Bibi's Corner

Kijkje in mijn privé leven

Goedemorgen lieverds allemaal. Hier ben ik weer even met een nieuwe blogbericht. Vandaag geef ik jullie weer een kijkje in mijn privé leven en vertel jullie, dat sinds ongeveer 2 weken eindelijk een groot wens van mij in vervulling ging. Ik wou dit al meer dan 10 jaren maar was altijd toch een beetje bang en nu heb ik het gedaan. Wat het is en hoezo ik het nu pas heb gedaan, lees je hier.


Nu ben je zeker benieuwd wat ik heb gedaan he? hahaha dat dacht ik al dus zal ik er maar meteen met de deur in huis vallen. Sinds ongeveer 2 weken heb ik EINDELIJK lenzen. Als je nu denkt van: uhmmmm is dit alles? Jep, dit is alles maar voor mij was dit echt een hele struggle de afgelopen 10 jaar en nu is het voorbij en ben ik de gelukkigste mens op de wereld.

Give-Me-A-Sec-I-Am-Putin-On-My-Glasses-Funny-Meme-Image

Laat ik even beginnen bij het begin. Ik geloof dat ik zon 10 jaar (als het niet  langer is) een bril draag, omdat mijn ogen toen achteruit gingen en ik veraf amper nog iets zag. Het autorijden werd moeilijk, ik kon geen enkel verkeersboord meer lezen behalve als ik er bijna aan voorbij reed en na een paar uren TV kijken had ik barstende hoofdpijn omdat ik de ondertiteling niet meer kon lezen. Dus tijd voor een bril. In het begin vond ik het verschrikkelijk want persoonlijk stond het mij totaal niet.(dit is dus mijn mening geweest) Kortweg: ik had een hekel aan mijn bril alleen was ik ontzettend bang voor contactlenzen want ik zag het toen echt niet zitten om dagelijks in mijn ogen rond te prutsen, dus  liet ik het bij wat het was.

ross-dealwithit

Nu de Corona tijd gekomen was, en je vaak mondkapjes moest dragen was ik het echt spuugzat allemaal. Ik geloof ik praat voor iedereen die een bril draagt want oh boy: wat een gevecht. Voor mensen die nu denken: Huh? wat is het probleem dan? Nou dit ga ik hier even uitleggen:

 1. in de zomer als het warm is , heeft de bril een eigenschap: van je neus af glijden. Vooral als je voor de pc zit of in school en je je hoofd vaak voorover buigt , ben je alleen maar bezig om hem weer op je neus te zetten- schijtirritant!!
 2. Regen is definitief niet de beste vriend van brillendragers. Een stap naar buiten in de regen en BAM.. het enige wat je ziet is druppels op je glazen. Neem als voorbeeld dat je achter een ramen staat als het keihard ertegenaan regent ….leuk he? Man wat zou ik ervoor over hebben om een bril te hebben met ruitenwissers.
 3. Mondkapjes , schaal in de winter of het binnenkomen van koud naar een warme ruimte. Nog een leuk dingetje die alle brillendragers herkennen. Bij deze 3 dingen wou ik het liefste de bril door de gehele kamer smijten want zodra je ademde( mondkapje dan) zag je HELEMAAL niks meer. Geweldig toch? Als je door je eigen persoonlijke mist loopt en je geen enkel ruk meer ziet?!
 4. In slaap vallen met je ril op. Jeetje hoe vaak ik dit niet al heb gehad zeg. Je ligt avonds lekker voor de tv maar wordt moe en je ogen vallen dicht. Je bent net lekker in droomland tot je plotseling wakker wordt door een stekende pijn in je oog! Huh wat? Precies ja..je bril gleed van je neus en een beugel belande rechtstreeks bij het draaien van je hoofd in je oog! Levensgevaarlijk .
 5. In je ogen wrijven is nog een ding wat absoluut niet bij mijn favo momenten hoort als brillendrager. Als je aan je bril bent gewent en je soms zelf vergeet dat je ze hebt is dit een super goed teken toch? Klopt maar niet als je opeens in je ogen wil wrijven. Je vettige vingers belanden op de glazen en BAM… je begint automatisch scheel te kijken want er zit een vlek op je bril. Dit gebeurde mij nog wel vaak en ik had echt een abonnement lopen op brillen poets doekjes.

