Bookish posts

Populaire boeken die ik niks vind.

Hallo allemaal!

Net als dat er boeken zijn die ik graag populairder zou zien, zijn er ook boeken die razend populair zijn en ik dus maar niks vind. Het is niet dat ik ze verschrikkelijk vind of dat ik ze haat… maar ze krijgen van mij echt niet meer dan een paar sterren.

Hebben jullie dat ook wel eens? Dat je een bekend boek leest en denkt…. waarom lezen mensen dit? Dat gevoel heb ik dus bij de volgende boeken:


Black And White Book GIF - Find & Share on GIPHY


De Selectie.

De Selectie (De Selectie, #1)Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.

America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Voor iedereen die mijn recensie heeft gelezen over deze trilogie weet wat voor een haat/liefde relatie ik heb met deze boeken. Ze zijn zeer verslavend maar mijn God wat had ik een pesthekel aan de hoofdrolspeelster. Ik snap, tot op de dag van vandaag, nog steeds niet waarom dit zo’n happening was, waarom iedereen onderste boven lag van De Selectie. Het heeft ook veel zeuren en smeken gekost van een vriendin van me voor ik deze serie besloot te lezen…. man man man… Er waren tijden dat ik mijn e-reader weg wilde gooien uit pure frustratie.


Switched.

Switched (Trylle, #1)When Wendy Everly was six-years-old, her mother was convinced she was a monster and tried to kill her. It isn’t until eleven years later that Wendy finds out her mother might’ve been telling the truth. With the help of Finn Holmes, Wendy finds herself in a world she never knew existed—and it’s one she’s not sure if she wants to be a part of.

Als ik de naam: Amanda Hocking, op een cover zie staan dan laat ik het boek al aan me voorbij gaan. Er zijn weinig series die me zodanig boos krijgen uit frustratie dat ik het boek letterlijk wilde verbranden en door de WC wilde spoelen. Het verhaal in Switched begint steengoed maar de serie (het is nog een trilogie ook) eindigt in complete teleurstelling. Alles in dit boek valt tekort. De karakters maakten me levensmoe en vooral de hoofdpersoon was super irritant. De romance in het verhaal slaat ook nergens op. Het was een wir war van dingen die niet logisch waren, totaal onnodig waren of nergens op sloegen. Dat alles zorgde ervoor dat ik behoorlijk moeite had om door het eerste boek te komen, laat staan de eerste helft van het tweede deel.


Percy Jackson.

The Lightning Thief (Percy Jackson and the Olympians, #1)Percy Jackson is a good kid, but he can’t seem to focus on his schoolwork or control his temper. And lately, being away at boarding school is only getting worse – Percy could have sworn his pre-algebra teacher turned into a monster and tried to kill him. When Percy’s mom finds out, she knows it’s time that he knew the truth about where he came from, and that he go to the one place he’ll be safe. She sends Percy to Camp Half Blood, a summer camp for demigods (on Long Island), where he learns that the father he never knew is Poseidon, God of the Sea. Soon a mystery unfolds and together with his friends—one a satyr and the other the demigod daughter of Athena – Percy sets out on a quest across the United States to reach the gates of the Underworld (located in a recording studio in Hollywood) and prevent a catastrophic war between the gods.

Het spijt me zeer maar de Percy Jackson boeken zijn ook echt niet aan mij besteed. Ik heb het tot 3 keer aan toe geprobeerd maar telkens hou ik er weer mee op. Het is te kinderlijk voor mijn smaak. Percy Jackson is nog vrij jong in het eerste deel en de schrijfstijl is ook heel kinderlijk (duh… het is een kinderboek) waardoor ik steeds afhaak.


Bloedverwanten.

