Lili's Corner

#BLACKLIVESMATTER

Hallo allemaal!

Vandaag heb ik even geen leuk blogbericht over boeken, films, series of iets dergelijks. Vandaag wil ik dit platform gebruiken om iets te bespreken wat onze aandacht verdient. Voordat het vergeten wordt en bedolven onder ander nieuws, is het belangrijk dat we onze aandacht richten op de onmenselijke arrestatie die  vorige week plaats vond in Minneapolis. Mocht je nog niet weten wat er precies gebeurd is dan wijs ik je op het volgende artikel:

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/05/29/agent-opgepakt-om-dood-george-floyd-in-minneapolis-a4001308

Black Lives Matter - Wikipedia

Nou ben ik zelf geen trouwe nieuwskijker en lees ik ook de hoogtepunten niet meer omdat ik behoorlijk depressief werd van alle ellende in de media, maar dit kan niemand negeren. Racisme en discriminatie zijn, helaas, nog steeds twee serieus grote topics in het hedendaags leven en ik ben het zat. Ik ben het zat dat we niet normaal met elkaar kunnen omgaan. Ik ben het zat dat er mensen zijn die zich superieur voelen ten opzichte van een ander. Vanbinnen zijn we allemaal mens. Vanbinnen hebben we allemaal een paar longen, een hart… We behoren allemaal tot dezelfde diersoort. We zijn dan niet allemaal gelijk gebouwd en onze huid heeft niet altijd dezelfde kleur maar dat zou niets uit moeten maken.

Maar ook al ben ik er zelf zo boos over en ben ik het zat, ik zal het nooit begrijpen. Dat is het enige wat ik aan deze situatie kan begrijpen. Ik zal nooit kunnen weten hoe het is.

BLM LDN (@blmldnmovement) | Twitter

Wel kan ik opstaan voor waar ik in geloof en mijn best doen om dit onderwerp aan de aandacht te brengen. Wat er gebeurd is met George Floyd gebeurd te vaak, en niet alleen in Amerika. Het gebeurd overal. Daar sta ik voor op. Hier op Firefly-Books wil ik iedereen aanspreken die zich onveilig voelt op straat, die hun vertrouwen in ons rechtssysteem en onze beveiliging verloren heeft door discriminatie of onterechte profilering. Ik hoop met heel mijn wezen dat de agenten verantwoordelijk voor George zijn dood krijgen wat ze verdienen. Ik hoop met heel mijn hart dat de politiekorpsen en beveiliging over de hele wereld leert kijken naar de mens, het individu, voordat ze letten op hun kleur. Ik bid voor een wereld waarin we samen kunnen wonen zonder bang te zijn voor superioriteit of discriminatie.

Amerikaanse streamingplatformen spreken zich uit: 'Black Lives ...

Het had niet moeten gebeuren. George Floyd is op een compleet onmenselijke manier behandelt door de agenten die op een routine arrestatie afkwamen. Het had niet zo moeten zijn maar door nalatigheid van 4 agenten is er iemand onnodig om het leven gekomen en dat kan niet meer. Dit kan niet meer gebeuren….

#BLACKLIVESMATTER
#WHATMATTERS2020
#ISTANDWITHBLM

Veel liefs,
Lili

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s