft.


Boys over Flowers.

Boys Over Flowers: Hana Yori Dango, Vol. 1 (Boys Over Flowers, #1)When her only friend, Makiko, accidentally offends F4 leader Tsukasa, Tsukushi boldly defends her. Enraged, Tsukasa puts the dreaded red tag in Tsukushi’s locker — a sign that she is now a target for the abuse of the F4 gang and the entire school. But when Tsukushi fights the gang with their own weapon, Tsukasa finds himself falling for her!

De incomplete serie die ik heb is Boys over Flowers. Voor iedereen die Meteor Garden op Netflix heeft gezien, dit is de manga waar alles op gebaseerd is. Het is 1 van mijn favoriete manga series en desondanks de zware dramatische ondertoon heeft de tekenstijl toch altijd weer die humor waar ik zo van hou. Bij deze serie is het dus ook super moeilijk om niet te glimlachen. Natuurlijk zijn er ook momenten waarop ik heel emotioneel word maar er zijn maar weinig boeken waar ik hardop van moet lachen en deze twee manga series zijn er twee van.


Illuminae.

Illuminae (The Illuminae Files, #1)Kady thought breaking up with Ezra was the worst thing she’d ever been through. That was before her planet was invaded. Now, with enemy fire raining down on them, Kady and Ezra are forced to fight their way onto one of the evacuating craft, with an enemy warship in hot pursuit.
But the warship could be the least of their problems. A deadly plague has broken out and is mutating, with terrifying results; the fleet’s AI, which should be protecting them, may actually be their biggest threat; and nobody in charge will say what’s really going on. As Kady plunges into a web of data hacking to get to the truth, it’s clear only one person can help her bring it all to light: Ezra.
Told through a fascinating dossier of hacked documents–including emails, schematics, military files, IMs, medical reports, interviews, and more–Illuminae is the first book in a heart-stopping, high-octane trilogy about lives interrupted, the price of truth, and the courage of everyday heroes.
  

Ook deze serie (The Illuminae Files) maakt me altijd aan het lachen. Ik vind het onwijs jammer dat de serie nooit in het Nederlands is vertaald want het is echt een MUST-READ voor iedereen die van aparte YA houdt. Het is namelijk bij elkaar gebundeld als een soort dossier met allerlei formulieren en audio files. Daarnaast is de combi van Amie Kaufman en Jay Kristoff steengoed! De humor die zij in hun karakters stoppen is fantastisch!


Van welke boeken word jij echt blij?

Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s