Bibi's Corner

Nieuwe (oude)verslaving -The Sims 4

Goedemorgen lieverds allemaal. Het is donderdag en voor mij betekend het: vandaag nog werken en dan heb ik weekend. Voor mij staat er maar 1 ding op de planning en dat is: The Sims 4 gamen. In dit bericht vertel ik je alles over mijn nieuwe (oude) verslaving.


sims-4-1

The Sims is een strategisch levenssimulatiespel dat is bedacht door Will Wright, ontwikkeld door Maxis en uitgebracht door Electronic Arts (EA). In dit computerspel kan de speler over het leven van virtuele mensen (Sims) beschikken. De pc-versie van het spel kwam in Europa op 10 februari 2000 uit.

Dus, de Sims bestond dit jaar 20 jaar en wees eerlijk, jij hebt het vroeger ook gespeld of niet? Ik weet nog toen het net uitkwam in het jaar 2000 dat ik en mijn moeder er behoorlijk aan verslaafd waren geweest. Elk uitbreiding hadden we gekocht, we gingen wekkers zetten om onze vrije tijd te splitsen zodat zij en ik konden gamen. Soms gingen we vechten wie als eerste het nieuwe uitbreidingspak mag spelen..hahahaa…het was oorlog in onze familie. Je kon er uren voor zitten, de tijd vloog voorbij en je was verdrietig toen het tijd was om de pc uit te doen. Ja de goeie oude tijden.

In de afgelopen 20 jaar kwam EA Games met 4 Sims edities. Ik had alleen maar The Sims 1 en heb 2 +3  compleet over geslagen. Voor een paar jaar terug besloot ik het weer eens te proberen en toen heb ik The Sims 4 gekocht. Mijn man heeft toe destijds de Playstation 3 gekocht en dus was de PC geheel voor mezelf.

Het was even lastig om het spel te instaleren want tegenwoordig moest je een Origin account hebben. Deze een keer aangemaakt en het liep allemaal een stuk makkelijker.

De Werelden van The Sims 4

Ook in deze 4e editie van de Sims heb je weer allemaal verschillende werelden waarin je kan spelen en huisjes bouwen. Het originele spel komt met 3 werelden en een hele hoop uitbreindingen (zoals we al gewend zijn van dit spel)

 1. Willow Creek
 2. Oasis Sprngs
 3. Newcrest

Map

Andere werelddelen (Uitbreindingen)

Sinds 2015 kan je dus voor The Sims 4 weer heel wat uitbreindingen kopen. Op dit moment zijn er 9 en de laatste (Ecologisch Leven) kwam afgelopen week pas uit. Ikzelf heb op dit moment 4 van deze pakketten: Stedelijk Leven, Honden & Katten, 4 Jaargetijden en Eiland Leven.

 1. De Sims 4 Aan het Werk
 2. De Sims 4 Beleef het Samen
 3. De Sims 4 Stedelijk Leven
 4. De Sims 4 Honden & Katten
 5. De Sims 4 Jaargetijden
 6. De Sims 4 Word Beroemd
 7. De Sims 4 Eiland Leven
 8. De Sims 4 Studentenleven
 9. De Sims 4 Ecologisch Leven

alle Pakketen vind je HIER in een overzicht.

Ik had het geluk dat Origin onlangs boven de 50% korting had op alles voor The Sims dus heb ik mijn kans gepakt en flink geshopt. Het is gewoon fantastisch hoe uitgebreid deze nieuwe editie is. Ik ben alweer uren/dagen/weken aan het gamen en heb nog steeds niet alles ontdekt. De mogelijkheden van The Sims 4 zijn enorm.

Cheats

Les_sims_4_kit_bambins_04

Natuurlijk zijn er ook in deze editie een hele hoop codes wat het leven van de Sims een stuk makkelijker maakt. Ook ik beken schuld. Sinds vroeger maak ik al gebruik van de MOTHERLODE cheat code, welk je 50.000 Sims doller geeft als je hem gebruikt. Vaker invoegen betekend dat je meer geld hebt dan dat je uit kan geven.  Voor mij is dit makkelijker spelen want in dit spel gaan de Sims sneller dood, oftewel ze ouderen sneller wat je minder tijd heeft om hun leven op een ritje te krijgen.

Dat is een minpunt (vind ik) van het spel maar verder ben ik er super super blij mee.

Alles met al een fantastisch spel (zoals altijd) waar je opnieuw helemaal verslaafd aan raakt en je steeds meer wilt. Mijn weekend is dus geregeld. Spel jij ook The Sims? En zoja, welk uitbreidingen heb jij allemaal al?

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

 

 

8 gedachten over “Nieuwe (oude)verslaving -The Sims 4

 1. Speel het ook vanaf sims 1. Heb op mn blog zelfs een verhaal over sims 1 nu staan. Heb ze alle vier op pc staan.

  Like

 2. Met een cheat kan je verouderen uit zetten 🤐
  En bij instellingen kan je de duur van elke levensfase instellen, is wel even zoeken maar het kan 🙂

  Like

   1. Pretpark runnen en achtbanen bouwen. Je kunt het spel tegenwoordig voor een paar euro kopen op Steam. Wellicht leuk voor je man, als Corona-vermaak?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s