Lili's Corner

Kdrama Monday; Boys Over Flowers

Hallo allemaal!

Ik ben weer terug met een nieuwe Kdrama Monday. De weken vliegen ondertussen voorbij en we zijn alweer halverwege mei. Netflix heeft sinds kort weer een paar pareltjes van Kdrama ertussen zitten en EINDELIJK ook een paar gouden ouwe!

Vandaag ga ik het hebben over 1 van de beste Kdrama’s die er bestaan, namelijk: Boys Over Flowers. Ik heb het al eens over Hana Yori Dango (en Meteor Garden 2018) gehad, een manga die razend populair is. En zo blijkt dat ook in de drama wereld. Zowel Japan, Taiwan, China en Korea hebben een verfilmde versie van de manga.

Boys over Flowers (Manga) - TV Tropes

Boys over Flowers verteld het verhaal van Geum Jan Di. Een sterke jonge meid die opgroeit in de arme wijken van Seoul. Door stom toeval en een reddingsactie komt Geum Jan Di in aanraking met een prestigieuze school waar alleen de rijke van de rijke naar school gaan. Al gauw leert Jan Di kennen dat deze school een hiërarchie heeft en alles word geregeerd vanuit F4, een groep van 4 jongens: Yoon Ji Hoo, Gu Jun Pyo, So Yi Jung en Song Woo Bin. Elk van deze jongens is een erfgenaam van een groot domein en is daarom de bovenste laag binnen de rijkelui. Door hun welvaart en macht kunnen de jongens alles maken en doen in school, zelfs het pesten van hun medestudenten.

Helaas is Jan Di het hier niet mee eens. Ze noemt zichzelf onkruid want onkruid vergaat niet. Ze durft haar mannetje te staan en komt voor zichzelf en anderen op. Al snel komt ze face-to-face te staan met F4. De hele schoolgemeenschap keert zich tegen Jan Di en ze moet zware pesterijen doorstaan.

Boys Before Flowers shared by Tali on We Heart It

Maar door haar grote weerstand en wilskracht om terug te blijven vechten, raakt Gu Jun Pyo van z’n voetstuk. Niemand is ooit tegen hem in gegaan. Laat staan dat iemand ooit terug heeft durven praten als hij boos was. Zijn gevoelens voor Jan Di veranderen daardoor snel en, je raadt het al, hij word smoorverliefd op haar. De pesterijen worden plaag acties en worden langzaam omgezet tot flirten. Helaas voor Jun Pyo heeft hij totaal geen verstand van flirten en daten, en valt alles wat hij probeert met Jan Di in het water. Daar komt nog bij dat ze een band krijgt met Jun Pyo’s beste vriend, Ji Hoo.

Boys Before Flowers: Episode 2 » Dramabeans Korean drama recaps

Zal Jun Pyo haar hart veroveren? En zal Jan Di warm onthaalt worden door de top van Korea, ook al is ze zo arm als maar kan?


Meer dan dat ga ik niet zeggen. Ook al is de drama oud genoeg dat bijna iedereen in de wereld van drama’s minstens één van de 5 versies heeft gezien en allang weet wat er gaat gebeuren, ik wil niks spoileren voor nieuwe kijkers :p

Ik ben zelf ooit begonnen met de Japanse versie van Boys over Flowers en werd spontaan verliefd op het verhaal en de karakters. Ik heb de manga dan ook bijna compleet ❤ . Mijn favoriete verfilming is de Meteor Garden 2018. Niet omdat deze de manga het beste volgt (dat is de Japanse versie) maar omdat het verfilmde verhaal het beste loopt. Wat betreft de relatie tussen Jan Di en Ji Hoo is de Koreaanse de beste. Daar word hun vriendschap het beste in neer gezet.

Boys Over Flowers - Korean Drama - AsianWiki

En ja… ik ben nogal gek van deze twee xD Dit is de enige versie van de drama’s waar ik Jan Di met Ji Hoo ship.. oeps.


Veel liefs,
Lili

FireFly_logo_DEF-03

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s