Funny-Glasses-Meme-They-Said-Carrots-Would-Be-Good-For-My-Eyes-Picture

Je ziet, ik kan nog heel lang zo door gaan met irritaties van een brillendrager maar dan ben ik morgen nog aan het schrijven en jij bent allang afgehaakt met lezen. Zo…  voor ongeveer 2 weken was het dan eindelijk zover en ben ik gestopt met in de broek schijten en heb ik lenzen gekregen. Eerst had ik een oogmeting bij een opticien. Dit liep allemaal vrij soepel . Ze gaven me het akkoord voor lenzen en binnen een half uur was ik klaar.  Helaas door Corona was ik op mezelf aangewezen met inzetten en eruit halen en dit vond ik behoorlijk spannend. Binnen 2 dagen kreeg ik mijn lezenpakket thuis en ik ging er meteen aan de slag.

Het heeft me in totaal 1 uur gekost, heel wat geduld ( die ik totaal niet had) en een hele hoop gevloek om de lenzen voor het eerste in te krijgen maar toch heb ik het gedaan! Zomaar… zonder paniek of stress. Ik was de gelukkigste mens op aarde. 10 jaar angst, 10 jaar frustratie…allemaal over binnen 1 uur. Achteraf vind ik het erg jammer dat ik die stap niet al eerder heb gedaan want man….er ging een wereld voor me open.

109303969_3168875979845903_4838777786548740197_o

Sinds ik de lenzen heb, heb ik ook een compleet nieuw zelfbeeld van me. Ik maak me weer vaker op met make-up, ik doe mijn haar leuk en ik ben zelfbewuster geworden. Dit alles omdat ik geen brildrager meer ben. Raar he? Ik had nooit verwacht dat dit zo een groot inpakt op me zou hebben. Zelf mijn omgeving vind dat ik nu veel meer straal.

Natuurlijk komen de lenzen ook met een paar nadelen die ik binnen die 2 weken echt wel heb ontdekt en die ik hier ook nog eens ga opnoemen:

 1. Sommige mensen hebben moeite met het inzetten van een contactlens (maar door veel te oefenen moet dit in de meeste gevallen snel zijn opgelost zoals bij mij).Dag 3 koste het me maar nog 2 minuten om ze erin te doen dus blijf het proberen.
 2. Contactlenzen verminderen de hoeveelheid zuurstof die het oog bereikt en dat kan leiden tot droge ogen. Hiervoor heb ik speciale oogdruppels gekocht want ook ik merkte dat mijn ogen tijdens het dragen droger aanvoelden. Nu met de druppels is er niks meer aan de hand en tegenwoordig heb je al lenzen die behoorlijk wat zuurstof doorlaten naar je oog toe.
 3. Als je werkt op een computer, zal het dragen van contactlenzen waarschijnlijk bijdragen aan de symptomen van computer visie syndroom. Ik moet zeggen dat ik op mijn werk ook liever mijn bril oplaat ipv lenzen draag. Op een of andere manier heb ik wat last van wazig zien op lange werkdagen achter de PC.
 4. Contactlenzen vereisen dagelijks de juiste lens zorg en schoonmaak. Goed schoonmaken en schoonhouden is om potentieel ooginfecties te voorkomen. Als je jezelf niet kan verplichten tot de zorg en de aanbevolen vervanging cyclus van de contactlenzen, overweeg dan liever dag lenzen te gebruiken.
 5. Als je per ongeluk in slaap valt tijdens het dragen van de (dag- )contactlenzen zijn je ogen meestal droog, zanderig, rood en geïrriteerd als je wakker wordt. Als je merkt dat je in slaap valt met je contactlenzen, overweeg speciale contactlenzen, die je voor maximaal 30 dagen continu kan dragen.
 6. Let op als je vuil, stof of make-up in je oog krijgt! Dit kan tot infecties van je oog lijden en dus is het verstandig zo weinig mogelijk met je ogen bezig te zijn als je lenzen draagt.

Tot slot wil ik zeggen dat iedereen natuurlijk eigen keuzes moet maken wat betreft bril of lenzen maar ik ben echt mega happy dat ik de stap heb gezeten zou het nu niet meer anders willen.

Heb jij ervaringen met het overstappen van bril naar lenzen? Laat het onder dit facebook bericht weten en we hebben het er even over.

 

Liefs Bibi

INSTAGRAM-04

Een gedachte over “Kijkje in mijn privé leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s