Lili's Corner·TV & Series

Kdrama Monday; The Smile Has Left Yours Eyes.

Hallo allemaal!

Welkom bij een nieuwe Kdrama Monday. Vandaag ga ik het hebben over één van de beste dramas die ik gezien heb, namelijk: The Smile Has Left Your Eyes. Deze is helaas niet op Netflix te zien. Je kan hem, echter, wel bekijken op Viki. Mocht je daar een viki pass hebben dan heb je geen last van reclame. Zo niet, dan moet je even geduld hebben met de reclame die ze in een aflevering stoppen om zo toch hun geld eruit te halen aangezien dit een geheel legale website is.

The Smile Has Left Your Eyes - 하늘에서 내리는 일억개의 별 - Watch ...

The Smile Has Left Your Eyes volgt het verhaal van Kim Moo Young. Hij is een harde werker bij een bekende brouwerij. Deze brouwerij verzorgt tapbier bij speciale gelegenheden en zo komt Moo Young in aanraking met Jin Kang en Seung Ah. Omdat hij achter een groot geheim komt wat Seung Ah betreft, probeert hij Seung Ah zoveel mogelijk te helpen door haar in te laten zien dat het ook anders kan.

Seung Ah, die niets anders kent dan een onderdrukkende relatie met haar vriend, valt als een blok voor de mysterieuze Moo Young en al snel daten de twee in het geheim.

Seo In Guk Chooses Seo Eun Soo As His Target Of Seduction In “The ...

Maar de relatie tussen Moo Young en Seung Ah is niet zonder problemen. Haar super rijke vriend gebruikt al zijn connecties en krachten om de twee uiteen te drijven met alle consequenties van dien. Jin Kang helpt ze door de zware tijden heen door ze in het geheim te laten afspreken, en als een soort boodschapper tussen de twee te dienen.

Helaas heeft dit niet het gewenste effect. Moo Young en Jin Kang krijgen steeds meer gevoelens voor elkaar naarmate ze elkaar beter leren kennen. Ze komen achter veel ervaringen en eigenschappen die ze met elkaar delen zoals: ze zijn beide wees, ze hebben beide een brandwond op de arm/schouder en hebben beide in Haesan gewoond.

KDrama Club: The Smile Has Left Your Eyes - DramaCurrent

Achter hun overeenkomsten zit echter een groot mysterie. Moo Young kan zich niks herinneren voor de tijd van het weeshuis waar hij in opgegroeid is, maar waarom voelt Jin Kang zo vertrouwd en is zij de enige die hem kan laten nadenken over zijn acties? Waarom is zij de enige die zodanig dichtbij komt dat hij de wereld niet langer ziet als een speelveld met pionnen waar hij een veldslag in moet winnen. Waarom is zij de enige die hem kan laten lachen? In zijn zoektocht naar zijn verleden vind hij steeds meer herinneringen terug.

Maar wat als hij erachter komt wat er met zijn ouders is gebeurd? Wat als hij de antwoorden vind op vragen die hij altijd gesteld heeft maar nooit heeft kunnen antwoorden? En wat als Jin Kang in zijn herinneringen zit? Wat doe je als je hele leven gebouwd is op een fundering die totaal niet stevig is…

The Smile Has Left Your Eyes Season 1 Episode 13

Deze drama is 1 van de beste drama’s die ik ooit gezien heb omdat de opbouw in spanning echt super langzaam zonder dat het langdradig wordt. Vanaf de eerste aflevering zit je al middenin een plot vol plotwendingen en explosieve cliffhangers. Moo Young is iemand bij wie je geen emotie ziet en de acteur doet dat echt zoooooooooo goed acteren! Hij kijkt heel dood uit de ogen terwijl je weet dat er van alles achter gebeurd. Zijn pokerface is dus perfect maar omdat je hem steeds meer ziet gaan voelen maakt zijn karakter echt één van de beste karakter groei mee van alle drama’s die ik ken. Je ziet hem steeds losser worden in zijn ogen, en hij laat steeds meer binnen.

De eerste helft van de serie kost wel wat moeite om erdoorheen te komen omdat de serie nog niet veel los laat over de grotere vragen, zoals: Wie is Moo Young? Waarom herkent Jin Kang’s broer hem? Wat verbergt Jin Kang’s broer? enzovoorts… In de tweede helft komt er een overvloed aan hints, bekentenissen en subtiele antwoorden. Je komt in een stroomversnelling van verhullingen en plotwendingen die je de kop kosten. Ik had duizenden feels overload en heb heerlijk zitten janken. De drama heeft geen prettig einde maar wel een super mooi einde. Ik vond het, persoonlijk, heel goed passen bij de setting van het verhaal en het spoor waar je als kijker op wordt gezet.

The Smile Has Left Your Eyes Episode 5 Recap | Dramas with a Side ...

Ik was vanaf het begin al verliefd op Moo Young. Hij is een karakter met zoveel diepgang waar je alleen het oppervlak van te zien krijgt. Deed me erg denken aan Jace uit The Mortal Instruments alleen is Moo Young veel minder sarcastisch in zijn laten en doen. Ik wilde super graag weten wat zijn beweegredenen waren en wat zijn doel was. En als je zo voor hem valt is de tweede helft van de serie super pijnlijk om te kijken. Je komt achter zijn verleden en waarom hij in een weeshuis terecht kwam.

En het doet zo’n zeer aan mijn hart…. 😦


Ik geef deze serie 5 sterren ❤

Veel liefs,
Lili

5 sterren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s