Bloedverwanten (De Alchemisten, #1)

Sydney is een Alchemist. Haar soort weet alles van de vampierwereld en gaat tot het uiterste om de mensheid te beschermen tegen deze verdorven levensvorm. Maar nadat Sydney een verdacht Dhampiermeisje heeft helpen ontsnappen, twijfelen de Alchemisten aan haar loyaliteit. In hun ogen heeft Sydney geheuld met de vijand: erger kan bijna niet. Wanneer zich een nieuwe opdracht aandient, wil Sydney koste wat kost voorkomen dat haar zusje Zoë verwikkeld raakt in de harde, onpersoonlijke wereld van de Alchemisten. Ze staat erop dat zíj en niet Zoë op pad wordt gestuurd.
Sydney worstelt met de sympathie die ze voelt voor de vampiers waarmee ze omgaat. Als ze ontdekt dat ze de persoonlijke lijfwacht wordt van de Moroi Jill Dragomir springt ze dus geen gat in de lucht. Jill loopt gevaar en is door het hof weggezonden naar Palm Springs, een plek zo zonnig dat vampiers zich er doorgaans verre van houden. Sydneys taak, Jill beschermen, lijkt eenvoudig. Maar intrige, afleiding en verboden liefde liggen op de loer. Nu ze ondergedoken zitten begint het drama pas echt.

Als groot fan van de voorgangen van De Alchemisten begon ik vrij enthousiast aan deze serie. Ik moet toegeven dat de eerste 3 delen echt wel goed waren. Ik zat vol anticipatie te wachten op elk volgend deel. Helaas nam mijn enthousiasme met elk deel steeds sterker af. Tijdens de Academicus Vamyprus serie had ik al een lichte hekel aan Adrian, die tijdens de eerste paar delen van De Alchemisten redelijk omdraaide tot een ‘vind ik leuk’ visie. Helaas gebeurd er in deel 3 iets waardoor mijn hekel voor Adrian keihard terug keerde en daarmee was mijn liefde voor deze serie verdwenen als sneeuw voor de zon.


Cinder.

Cinder (The Lunar Chronicles, #1)Sixteen-year-old Cinder is considered a technological mistake by most of society and a burden by her stepmother. Being cyborg does have its benefits, though: Cinder’s brain interference has given her an uncanny ability to fix things (robots, hovers, her own malfunctioning parts), making her the best mechanic in New Beijing. This reputation brings Prince Kai himself to her weekly market booth, needing her to repair a broken android before the annual ball. He jokingly calls it “a matter of national security,” but Cinder suspects it’s more serious than he’s letting on. Although eager to impress the prince, Cinder’s intentions are derailed when her younger stepsister, and only human friend, is infected with the fatal plague that’s been devastating Earth for a decade. Blaming Cinder for her daughter’s illness, Cinder’s stepmother volunteers her body for plague research, an “honor” that no one has survived. But it doesn’t take long for the scientists to discover something unusual about their new guinea pig. Something others would kill for.

Begrijp me niet verkeerd. Ik kwam super snel door Cinder heen maar deel 2 is waar mijn relatie met de Lunar Chronicles ten einde loopt. Ik heb het nu al een paar keer geprobeerd opnieuw op te starten maar niks haalt me door deel 2 heen. Het pakt me gewoon niet zoals Cinder deed dus helaas laat ik deze serie dus al snel links liggen.


Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

3 gedachten over “Populaire boeken die ik niks vind.

 1. De Lunar-chronicles begrijp ik volledig! Wat betreft De Selectie: die kwam uit midden in die dystopie-hype, en was op dat moment een van de weinige boeken met een meisje-meisje als hoofdpersoon. De meiden uit De Hongerspelen, De Test en Divergent zijn redelijk masculien. Ik denk dat daar de hype vandaan komt. Als ze nu uit zouden komen, denk ik dat ze veel minder hard zouden aanslaan.

  Geliked door 1 persoon

  1. Daar zou je best gelijk in kunnen hebben ja 🤔 Gelukkig is het ook niet echt de girly-girl kant van America die ik niet uit kon staan maar het feit dat ze heel oppervlakkig was en koos keuzeloos wat Maxon en die andere kerel betreft… Maxon had voor mij nog het meeste diepgang in het verhaal

   Like

 2. Cinder vond ik echt een top serie, selection was er een om hersenloos na een zware zaterdagavond of werkweek in te lezen. De aanvullende boeken nooit gelezen. Die zeggen me ook niks.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s